Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

 ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ! 
έργο Διαμαντοπούλου!

αποκλειστικό!
Μέχρι και το μειωμένο μαθητικό εισιτήριο έχει κόψει η Πολιτεία, προκειμένου να καταθέσει στους τοκογλύφους-δανειστές μας, το ετήσιο κονδύλι που παρήχε στη μαθητιώσα νεολαία για να έχει φθηνότερη πρόσβαση σε λεωφορεία και μετρό!
Πρόκειται για την απόλυτη ένδεια και αναλγησία μιας Κυβέρνησης η οποία μπροστά στους εκβιαστές δανειστές μας , δεν διστάζει να "χτυπήσει" και τα ίδια τα παιδιά! Παιδιά τα οποία διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους, χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία όμως πληρώνουν κανονικό και όχι μειωμένο εισιτήριο που τους δινόταν κάθε χρόνο!
Η απάντηση που δίνει το Υπουργείο Παιδείας διά της κας Ολυμπίου, είναι ότι έστειλε  σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιτραπεί η χρήση μειωμένου εισιτηρίου στους μαθητές και μαθήτριες όλης της χώρας αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση!!!
Πρόκειται για συμπαιγνία όπου το ένα Υπουργείο ρίχνει τα βάρη στο άλλο για να μοιράσουν τις ευθύνες τις κοινωνικής κατακραυγής!

Η Ένωση Λειτουργών Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης έστειλε επιστολή- καταπέλτη προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου την οποία ουσιαστικά την κατηγορεί για αναλγησία. 
Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μία ιδιάζουσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες της Αττικής  και οι συνάδελφοι βρίσκονται στην δύσκολη και δυσάρεστη θέση να απολογούνται για όσα δεν  ευθύνονται οι ίδιοι και να δέχονται τις σφοδρές  διαμαρτυρίες των μαθητών/τριών για την αδιαφορία  στο πρόβλημά τους  με αποτέλεσμα να χάνεται  η εμπιστοσύνη τους απέναντι στο σχολείο και να γίνεται πιο εμφανής η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της πολιτείας για ό,τι  αντιμετωπίζουν.
Όπως γνωρίζετε οι μαθητές και μαθήτριες της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εκ των πραγμάτων δεν διαμένουν στην πλειοψηφία τους κοντά στις σχολικές τους μονάδες και αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται κάνοντας χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Φέτος αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερο θέμα, ήδη έχουν περάσει τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης Δελτίου Μαθητικού Εισιτηρίου αφού ο Ο.Α.Σ.Α. όπως πληροφορούμαστε δεν χορηγεί πλέον τα παραπάνω δελτία.
Οι καταγγελίες των συναδέλφων αναφέρονται στο γεγονός ότι κανένας δεν έχει ασχοληθεί από την κεντρική Διοίκηση να τους ενημερώσει για το λόγο αυτής της καθυστέρησης στην έκδοση τους, ώστε να μπορούν να δίνουν συγκεκριμένη απάντηση στους μαθητές και μαθήτριες που καθημερινά τους ερωτούν και αγωνιούν διότι δυστυχώς το κόστος της μετακίνησής τους έχει αυξηθεί δραματικά.
Δυστυχώς όπως γνωρίζετε  δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να κατοικούν και να σπουδάζουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά  τις περισσότερες φορές η ειδικότητα που έχουν επιλέξει εντάσσεται σε ένα σχολικό συγκρότημα απομακρυσμένο  και ήδη αρκετές σχολικές μονάδες έχουν κλείσει τμήματα τους και έχουν παραπέμψει τους μαθητές μαθήτριες σε σχολεία γειτονικών Δήμων που απαιτούν πρόσθετη σίγουρα μετακίνηση.
Ας μην προσθέτουμε ένα ακόμη λόγο στην σχολική διαρροή που ειδικά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική και διώξουμε τους μαθητές και μαθήτριες από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ειδικά εφέτος που η οικονομική κρίση οδήγησε μεγάλο αριθμό μαθητών/τριών στην επιλογή απόκτησης μίας ειδικότητας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εξοικονόμηση πόρων δεν θα επιτευχθεί και με την μη έγκριση του σχετικού κονδυλίου και την πρόσθετη επιβάρυνση του οικογενειακού  προϋπολογισμού. Είναι άδικο για την μαθητιώσα νεολαία αυτό το μέτρο που τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες λόγω αρμοδιότητος, ενημερώνοντάς μας στην συνέχεια για την πορεία των εξελίξεων.
 Για το  Δ.Σ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου