Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Επιτυχής η εκδήλωση για βιοκαλλιέργειες του Συλλόγου Κατοίκων Παπάγου Χολαργού εν Δράσει



Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου Χολαργού Εν Δράση για την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στο σπίτι. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν όπως είπε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Κατερίνα Πετράκη, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καταναλωτών βιολογικών προϊόντων που θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς της κατανάλωσης.
Ενα δίκτυο όπως είπε συνειδητοποιημένων καταναλωτών με τις απαραίτητες γνώσεις στο αντικείμενο.
Ετσι στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και μίλησαν ο Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος γεωπόνος και τεχνικός σύμβουλος τηλεοπτικών εκπομπών που παρουσιάζουν την καλλιέργεια στους οικιακούς κήπους και ο Φαβιανός Ρουγγέρης πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών που συμμετέχουν στις βιολογικές λαϊκές.
Ο κ. Ρουγγέρης εξήγησε στον κόσμο τι σημαίνει βιολογική καλλιέργεια, ποια είναι η διαδικασία πιστοποίησης και τί πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές. Ο κ. Ανδριτσόπουλος περιέγραψε τους βασικούς συντελεστές που πρέπει να ξέρει ένας κοινός θνητός για να ξεκινήσει μια καλλιέργεια στον κήπο του ή στο μπαλκόνι του και έδωσε κάποιες ιδέες και κάποια παραδείγματα για το φύτεμα με ντομάτα, λάχανα, πιπεριές ακόμη και πατάτες.
Οπως διαπιστώθηκε η ιδέα της εκδήλωσης ήταν πολύ καλή. Το μεγάλο αμφιθέατρο μπροστά από το Δημαρχείο γέμισε παρά του ότι την ίδια ώρα ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό. Αλλά και στη συνέχεια ο καταιγισμός των ερωτήσεων που δέχτηκαν οι ομιλητές έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για την οικιακή καλλιέργεια.
Στην εκδήλωση υπήρχαν σπόροι και φυντάνια που μοιράστηκαν αλλά και ένα δελτίο παραγγελίας  για όσους θέλουν να προμηθευτούν κάτι συγκεκριμένο. Την επόμενη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή θα υπάρχει η δυνατότητα στην βιολογική λαϊκή να προμηθευτεί κανείς βιολογικούς σπόρους για να φυτέψει και μέσω του δικτύου σε καλύτερες τιμές.
Ετσι μετά το δίκτυο Αλληεγκύης που έφτιαξε ο Σύλλογος με την προηγούμενη εκδήλωσή του για την Κοινωνική Πολιτική, τώρα δημιουργεί ένα δεύτερο δίκτυο καταναλωτών με την βιολογική οικιακή καλλιέργεια.
Η μεγάλη είδηση πάντως που βγήκε από την εκδήλωση ήταν η πρόθεση που εξέφρασε ο πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών, μία φορά την εβδομάδα να διαθέτουν τα τρόφιμα της βιολογικής λαϊκής στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
Πάντως ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου Χολαργού απέδειξε για μια φορά ακόμη ότι παρά τα όσα λέγονται ο κόσμος έχει διάθεση για συμμετοχή και δράση.
Ενημέρωση για τα νέα του συλλόγου και τις βιοκαλλιέργειες στο http://sylpapxol.blogspot.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου