Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΤΥΧΗΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΥΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!


Μάλλον ατυχής κρίνεται η πρωτοβουλία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη να απευθυνθεί μέσω επιστολής προς τους δημότες-κατοίκους, αναφορικά με το χαράτσι της ΔΕΗ (η επιστολή δημοσιεύτηκε χθες). 
Ο κ. Ξύδης, ναι μεν επισημαίνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι αλλά οι προειδοποιήσεις και ο φόβος που ενσπείρεται μέσω της επιστολής του, είναι τόσο διάχυτοι, που τελικά επιτυγχάνει περισσότερο να ωθήσει τους δημότες-κατοίκους να πληρώσουν το χαράτσι, παρά να... σταθεί στο πλευρό τους!!!
Ιδού οι επισημάνσεις του Δημάρχου: 
α) "εν γνώσει των συνεπειών που πιθανόν να έχει αυτή η επιλογή τους"
β) "μη πληρωμή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., εκτός της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, δύναται να επιφέρει τη βεβαίωση από τη ΔΟΥ της οφειλής ως ληξιπρόθεσμης, την επιβολή επιπλέον προστίμου, τη μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πιθανότατα δε και άλλες κυρώσεις" 
γ) «η άρνηση πληρωμής φόρων (όταν δεν συντρέχουν λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας) δεν αποτελεί αποδεκτή πρακτική μέσα σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία».

 Λυπούμεθα Δήμαρχε αλλά η επιστολή σας, δείχνει να συμπορεύεται περισσότερο με το κλίμα καταστροφής, τρομοκρατίας -απειλών της κυβέρνησης για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν δεν ...συμμορφωθούμε προς τις υποδείξεις της, παρά με τα δίκαια των πολιτών που καταπατούνται βάναυσα από αντισυνταγματικές ενέργειες της ίδιας της Κυβέρνησης.

Η εποχή που διερχόμεθα, με τις συνεχείς παραβάσεις του νόμου και του Συντάγματος από την ίδια την Πολιτεία, -ως αντιστάθμισμα- έχει ανάγκη από ταγούς που να στέκονται πραγματικά στο πλευρό των πολιτών. Η τρομοκρατικού τύπου επίκληση "η άρνηση πληρωμής των φόρων δεν αποτελεί αποδεκτή πρακτική μέσα σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία",  την οποία χρησιμοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, είναι τουλάχιστον αφελής! 
Η ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να τηρεί το Σύνταγμα και όχι να το κάνει κουρελόχαρτο. Το Σύνταγμα λέει ότι κάθε πολίτης συμβάλλει στους φόρους σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ποιους λοιπόν νόμους και ποια δημοκρατική-ευνομούμενη Πολιτεία επικαλείται το επιχείρημα των δημάρχων, το οποίο χρησιμοποείτε κι εσείς κε Δήμαρχε; Είναι ευνομούμενη η Πολιτεία αυτή που επιβάλλει κάθε δέκα μέρες και νέους δυσβάσταχτους φόρους, πετσοκόβοντας ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις; Είναι ευνομούμενη πολιτεία αυτή που επιβάλλει χαράτσια δίχως έλεος, ζητώντας ακόμη και από τους άνεργους ή τους ανάπηρους να πληρώσουν; Διαφορετικά θα τους κόψει το ρεύμα; 
Είναι ευνομούμενη Πολιτεία αυτή που χρησιμοποιεί νταβαντζίδικες και εκβιαστικές μεθόδους; 
Αυτά όλα γίνονται σε φασιστικά καθεστώτα και όχι στην Ελλάδα, εδώ όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία! 
Από πού και ως πού αποτελεί "αποδεκτή πρακτική" για την Πολιτεία, να ενεργεί ως σαδιστής και ως τύραννος απέναντι στον πολίτη; 
Και  οι Δήμαρχοι της Ελλάδος,  αντί να σταθούν στο πλευρό των πολιτών, τους ζητούν μέσω αυτού του αθλίου επιχειρήματος, να συμμορφωθούν στους νόμους της "δημοκρατικής και ευνομούμενης Πολιτείας";

Γι' αυτό κε Δήμαρχε, λέμε ότι η επιστολή σας με τους συνεχείς φόβους που ενσπείρει, συμβάλλει περισσότερο στο σχέδιο της παρανομούσας Κυβέρνησης "πληρώστε όλοι το χαράτσι γιατί θα σας κόψουμε το ρεύμα"!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου