Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !


trendyfaner

Το άθλιο κράτος του ΠΑΣΟΚ (και τώρα της ανίερης συγκυβέρνησης) ποιεί την νύσσαν απέναντι στις ληστείες και τις καθημερινές κλοπές των καταστημάτων τους, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύσμοιροι επαγγελματίες!
Η κατάσταση έχει ήδη φτάσει στο απροχώρητο. Το επάγγελμα του καταστηματάρχη έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Είτε μέρα είτε τη νύχτα, ο καταστηματάρχης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κλοπής ή της ληστείας, ακόμη και με κίνδυνο της ίδιας του τής ζωής. Εάν τύχει και βρεθεί  πρόσωπο με πρόσωπο με τον κακοποιό και αντισταθεί, μπορεί να χάσει και τη ζωή του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα του κλέψουν τις ελάχιστες εισπράξεις ή  θα του κάνουν λαμπόγυαλο το μαγαζί και θα του κλέψουν την ταμειακή μηχανή! 
Σε μια τέτοια περίπτωση το πρόστιμο από την εφορία για την κλοπή της ταμειακής μηχανής, βαρύνει εξ' ολοκλήρου τον επαγγελματία! 

Το κράτος, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά επιβάλλει το ένα χαράτσι μετά το άλλο στους καταστηματάρχες: Ανοδος στο συντελεστή Φ.Π.Α. , τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά, περαιώσεις, ενώ αν τύχει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης να είναι και κάτοχος ακινήτου, τον  περιμένει και το τέλος ακίνητης περιουσίας!
Με την αγορά να έχει κυριολεκτικά στεγνώσει, το 2012 οι επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο μπαράζ φόρων, με άνοδο των αντικειμενικών κριτηρίων στις εμπορικές ζώνες, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος (από 300 € σε 400 ή και 500 € ανάλογα με την περιοχή), εκρηκτική αύξηση στα τέλη ακίνητης περιουσίας και άνοδος της τιμής του Φ.Π.Α στο 23% ακόμη και στις ελάχιστες εναπομείνασες υπηρεσίες όπου το ΦΠΑ είχε παραμείνει στο 13%!!!
Με τέτοια πολιτική, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προφανώς και οδηγούνται βάσει σχεδίου στον θάνατο. Όταν μάλιστα η Πολιτεία συμπεριφέρεται με απάθεια απέναντι στους επαγγελματίες που πέφτουν θύματα συνεχών ληστειών ή κλοπών, τότε όλα τα δεδομένα συνηγορούν στην παραπάνω εκτίμηση.
Όπως μας ενημερώνει το myxolargos.gr τρίτη απόπειρα διάρρηξης μέσα σε ένα μήνα έγινε στην οδό Φανερωμένης (φωτό). Πρώτα η κρεπερί Crepaville κατόπιν τα είδη μαναβικής και αμέσως μετά το κατάστημα ρούχων «Trendy». Όλα τα καταστήματα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο και οι εγκληματικές πράξεις έγιναν διαφορετικές ημέρες.
Η αστυνομία τι κάνει; Μα τι να κάνει; Με ελάχιστο προσωπικό στις τάξεις της, με απαξιωμένους μισθούς, τι μπορεί να κάνουν τα αστυνομικά όργανα; Το μόνο που θα έκανε μια έγκαιρη επέμβασή τους, θα ήταν να  θέσοει σε κίνδυνο τη ζωή τους για 500 €!!!
Εκεί οδήγησε την χώρα ο πανάθλιος-εθνοπροδότης Γ. Παπανδρέου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου