Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΝΤΟΘΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ



Την πρόταση που υπήρχε στο ψήφισμα για τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου,  «Υπερασπιστής αυτών των αξιών υπέστη διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες, με πίστη στις απόψεις του για τον δημοκρατικό διάλογο και τις πολιτικές συνεργασίες» απέρριψε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής!
Πρόκειται αν μη τι άλλο για κοντόθωρη στάση (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλο χαρακτηρισμό), απέναντι σε έναν άνθρωπο που ελάμπρυνε με την παρουσία του τον κοινοβουλευτικό θεσμό. Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε και θα έπρεπε να είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες, βουλευτές και συνοικιακούς. Η στάση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και των συμβούλων της παράταξής του ήταν επικεικώς απαράδεκτη. Ο Λεωνίδας Κύρκος δεν υπήρξε ούτε Ανδρέας Παπανδρέου ούτε Κων/νος Καραμανλής -"εθνάρχης". Η ίδια του η πολιτική ζωή τον είχε καταστήσει αγαπητό σε όλους και πέρα και πάνω από τα κόμματα. 
Διαμαρτυρία για την στάση Ζορμπά είχαμε και από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Γαβρά (κάτω φωτό), η οποία λέει πολλά: 

"Στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της 31-8-2011 κατατέθηκε από τον δήμαρχο και την παράταξή του, ψήφισμα προς τιμήν του εκλιπόντος πολιτικού και κοινωνικού αγωνιστή Λεωνίδα Κύρκου.
Στο ψήφισμα αυτό, ζητήθηκε να προστεθεί η ακόλουθη πρόταση, την οποία απεδέχθησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος:
«Υπερασπιστής αυτών των αξιών υπέστη διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες, με πίστη στις απόψεις του για τον δημοκρατικό διάλογο και τις πολιτικές συνεργασίες».
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε πανηγυρικά από τον κ.Ζορμπά και την παράταξη του.
Όμως, όλοι γνωρίζουμε πως το χαρακτηριστικό που κυριάρχησε και σημάδεψε την ζωή του Λ.Κύρκου, ήταν οι πολύχρονες διώξεις που υπέστη για όσα πίστευε και η θανατική καταδίκη που ευτυχώς δεν εκτελέστηκε.
Ποια λοιπόν προσφορά και προσωπικότητα  του εκλιπόντος θέλησαν να τιμήσουν, απορρίπτοντας οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτά;
Είναι φανερό, πως κάποιοι ακόμα δεν αντέχουν να τιμούν κάποιον για αυτό που πραγματικά ήταν, προτιμώντας την αποσιώπηση και τον ακρωτηριασμό μέρους από το σύνολο της προσωπικότητάς του.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου