Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ


Ψήφισμα διαμαρτυρίας επέδωσε στον έφορο Χολαργού κ. Λυμπέρη (προοριζόταν για την προϊσταμένη της Εφορίας αλλά απουσίαζε), το προεδρείο του Συλλόγου καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού, περιγράφοντας ταυτόχρονα τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μαστίζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μπελιτσάκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κυριάκου και η Γραμματέας κ. Χριστίνα Παπαδάτου (φωτό), αφού επέδωσαν το ψήφισμα στον έφορο, τού τόνισαν ότι "αντί η Κυβέρνηση να βοηθήσει τις επιχειρήσεις  ανέβασε δυο φορές τον Φ.Π.Α. ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα άνοδός του μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει στο 25%, οδηγώντας στον βέβαιο θάνατο την μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων Χολαργού-Παπάγου". 
Ο κ. Λυμπέρης είπε ότι γνωρίζει την τραγική εικόνα και της οικονομίας και των καταστημάτων και εξέφρασε την απόλυτη κατανόησή του στο μεγάλο πρόβλημα. 
Το ψήφισμα των καταστηματαρχχών Παπάγου-Χολαργού έχει ως ακολούθως:


ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Αξιότιμη Κυρία Έφορος

Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγεί όλο και περισσότερους από εμάς στο κλείσιμο της επιχείρησης τους, στην ανεργία, στην απελπισία.
Η αύξηση του Φ.Π.Α τον τελευταίο χρόνο, από το 18% στο 21%, στο 23%, μαζί με την πανελλήνια σαρωτική οικονομική κρίση, έχει φέρει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταστηματαρχών και των οικογενειών τους.
  Η ανύπαρκτη αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης, οχυρωμένη πίσω από την κοντόφθαλμη εισπρακτική αντίληψη, πέραν των άλλων, οδηγεί στην καταστροφή του επαγγελματικού μας κλάδου, των οικογενειακών καταστημάτων.
Σε καιρό δραματικής πτώσεως του τζίρου και τεράστιας  οικονομικής κρίσεως, καταργήθηκε και το υποτυπώδες ευνοϊκό μέτρο πληρωμής περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α σε τρεις μηνιαίες δόσεις.
Ενώ βαθαίνει η κρίση και ενώ οι καταστηματάρχες Παπάγου- Χολαργού ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρα δραματικές, δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα Μ.Μ.Ε, αναφέρουν ότι στο πακέτο των νέων δυσβάσταχτων μέτρων της Κυβέρνησης που θα εξαγγελθούν την προσεχή εβδομάδα, συμπεριλαμβάνεται και νέα αύξηση του Φ.Π.Α από 23% σε 25%, και από 13% σε 17%!!!
Εάν και εφόσον επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα είναι μαθηματικά βέβαιη, η οικονομική δολοφονία των περισσοτέρων από εμάς και των οικογενειών μας.

Κυρία Έφορος
Με την παρούσα, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη σχεδιαζόμενη σε βάρος μας και των λαϊκών στρωμάτων οικονομική πολιτική, η οποία καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται κατ’ ελάχιστο την πραγματικότητα που επικρατεί στην αγορά, ευρισκόμενη κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, και υπηρετώντας μόνον τα κελεύσματα της τρόϊκας  και των παγκόσμιων τοκογλύφων. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής καταστρέφει την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, τα καταστήματα μας. Δολοφονεί το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής οικονομίας και ωθεί πολλούς συναδέλφους στην απελπισία και σε απονενοημένη ενέργεια.
   Ζητούμε να συνεισφέρετε κι εσείς από την θέση σας και με τις δυνάμεις σας, στη μη εφαρμογή αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

                          Σύλλογος καταστηματαρχών Παπάγου – Χολαργού

          
Μπελιτσάκος Άγγελος      Κυριάκου Δημήτριος    Παπαδάτου Χριστίνα     Καραγιαννάκη Αγκη

       Πρόεδρος                       Αντιπρόεδρος                   Γραμματέας                   Ταμίας       





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου