Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΣ...

 

Δεκάδες ιστολόγια υιοθετούν τις ειδήσεις μας

Η απήχηση των θεμάτων του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είναι εξαιρετική. Δεκάδες ιστολόγια- blogs ανά την Ελλάδα αναπαράγουν τις δημοσιεύσεις μας, γεγονός που καταδεικνύει την εγκυρότητα της πληροφόρησής μας.
Τα άρθρα μας «Παγκόσμιος Πόλεμος εν’ όψει» και «Σαρωτικές αλλαγές στο παγκόσμιο στερέωμα» όπου εμπεριέχουν εκτιμήσεις-προβλέψεις πολιτικών -στρατιωτικών αναλυτών, αν μη τι άλλο δείχνει την προσπάθεια του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ να δώσει έγκυρη και σωστή ενημέρωση. Παρακάτω παρουσιάζουμε δυο ιστολόγια που υιοθέτησαν αυτούσια τα δημοσιεύματά μας.
Εκτός των άλλων, τούς ευχαριστούμε!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ’ΟΨΕΙ

i
Rate This
Quantcast

Πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είπε ότι «εάν ο χρυσός ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά και ταυτόχρονα η ισοτιμία γεν-ευρώ πέσει κάτω από τα 100 , τότε οδηγούμεθα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»!
Όπως τόνισε ο αναλυτής, «ο συνδυασμός αυτός είναι θανατηφόρος. Αυτή την στιγμή η ισοτιμία γεν-ευρώ βρίσκεται στο 111,93, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε είχε φτάσει και στο 108. Ο χρυσός άγγιξε τα 1.851 δολάρια η….
ουγγιά. Εάν ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά, θα οδηγηθούμε σε θλιβερές καταστάσεις. Θα υπάρξει πόλεμος»!

Το διεθνές σκηνικό μυρίζει ήδη μπαρούτι. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στις φλόγες: Λιβύη, Συρία, νωρίτερα η Αίγυπτος και η Υεμένη. Στο Ιράκ συνεχίζεται η τρομοκρατία , ενώ το Ισραήλ άρχισε εκ νέου τις εχθροπραξίες με τους Παλαιστίνιους. Η Τουρκία εισέβαλε στα εδάφη του Ιράκ για να συγκρουσθεί με τους Κούρδους. Στο Αφγανιστάν συνεχίζεται ο πόλεμος. Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο η οποία σε συνεργασία με το Ισραήλ και Αμερικάνικη εταιρεία, προγραμματίζει τον Οκτώβριο εξορύξεις πετρελαίου. Η Γερμανία έχει ήδη κάνει άνω-κάτω την Ευρώπη διευρύνοντας την ανησυχία και την οικονομική κρίση σε περισσότερα κράτη.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην δίνη του ταραχώδους σκηνικού, με μειωμένη εθνική κυριαρχία και υπό τον έλεγχο διεθνών κερδοσκόπων που αναμένεται να αρπάξουν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία της χώρας μας.

Η ιστορία διδάσκει ότι σε ένα τέτοιο ταραχώδες διεθνές περιβάλλον, μία απλή αφορμή αρκεί για να ξεσπάσει διεθνής πόλεμος.

Φευ Κύριε!

 


Αυτό το ιστολόγιο
Αυτό το ιστολόγιο

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011


Σαρωτικές εξελίξεις στο Παγκόσμιο στερέωμα. Πάμε για παγκόσμιο πόλεμο;

Το άρθρο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ με τις απόψεις αναλυτού για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, έχει ήδη προκαλέσει θύελλα επισκεψιμότητας. Δεν είναι τυχαίο:

Το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, οι συγκρούσεις που γίνονται σε πολλά σημεία του πλανήτη, οι εσωτερικές ταραχές και η βία, ακόμη και στην....
καρδιά της Ευρώπης (βλέπε Μεγάλη Βρετανία), μαζί με την ολοένα επιδεινούμενη οικονομική κρίση, συνηγορούν στο –απευκτέο- ενδεχόμενο παγκόσμιου πολέμου. Ο dr. Θανάσης Δρούγος, στρατιωτικός αναλυτής, διεθνολόγος, ειδικός σε θέματα ΝΑΤΟ, τρομοκρατίας και ...

παγκόσμιας ασφάλειας, έστω και αν δεν αναφέρεται ευθέως σε παγκόσμιο πόλεμο, όχι μόνον δεν αποκλείει την πιθανότητα, αλλά μιλάει για σαρωτικές εξελίξεις στο παγκόσμιο στερέωμα με πολλές συγκρούσεις και βίαιες ανατροπές.

Ιδού η άποψή του Θανάση Δρούγου:
«Ασφαλώς τεράστια ποσά έχουν κάνει φτερά το τελευταίο διάστημα (μιλώ για τρις δολάρια) και κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Αυτό με προβληματίζει έντονα. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σε φάσεις παρόμοιες, σε άλλες εποχές προκλήθηκαν αιματηρές και βίαιες συγκρούσεις. Ανησυχώ πολύ για εσωτερικές συγκρούσεις και ξεσηκωμούς μέσα στα κράτη.

Ήδη άρχισαν και εκτιμώ ότι και σε Ευρώπη-Ασία και ίσως αργότερα στις ΗΠΑ να έχουμε αρκετές. Πάντως προσθέτω ότι οι δραματικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο από το Μαρακές του Μαρόκου, μέχρι τον κόλπο των πετρελαίων, περιλαμβάνουν πολλές επιμέρους συγκρούσεις. Την ανατροπή Καντάφι θα διαδεχθεί η ανατροπή Άσαντ στη Δαμασκό, ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε Αίγυπτο-Υεμένη, αναζωπύρωση παλαιστινιακού και λιβανικού και τέλος πόλεμος της Δύσης/ανατροπή καθεστώτος Ιράν.Κάτι πρέπει να γίνει για …να πάρει τα πάνω της σε ΗΠΑ-ΕΕ και η στρατιωτική βιομηχανία. Οι συγκρούσεις σε Πακιστάν-Σομαλία και οι επιχειρήσεις κατά της εξτρεμιστικής ισλαμικής τάσης, ιδεολογίας και μεθόδων της, θα συνεχιστούν. Δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά…και έχουμε μπροστά μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Κόλπο, Ινδικό Ωκεανό, Κέρας της Αφρικής, σημαντικές εξελίξεις και βίαιες ανατροπές.
Κάνω λόγο για μια τριετία σαρωτικών εξελίξεων» -

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου