Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΧΡΗΣ ΠΡΟΣ ΞΥΔΗ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!


(Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κεχρής έθεσε τα ακόλουθα τρία ερωτήματα στον Δήμαρχο κ. Ξύδη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Οκτωβρίου)

Ερώτημα 1 (Δωρεά Εθελοντών της ΕΥΔΑΔΗΧ): κ. Δήμαρχε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την αγορά της λεγόμενης «γουρούνας», ήρθατε σε αντιπαράθεση με εθελοντές της πρώην Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού (εφεξής ΕΥΔΑΔΗΧ). Πρόκειται για ένα όχημα, που βρίσκεται στο πυροφυλάκιο του Χολαργού. Περιγράφεται ως «ATV 250cc, Όχημα Παντός Εδάφους (κόκκινο)». Οι εθελοντές ισχυρίζονταν ότι το αγόρασαν με δικά τους χρήματα, εσείς τους αμφισβητούσατε υποστηρίζοντας ότι το αγόρασε ο Δήμος. Υποσχεθήκατε ότι θα ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη αν αποδειχθεί αληθής ο ισχυρισμός των Εθελοντών.
          Παραθέτω τα ακόλουθα αποδεικτικά:
·           Το έγγραφο της Alpha Bank με αριθμό αναφοράς 6301354/24-06-2012 που αποδεικνύει την πληρωμή της τελευταίας δόσης (24ης από τις 24) της αγοράς του συγκεκριμένου οχήματος στις 11/06/2012 με πιστωτική κάρτα συγκεκριμένου εθελοντή.
·           Το έγγραφο της ALEX PAK AE με κωδικό αναφοράς 775754/09-07-2010 που αποδεικνύει την αγορά του συγκεκριμένου οχήματος από συγκεκριμένο εθελοντή με πιστωτική κάρτα για λογαριασμό της ΕΥΔΑΔΗΧ.
·           Το τιμολόγιο δελτίου αποστολής της ALEX PAK AE προς την ΕΥΔΑΔΗΧ του  συγκεκριμένου οχήματος αξίας 1799,01€.
          Είναι φανερό από τα προηγούμενα ότι το συγκεκριμένο όχημα, είναι ιδιωτικό όχημα. Αγοράστηκε με χρήματα των Εθελοντών. Εξοφλήθηκε με πιστωτική κάρτα Εθελοντή. Αγοράστηκε από την ALEX PAK και στάλθηκε στο πυροφυλάκιο του Χολαργού, ώστε να το χρησιμοποιούν οι Εθελοντές για περιπολίες.
          Κ. Δήμαρχε, δεν επιδιώκω να σας φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά θα πρέπει έστω και καθυστερημένα να αποκαταστήσετε την τιμή και υπόληψη αυτών των ανθρώπων, που αποτελούν πραγματικό φωτεινό παράδειγμα με την άδολη και ανιδιοτελή προσφορά τους. Από την άλλη θα πρέπει να τιμήσετε τον λόγο σας, τον λόγο ενός Δημάρχου αλλά και ενός Ανωτάτου Αξιωματικού και να κάνετε αυτό που δημοσίως υποσχεθήκατε σε αυτήν την αίθουσα. Να ζητήσετε δηλαδή δημοσίως συγγνώμη από τους Εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ.

Ερώτημα 2 (Πρόστιμο 200.000 € στο Δήμο):
K. Δήμαρχε, το τοπικό blog ο «Ανεξάρτητος και Διπλωματικός Παρατηρητής» ανέδειξε ότι στο Δήμο μας υποβλήθηκε πρόστιμο 200.000 € περίπου από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 1523/2011 απόφαση του, γιατί σύμφωνα με την 10-7-2007 έκθεση αυτοψίας διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δύο κοντέινερ χωρίς οικοδομική άδεια, που χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, σε ζώνη που τότε χαρακτηριζόταν ως Β΄ ζώνη προστασίας. Επρόκειτο για δύο μεταχειρισμένα κοντέινερ, που παραχωρήθηκαν δωρεάν στον πρώην Δήμο Παπάγου από την εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.» και εναποτέθηκαν για ένα έτος στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου Παπάγου με την 31/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Παπάγου είχε ασκήσει ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Ανεξάρτητα των όποιων διοικητικών ευθυνών, υπεύθυνο για την αρχική καταδίκη είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου και κυρίως ο τότε Δήμαρχος Παπάγου κ. Ξύδης.
 Υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη. Οι 200.000€ δεν θα βαρύνουν την τσέπη του Δημάρχου αλλά του φορολογούμενου Δημότη του Δήμου μας.
Σας καλώ κ. Δήμαρχε να δώσετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόστιμο, που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου μας και για το οποίο κύριος υπεύθυνος είστε εσείς.

Ερώτημα 3 (Διάβαση 17ης Νοεμβρίου): Τόσο ο συνάδελφος κ. Κώστας Τίγκας όσο και ο υποφαινόμενος, όπως επίσης και ο κ. Στάικος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές έχουμε καταθέσει προτάσεις για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος διάβασης της 17ης Νοεμβρίου στο επίπεδο του σχολικού συγκροτήματος της οδού 17ης Νοέμβρη 119, που στεγάζονται το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.
 Έτσι έχουν προταθεί τουλάχιστον τρείς ανεξάρτητες προτάσεις - λύσεις όπως:
·           Μετατροπή ενός τμήματος της οδού 17ης Νοέμβρη σε μήκος πενήντα μέτρων εντεύθεν και εκείθεν του φωτεινού σηματοδότη σε οδό Ήπιας Κυκλοφορίας,
·           Υπερυψωμένη Διάβαση Πεζών, ανύψωση δηλαδή του οδοστρώματος κατά οχτώ (8) περίπου εκατοστά για μήκος τουλάχιστον δέκα με είκοσι μέτρων,
·           Πεζογέφυρα.
Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την πρώτη αναφορά του θέματος σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ποιος ο σχεδιασμός της Διοίκησης για την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος, που εγκυμονεί κινδύνους για τους γονείς και τα παιδιά των σχολείων της 17ης Νοέμβρη;
Ποια η αξιολόγηση από την Τεχνική Υπηρεσία και την Διοίκηση των συγκεκριμένων προτάσεων που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Τοπικού Τύπου;
Τι λύσεις προτείνει η Διοίκηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου