Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ!

Η απάντηση της «Ελεύθερης Ώρας» προς Πολύδωρα-Σαμαρά, οδήγησε τον πρώτο να συντάξει νέα επιστολή  στήριξης προς τον Σαμαρά.
πηγή: "Ελεύθερη Ώρα"
Θορυβήθηκε ο Βύρωνας Πολύδωρας με το χθεσινό δημοσίευμα και την απάντηση που του δώσαμε για την επιστολή στήριξης που παρείχε στον Αντώνη Σαμαρά. Στην απάντησή της προς τον κ. Πολύδωρα,  η «Ελεύθερη Ώρα» μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε: «Όταν υπέγραφε και με τα δύο χέρια τη δανειακή Σύμβαση με το λεγόμενο «κούρεμα» του PSI, ποια ...αρετή καθοδηγούσε τον κ. Σαμαρά; Όταν υπέγραφε ενώπιον της κας Μέρκελ ότι θα εφαρμόσει πλήρως όσα προβλέπει το σφαγιαστικό για τους Έλληνες Μνημόνιο 2, ποια αρετή ορμήνευε τον κ. Σαμαρά; Ως γνωστόν κύριε Πολύδωρα, ο αρχηγός της Ν.Δ. έστειλε επιστολή και στον κ. Ντράγκι (ΕΚΤ) στην οποία επίσης δεσμευόταν ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα όσα προβλέπει το Μνημόνιο».
Ο Βύρων Πολύδωρας με αφορμή την τεκμηριωμένη απάντηση της εφημερίδας, επανέρχεται με  νεώτερη (2η) επιστολή στήριξης προς τον Α. Σαμαρά, την οποία δημοσιεύουμε και μετά από αυτή ακολουθεί νέα απάντηση της «Ελεύθερης Ώρας»:

To 2ο ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17/6/2012
«Πώς χάνεται το δίκιο σου!
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς του Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας και προς το ΔΝΤ. Και τη χαιρετίζω και την υπογράφω και εγώ ξανά και ξανά. Και φρικιώ όταν ακούω τους συμμάχους ρήτορες του Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεματίζουν την επιστολή και να την παρουσιάζουν ως έγκλημα εσχάτης προδοσίας!!! Έλεος κύριοι συκοφάντες, διαστρεβλωτές και παραχαράκτες της αλήθειας. Έλεος και ντροπή σας!!! Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την αλήθεια στο κείμενο. Η Ν.Δ. υποστηρίζει «εργαλεία» που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς). Πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιτυχία του προγράμματος.
Αυτή είναι η αλήθεια που δείχνει την αίσθηση ευθύνης, τη διορατικότητα, τη γενναιότητα και τη διαπραγματευτική αποφασιστικότητα του Σαμαρά. Αυτά κατοχυρώνουν τη σοβαρότητα και συνέπεια της χώρας την επόμενη μέρα, μετά τη νίκη της ΝΔ. Σε αυτές τις γραμμές έρχονται ή θα έλθουν όλα τα κόμματα, αργά ή γρήγορα (όταν θα αναγκασθούν να σβήσουν από το λεξιλόγιό τους λέξεις όπως: καταγγελία, ακύρωση, απαγκίστρωση και άλλα ηρωϊκά παρόμοια). Ναι, αναφέρομαι και επικαλούμαι την επιστολή Σαμαρά. Δεν θέλω να χάνω το δίκιο μου, επειδή οι θρασείς συκοφάντες κορυβαντιούν.
Με την αλήθεια προς την νίκη
Βύρων Γ.  Πολύδωρας»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
Είσθε βέβαιος κύριε Πολύδωρα ότι ο αρχηγός σας ενήργησε με  αίσθημα  ευθύνης, διορατικότητας και γενναιότητας, όπως μάλιστα ο Πλάτωνας περιγράφει, ειδικά την τρίτη, ως αναγκαία αρετή που πρέπει να διέπει τον άνθρωπο;  Επειδή κι εμείς διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε την επιστολή που απέστειλε ο κ. Σαμαράς στις 15 Φεβρουαρίου 2012 προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ντράγκι, τον αρχιτραπεζίτη Ντράγκι, άλλα καταλαβαίνουμε. Δεσμεύεται δημοσίως λοιπόν ο κ. Σαμαράς, για τα ακόλουθα:
«Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το  Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το  Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών».

Τι δεσμεύεται λοιπόν κύριε Πολύδωρα οι Σαμαράς απέναντι στους δανειστές-τοκογλύφους; Ότι θα εφαρμόσει όσα προβλέπει το Μνημόνιο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του!!!
Πάμε παρακάτω. Ο κ. Σαμαράς, στην ίδια επιστολή προς τον κ. Ντράγκι, υπογραμμίζει: «Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».
Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει εκ νέου την νομιμοφροσύνη του σε όσα έχει υποσχεθεί-δεσμευτεί προς τους δανειστές. Ότι θα παραμείνει αυστηρά προσηλωμένος στους στόχους και στις βασικές πολιτικές του Μνημονίου 2!!!  Αυτή είναι η… γενναιότητα και η διαπραγματευτική αποφασιστικότητα του Σαμαρά, κύριε Πολύδωρα;
Ο αρχηγός της Ν.Δ. όμως συνεχίζει στην ίδια επιστολή υπακοής προς τον κ. Ντράγκι: «Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του».
Διαβάσατε προσεκτικά κύριε Πολύδωρα, τι υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς; Ότι οι όποιες τροποποιήσεις γίνουν στο Μνημόνιο, θα εγγυώνται την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος και όποιες «βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές» υπάρξουν, θα κινούνται μέσα στα αυστηρά πλαίσια του Μνημονίου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του!!!

Καταλάβατε κύριε Πολύδωρα ποια είναι η επίτευξη των στόχων του Μνημονίου που φτιάχτηκε από τους δανειστές; Να σώσει τον λαό και την οικονομία ή να σώσει τους τοκογλύφους;
Άρα για ποια γενναιότητα από πλευράς του κ. Σαμαρά μιλάτε; Αυτό λέγεται γενναιότης ή πλήρης υποτέλεια στα κελεύσματα των δανειστών; Με τέτοια μούτρα θα πάει να …διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς; Θα του κουνάνε οι Μέρκελ-Σόϊμπλε και Ντράγκι τις υπογραφές και τα κείμενά του και θα του υπενθυμίζουν όσ λένε και αυτές τις μέρες σε όλα τα Μ.Μ.Ε.: «Ξεχάστε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στο Μνημόνιο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία διαπραγμάτευση»! 
Το καταλάβατε κύριε Πολύδωρα; Από την ώρα που ο κ. Σαμαράς υπέγραψε ενώπιον δανειστών και τοκογλύφων, εάν κι εφόσον εκλεγεί Πρωθυπουργός, μετά τις 18 Ιουνίου θα «του πατήσουν το σβέρκο στο πάτωμα». Ουσιαστικά οι τοκογλύφοι περιμένουν πώς και πώς να πρωτεύσει ο Σαμαράς για να σιγουρέψουν τα κέρδη τους.
Είναι τυχαίο ότι όλοι οι δανειστές ζητούν από τους Έλληνες να υπερψηφίσουν Σαμαρά; Επειδή έχει …διαπραγματευτική δεινότητα ή επειδή επιδεικνύει… γενναιότητα, ζητούν οι Ευρωπαίοι για συνομιλητή τους τον Σαμαρά;
Ελάτε κύριε Πολύδωρα, ας σοβαρευτούμε!
Ξαναδιαβάστε με προσοχή την επιστολή Σαμαρά προς τον κ. Ντράγκι και μετά σκεφθείτε εάν πρέπει να χαρακτηρίσετε «συκοφάντες» όσους καταδικάζουν την πράξη του Προέδρου σας. Πάντως κύριε Πολύδωρα, να είστε βέβαιος ότι ο Α. Σαμαράς έχει καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών και αυτό θα το δείτε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Ήγγικεν γαρ η ώρα…



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡ ΤΗΣ ΕΚΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
κ. Μάριο Ντράγκι
Πρόεδρο ΕΚΤ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
Αγαπητέ Πρόεδρε Ντράγκι,
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το  Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το  Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
§  Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο  αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
§  Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις  συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να  φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
§  Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του  Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξειτην προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.
Με εκτίμηση
Αντώνης Σαμαράς
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου