Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ"


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Για την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωσή σας, είμαι υποχρεωμένος να σας παραθέσω το σύντομο ιστορικό του θέματος της Αγίας Σκέπης:
Η Δημοτική Αρχή Παπάγου Χολαργού άρχισε την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση περιβάλλοντος Χώρου Αγίας Σκέπης» (Ο.Τ 180-181) κόστους 776.000 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. Η αρμόδια Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής σταμάτησε το έργο στις 16 Φεβρουαρίου 2011, μετά από καταγγελία των κατοίκων και παρέμβαση της εισαγγελίας.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 «Πράσινη ζωή στη Πόλη». Η εκπονηθείσα μελέτη από το Δήμο Παπάγου - Χολαργού προέβλεπε την αύξηση της πλακόστρωσης στο γήλοφο του Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης, την κατασκευή περιμετρικού δρόμου και τη δημιουργία 72 θέσεως στάθμευσης. Η Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής παρέπεμψε την τελική έγκριση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου πέριξ του Ι.Ν. της Αγ. Σκέπης στο Δασαρχείο Πεντέλης γιατί το Ο.Τ. 180-181 χαρακτηρίζεται «Κοινόχρηστος χώρος πρασίνου» και συνεπώς έχει εφαρμογή η αρ .πρωτ. 117840/1514/8-4-2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που ορίζει ότι στα εντός σχεδίου άλση και πάρκα εφαρμόζεται η Δασική Νομοθεσία.

Το Δασαρχείο Πεντέλης απέρριψε τις υποβληθείσες μελέτες του Δήμου Παπάγου- Χολαργού σχετικά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ι. Ν. της Αγίας Σκέπης, ως μη σύμφωνες με τη Δασική Νομοθεσία, και ενημέρωσε το Δήμο αναλυτικά για τις επιτρεπόμενες από τη Δασική Νομοθεσία παρεμβάσεις.
Η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού ξεκίνησε πάλι τα έργα πέριξ του Ι. Ν. Αγ. Σκέπης χωρίς την έγκριση του Δασαρχείου Πεντέλης. Το Δασαρχείο Πεντέλης διέκοψε τις εργασίες στις 6 Μαρτίου 2012, διότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες άδειες.
Η επιμονή της Δημοτικής Αρχής Παπάγου – Χολαργού να θέλει να συνεχίσει την διαμόρφωση του χώρου χωρίς την έγκριση του Δασαρχείου έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών, διότι ο χώρος έχει ανασκαφεί πλήρως από τον εργολάβο και οι δημότες δυσκολεύονται ή ακόμη και κινδυνεύουν κατά την μετάβασή τους στον Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης. Προφανώς η ευθύνη για τυχόν ατύχημα βαρύνει αποκλειστικά την Δημοτική αρχή.


Παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να χαρακτηρισθεί ο περιβάλλων χώρος του Ι. Ν. Αγ. Σκέπης απλά «Κοινόχρηστος Χώρος» ώστε να μην εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου, η αρμόδια Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής επιμένει στον χαρακτηρισμό «Κοινόχρηστος Χώρος Πρασίνου» (Άλσος - Πάρκο).
Σημειώνουμε  επίσης ότι το Ο.Τ. 180-181 βρίσκεται εντός του πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και η μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης πρέπει να εγκριθεί και από τον Οργανισμό της Αθήνας (ΟΡΣΑ) όπως ορίζει το Π.Δ. για «καθορισμό μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων» (ΦΕΚ.187/Δ/2011).
Από τα παραπάνω εύκολα κανείς μπορεί να κρίνει πως έχει η κατάσταση και να απορρίψει όλη την κακόπιστη προπαγάνδα της διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου κ. Β. Ξύδη, που με τις άστοχες και επιπόλαιες ενέργειές τους ξεκίνησαν ένα έργο χωρίς προηγουμένως να έχουν ερευνήσει εάν αυτό ήταν νόμιμο και δεν θα προξενούσε ζημιές. Ήταν υποχρέωσή τους να γνωρίζουν τι έπρεπε να κάνουν και αν δεν το γνώριζαν να ρωτούσαν τις αρμόδιες αρχές.
Σήμερα ο Δήμαρχος κατηγορεί τους «κακούς δημότες» και την αντιπολίτευση ότι αυτοί «φταίνε για όλα», θέλοντας έτσι να κουκουλώσει τα τεράστια λάθη του. Λάθη που οδήγησαν ένα χρόνο τώρα και ο Θεός ξέρει για πόσο ακόμη, στη μέγιστη ταλαιπωρία τους πιστούς προσκυνητές του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Νικολάου
τ. Δήμαρχος Χολαργού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Ενεργών Δημοτών Παπάγου – Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου