Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΝΕΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ"!


tsipras-vouli-kali

Δριμεία κριτική στο ΔΝΤ και στην πολιτική του έναντι της Ελλάδας στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αργεντινή. "Το ΔΝΤ δίνει ληγμένα φάρμακα και μάλιστα σε αυξημένη δόση στην Ελλάδα" υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του στην Carta Abierta της Αργεντινής.
Ο κ. Τσίπρας επιτιθεμενος στη "στρατηγική των νεοφιλελεύθερων ηγεσιών" της Βόρειας Ευρώπης, τόνισε:"Η κρίση, η ελληνική και των χωρών του Ευρω-Νότου, προέκυψε ως ένα πρόβλημα ανταγωνισμού στην Ευρώπη σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές οικονομίες του Ευρω-Βορρά. Η στρατηγική των νεοφιλελεύθερων ηγεσιών του Βορρά και της Μέρκελ είναι να συμπιέσει τις οικονομίες του Νότου, κρατώντας χαμηλά και τους μισθούς των εργαζομένων του Βορρά. Ώστε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργεί ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις εξαγωγές της βιομηχανίας του Βορρά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ωστόσο πως η εν λόγω πολιτική "αδιέξοδη, κοντόφθαλμη και επικίνδυνη. Μπορεί να δημιουργεί κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, του βιομηχάνους, αλλά βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία και σταθερότητα. Διότι η συνεχόμενη ύφεση των οικονομιών του Νότου πέρα από το ότι δημιουργεί συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, απειλεί με επιβράδυνση την παγκόσμια οικονομία".
Παραλληλίζοντας το παράδειγμα της Αργεντινής με τα σημερινά βιώματα της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας κατέληξε:
"Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τι πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση που οδήγησαν την Αργεντινή τα ληγμένα φάρμακα του ΔΝΤ. Ληγμένα φάρμακα που δίνουν και στην Ελλάδα τώρα, για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Έχουν λήξει από το 2001, όταν τα έδωσαν σε εσάς. Παράδοξο, ενώ βλέπουν ότι το φάρμακο είναι χειρότερο από την ασθένεια, αντί να το αλλάξουν ενισχύουν τη δόση", σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου