Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝΕκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πληρώνει ο ελληνικός λαός στους οίκους αξιολόγησης. 
Διαβάστε την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κου Σαχινίδη σε σχετικό ερώτημα του βουλευτού του Λ.Α.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου. Για να δείτε καλύτερα τα ποσά κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες:

"Στον πίνακα 1 παρουσιάζονται οι αμοιβές των χρηματοικονομικών συμβούλων-αναδόχων (οίκοι αξιολόγησης, ελληνικές και ξένες τράπεζες), ανά έργο αποκρατικοποίησης για την περίοδο 1999-2004. Σημειώνεται ότι για την περίοδο 1990-1998 οι αποκρατικοποιήσεις γίνονταν από τον 0αε (Οργανισμό Ανασυγκρότησης  Επιχειρήσεων.
Στον πίνακα ΙΙ παρουσιάζονται οι αμοιβές των ξένων τραπεζών και  οίκων ανά έργο αποκρατικοποίησης για την περίοδο 2004-2010.
Όσον αφορά τις επιλογές ξένων οίκων-τραπεζών ως αναδόχων-συμβούλων σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου διαφόρων εταιρειών, σας γνωρίζουμε ότι η σχετική απόφαση λαμβάνεται αρμοδίως από το διοικητικό συμβούλιο εκάστης εταιρείας η οποία και καταβάλλει την σχετική  αμοιβή χωρίς τη διαμεσολάβηση ή έγκριση του Δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου