Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η Πυροσβεστική ΑΡΝΕΙΤΑΙ την βοήθεια των Εθελοντών Πυροσβεστών!!!

Οι "γαλονάδες" της Πολιτικής Προστασίας, τινάζουν στον αέρα το Πρωτόκολλο συνεργασίας του Εθελοντισμού που συνυπέγραψαν Παπανδρέου- Μέρκελ

πηγή:  attikanea.blogspot.com
Ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, κάποιοι γαλονάτοι, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη σημαντική βοήθεια των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, που αποτελούν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ιδιωτική πρωτοβουλία., αλλά και του ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών ΑΝΑΔΑΣΩΤΩΝ), τον μόνο Φορέα ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με πιστοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει ιδιαίτερα σημαντική δράση σε ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα, για πρώτη φορά, τα
attikanea.blogspot.com, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ το παρασκήνιο μιας υπόθεσης, που διασύρει διεθνώς την Ελλάδα και εκθέτει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας..
Τα στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα
attikanea, είναι συγκλονιστικά, αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα και ΔΕΝ ΑΦΜΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ... από κανέναν.
Λυσσαλέα είναι η προσπάθεια του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Νέας Μάκρης, κ. Δαμιανού Παπαδόπουλου, να ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ (!!!) και να παροπλίσει τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Νέου Βουτζά και την αρωγή του ΕΣΕΠΑ.
Και είναι τραγικό το γεγονός, ότι έχουν λάβει χώρα  πολλές φωτιές σσο Δήμο Μαραθώνα, ΑΡΝΕΙΤΑΙ τη συμμετοχή και την αρωγή των Εθελοντών πυροσβεστών και του ΕΣΕΠΑ.
Να σημειωθεί, ότι με προσωπικές ενέργειες του Διοικητή του Εθλοντικού Σταθμού κ. Γιάννη Δαμιανόγλου και του Υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο Εθελοντικός Σταθμός του Νέου Βουτζά, έχει στελεχωθεί από οχήματα που έχουν δωρηθεί από την Αυστρία και αποτελούν εξαιρετική υλικοτεχνική βοήθεια για τις πυρκαγιές!

Ένα από τα οχήματα που έχουν δωρηθεί στον Ε.Π.Σ.

Από τις 20 Αυγούστου, αρωγός στην Εθελοντική ανιδιοτελή προσπάθεια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Νέου Βουτζά, βρίσκεται και ο  ΕΣΕΠΑ., με πολλά πυροσβεστικά οχήματα και δύναμη 50 ελλήνων και ξένων εθελοντών, από την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.
Και αντί το γεγονός αυτό, να χαροποιεί  την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθότι η αρωγή  είναι τεράστια, έχει αποτελέσει μείζον πρόβλημα από την πλευρά των γαλονάτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού αρνούνται στην ουσία την βοήθειά τους!!!
Τα έγγραφα, που φέρνουν σήμερα στην δημοσιότητα τα attikanea είναι συγκλονιστικά.
Με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Αρχηγός του ΕΣΕΠΑ Αντιστράτηγος ε.α. του Π.Σ. κ. Στυλιανός Ιωαννίδης. ενημερώνει για τη δύναμη των οχημάτων και των εθελοντών, που τίθενται στην διάθεση της Γ.Γ.Π.Π. και της Π.Υ.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του attikanea οι ξένοι εθελοντές έχουν ήδη προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας στις Πρεσβείες τους, γεγονός  που είναι βέβαιο, ότι θα δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο σε μια στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο ναδίρ της αξιοπιστίας, ενώ ο ΕΣΕΠΑ, στέλνει την καταγγελία του και στην Γερμανίδα Καγκελάριο, με ότι σημαίνει αυτό.

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Μπούφη, μόνο ως απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού προς τους εθελοντές  μπορεί να εκληφθεί.



Άμεση ήταν η αντίδραση και του Αρχηγού του ΕΣΕΠΑ κ. Στυλιανού Ιωαννίδη και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ίδιου Φορέα κ. Νικολάου Σαχινίδη.
Έστειλαν οργισμένη επιστολή τόσο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όσο και στους Αρχηγούς των Κομμάτων, ξστους αρμόδιους υπουργούς, στις Πρεσβείες των ξένων Εθελοντών και στην ίδια την Καγεκλάριο της Γερμανίας, καταγγέλλοντας το απαράδεκτο της επιστολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και την απαξίωση των αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Τα attikanea, φέρνουν στην δημοσιότητα κατ' αποκλειστικότητα την επιστολή αυτή, καθώς από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται στο πλευρό του ΕΣΕΠΑ και  του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Νέου Βουτζά..
Η επιστολή - Κόλαφος, είναι αποκαλυπτικότατη, καθώς κάνει λόγο για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των Εθελοντών, Ελλήνων και Ξένων, υποενθυμίζοντας στον Γ.Γ.Π.Π., ότι η παρουσία των ξένων εθελοντών, έχει δια:μορφωθεί από την κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική ανταλλαγής Εθελοντών μεταξύ εθελοντικών οργανώσεων των χωρών της Ε.Ε., με σκοπό την αμοιβαία βοήθεια, ανταλλαγή τεχνογνωσίας εμπειριών, και σύσφιξη σχέσεων δράσεων σε διαπολιτισμικό περιβάλλον.
Στην επιστολή - κόλαφο, καταγγέλλονται οι υφιστάμενες δυσμενείς διακρίσεις από την πολιτεία σε βάρος των εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασλίας,  επιχειρείται η ποδηγέτηση του Εθελοντικού Κινήματος, η απουσία νόμιμης πιστοποίησης κει εκπαιδευτικών προτύπων για την πυρόσβεση και τη διάσωση, η έλλειψη νομοθεσίας και κυρίως, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ η ΣΥΜΦΩΝΙΑ της 5ης Μαρτίου 2010 μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, που υπέγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ.Άγγελα Μέρκελ!!!

περισσότερο ρεπορτάζ στο:  http://attikanea.blogspot.com/2011/08/attikanea_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου