Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο 29ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ! 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 29ος Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας, στον οποίο συμμετείχαν περίπου 8500 αθλητές.  Πρώτος στη γενική κατηγορία του μαραθωνίου τερμάτισε ο BOUBKER ABDELKERIM και δεύτερος CHUMBA SAMMY KIPKOSGEI
Πολλοί αθλητές και από την περιοχή Παπάγου-Χολαργού,ή αθλητές που έρχονται για καθημερινές προπονήσεις στο στίβο Τσακού στο "νταμάρι". 
O Παύλος Μπασδέκης (φωτό) σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 3.23'.57' στις ηλικίες 65-69 ετών! Πρόκειται για μια εκπληκτική επίδοση από ένα αθλητή παράδειγμα προς μίμηση: Ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 50-52 χρόνια του, σημειώνοντας στον πρώτο του Μαραθώνιο, χρόνο πάνω από 5 ώρες, αργότερα δε είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με το γόνατό του να γίνεται σμπαράλια. Σε τέτοιο μάλιστα σημείο, που οι γιατροί του είπαν "να εύχεσαι απλά να περπατήσεις". 
Το πείσμα όμως και η θέληση του μεγάλου αθλητή (πρώην πιλότος της πολεμικής μας αεροπορίας), ήταν τόσο μεγάλα που τον έκαναν να ξανατρέξει, χρησιμοποιώντας ένα ιδιόμορφο στυλ, χωρίς να μπορεί να απαλλαγεί από τους δυνατούς πόνους) Ο Παύλος Μπασδέκης καταφέρνει να σημειώνει εκπληκτικούς χρόνους (έχει κερδίσει πάμπολλα χρυσά μετάλλια σε αγώνες) και έφτασε στο σημερινό αγώνα, να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, στις ηλικίες 65-69 ετών! 
Μεγάλο προσωπικό ρεκόρ σημείωσε και η Χολαργιώτισσα Μυρσίνη Κολυφά, η οποία συνέτριψε το ρεκόρ της συμπολίτισσάς μας Μαρίας Καλέντζη (η Μαρία δεν συμμετείχε στον φετινό Μαραθώνιο αγώνα), με τον εντυπωσιακό χρόνο 3.04'.34''.
Η Σμαράγδα Καρίμαλη, παλαιά πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, η οποία αθλείται καθημερινά στο στίβο Τσακού στο Χολαργό, σημείωσε χρόνο 3.40'.13''! Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια απείχε τα τελευταία 5 χρόνια από τους αγώνες λόγω του ότι γέννησε.Και όμως, επέστρεψε δριμύτερη. 
Εκπληκτικός ήταν και ο Χολαργιώτης Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ένας απίστευτος αθλητής, ο οποίος μόνον φέτος έτρεξε 5 μαραρθώνιους και υπερμαραθώνιους, προερχόμενος από τον υπερμαραθώνιο των 110 χιλιομέτρων στο Παρανέστι Δράμας, που διεξήχθη πριν από 25 μέρες! Και όμως ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έτρεξε και στο σημερινό Μαραθώνιο, σημειώνοντας χρόνο 3.37'.25''!!!
O Θόδωρος Αστερής, αθλητής υπερμαραθωνίων αποστάσεων ο οποίος συνόδευε σε όλη την διαδρομή έναν τυφλό αθλητή, έφερε χρόνο 3.54΄.43''.
O Χάρης Λαδάς, ένας ακόμη Χολαργιώτης-παράδειγμα θέλησης: Έχει υποστεί τραυματισμούς στις φτέρνες με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εγχειρήσεις όπου του τοποθετήθηκαν μοσχεύματα. Συνεχίζει και αγωνίζεται παρά τις ενοχλήσεις που έχει. Στον φετινό Μαραθώνιο πέτυχε την πολύ καλή επίδοση 4.01'.04''.
Αφήνουμε για το τέλος τον Πέτρο Δρόσο, έναν ακόμη εκπληκτικό αθλητή με απίστευτη θέληση: Πάσχει από δισκοκήλη, απαγορεύεται δηλαδή να τρέχει, διότι τρίβονται οι σπόνδυλοι και υποφέρει από πόνους που ξεκινούν από το ισχίο και καταλήγουν κάτω από το γόνατο! Με πόνους έτρεξε και σήμερα, πετυχαίνοντας τον φανταστικό χρόνο 3.29'.41''! Όπως δήλωσε ο ίδιος, αυτός θα είναι τελευταίος του Μαραθώνιος!!!
Μην ξεχάσουμε ακόμη στο σημείωμα αυτό να αναφερθούμε και στα ονόματα μερικών ακόμη Χολαργιωτών που χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους το στίβο στο νταμάρι και έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο: Τον φιλόλογο Ηλία Χατζηχρήστο (3.50'50'') , τον Σπαρτιάτη στην καταγωγή Παναγιώτη Μουρίκη  που σημείωσε χρόνο 3.49΄.01'' , τον Δημήτρη Καζάζη (4.25'.24'') , τον Δημήτρη Κανακάκη (4.50'.52'') και τον Σταύρο Κεχρή (αδερφό του δημοτικού συμβούλου, επίσης γιατρός) ο οποίος πέτυχε επίδοση 4.18΄.22''.
Ε, να πούμε και δυο λόγια για τον εκδότη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ! Κατάφερε να τερματίσει με προσωπική επίδοση 4.23'.03''!  Βέβαια και ο Μάκης Βραχιολίδης  βασανίζεται από πολύμηνους τραυματισμούς με πόνο στο ισχίο, ενώ υποφέρει εδώ και μήνες από το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών. Ο εκδότης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ...μένει μονίμως μεταξεταστέος, γιατί επί 4 χρόνια που συμμετέχει σε Μαραθώνιους αγώνες, δεν έχει καταφέρει να πέσει κάτω από τις 4 ώρες!  Δεν πειράζει όμως, είπαμε, σημασία έχει η συμμετοχή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου