Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΑΔΙΚΩΣ!

Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Σύλλογος Μικρασιατών Αγίας Παρασκευής και η συμπαθής καθ'όλα Πρόεδρός του κα Παπαγεωργίου, με την παρακάτω επιστολή με την οποία μας ζητά να ...ανακαλέσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη για άρθρο μας αναφορικά με την σκοπούμενη αλλαγή της ονομασίας της πλατείας Τσακού σε Μικράς Ασίας. 
 

Τα όσα γράφονται ως επωδός  στην επιστολή "παρακαλώ εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, όπως ανακαλέσετε τις ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύσατε, ή αν αυτό σας είναι δύσκολο, παρακαλούμε όπως αναφέρετε το όνομα του κυρίου που έγραψε όλες αυτές τις συκοφαντίες.
Περιμένουμε να μας προστατεύετε και όχι να μας πολεμάτε......."
θα έπρεπε να μας εξοργίσουν. Δεν το παρασυρόμαστε όμως γιατί σεβόμαστε και εκτιμούμε την κα Παπαγεωργίου.
Την οποία ενημερώνουμε ότι  οι πληροφορίες μας είναι απολύτως αληθείς, ο Βραχιολίδης υπήρξε αυτόπτης μάρυς των όσων συνέβαιναν στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Συνεπώς για ποια συκοφαντία μιλάει ο Σύλλγογος και σε βάρος ποίου; Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ πάντα στηρίζει τις προσπάθειες των Συλλόγων δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να συμφωνεί με όλες τις πρωτοβουλές τους. Τέλος ποιος είπε ότι όλα τα άρθρα πρέπει να φέρουν την υπογραφή ενός συντάκτου; Από πού προκύπτει αυτό; Δεν διαβάζουν στον Σύλλογο εφημερίδες; Όταν υπάρχουν ανυπόγραφα άρθρα που αναρτώνται ως είδηση, αυτά βαρύνουν την διεύθυνση της εφημερίδος. 
Παρακάτω δημοσιεύουμε την προσβλητική για την εφημερίδα μας  επιστολή του Συλλόγου Μικρασιατών Αγίας Παρασκευής.


"Με πληροφόρησαν για το δημοσίευμα στην εφημερίδα σας της 29ης Ιουλίου 2011, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο αναφέρονται  ανυπόστατες  πληροφορίες οι οποίες αφορούν τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού του οποίου σημειωτέον είμαι μέλος, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής,  οι οποίες διασύρουν τους δύο Συλλόγους χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως "στα μαχαίρια ο Σύλλογος Μικρασιατών με τον Σύλλογο Τσακού για την ονομασία της πλατείας του Τσακού σε πλατεία Μικράς Ασίας" και πολλά άλλα προσβλητικά και ασύστολα ψεύδη, με απώτερο σκοπό  να μειώσουν  προφανώς το επίπεδο και το κύρος των δύο Συλλόγων.
Πράγμα που δεν πρόκειται να επιτύχει κανείς όσο και αν προσπαθήσει, διότι το κύρος  και η αξιοπρέπεια  των δύο Συλλόγων είναι αποδεδειγμένα!.
Όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη, το γεγονός ότι δημοσιεύσατε ανυπόγραφο κείμενο, αφ' ενός μεν είναι αντιδεοντολογικό και αφ' ετέρου, από την στιγμή που αποφασίσατε να το δημοσιεύσετε, η ευθύνη βαρύνει την εφημερίδα σας.
Και ερωτώ κύριε Βραχιολίδη γιατί το κάνατε αυτό; Το θεωρείτε σωστό να δημοσιεύετε ψευδείς πληροφορίες (παίζοντας το παιχνίδι κάποιου κακοηθέστατου και εμπαθούς ανθρώπου) σε μια σοβαρή θέλω να πιστεύω εφημερίδα με αξιόπιστες πληροφορίες;
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι με τον αγαπητό συμπατριώτη μας κύριο Βασίλη Σαββίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, επικοινώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών και τον ρώτησε αν συμφωνεί για την ονομασία. Την απάντησή του θα την μάθετε από τον ίδιο τον Πρόεδρο κύριο Σαββίδη όταν ο ίδιος κρίνει την χρονική στιγμή να σας ενημερώσει.
Όμως ο σεβασμός του συλλόγου μας προς τους φορείς της Αγίας Παρασκευής αποδεικνύεται και με την κίνηση που κάναμε, αφού φροντίσαμε να επικοινωνήσουμε με τους Προέδρους και να τους ρωτήσουμε αν έχουν κάποια αντίρρηση για την ονομασία της πλατείας.(Κίνηση, την οποία δεν είμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε).
Η απάντηση όλων ήταν συγκινητική.Όλοι απάντησαν ότι θεωρούν δίκαιο το αίτημά μας, σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους τους Μικρασιάτες που με τον ξεριζωμό τους από την πατρίδα τους την Μικρά Ασία έφεραν στην Ελλάδα τον Πολιτισμό.
Ο αγώνας που κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής για την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας και του Πολιτισμού της Μικράς Ασίας, είναι πολύ μεγάλος και δύσκολος, με πολλές προσωπικές θυσίες.
Στις πολύ δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, εμείς χωρίς καμμιά βοήθεια παλεύουμε για τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας.
Είναι κρίμα λοιπόν ο τύπος (Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ) να μην μας προστατεύει και να μην μας βοηθάει σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.
Πιστέψτε με, η Μικρά Ασία και η Ιστορία της είναι σκοπός της ζωής μας. Είναι η μεγάλη αγάπη μας και πονάμε όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορά.
Τέλος αγαπητέ κύριε Βραχιολίδη παρακαλώ εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, όπως ανακαλέσετε τις ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύσατε, ή αν αυτό σας είναι δύσκολο, παρακαλούμε όπως αναφέρετε το όνομα του κυρίου που έγραψε όλες αυτές τις συκοφαντίες.
Περιμένουμε να μας προστατεύετε και όχι να μας πολεμάτε.......
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Παρασκευή Παπαγεωργίου
"

1 σχόλιο:

  1. Κύριε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ,
    Γιατί ασχολείσαι με τα πίτουρα.. Ποιός ξέρει αυτούς τους συλλόγους Μικρασιατών Τσακιωτών... κλ.π. Και σού κάνουν και το μάγκα τα μορμολίκια που ούτε καν οι μανάδες τους τους έχουν υπόψη...
    Το πρόσεξες .. σε παραδίδουν, οι αμαθέστατοι, και μαθήματα δημοσιογραφίας...
    Γιατί διαθέτεις τόσο χώρο στα ανύπαρκτα όντα;Γιατί ασχολείσαι με τους τίποτε..
    Σε διαβάζουμε στην ιστοσελίδα διότι πάντα κάτι ζουμερό βρίσκουμε.. αλλά να δίνεις χώρο και στους χαβαλετζήδες των συλλόγων, δεν νομίζεις, ότι κατεβάζεις το επίπεδό σου;
    Κυριακος Λάναρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή