Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ..."



Προς τον Εκδότη της

Εφημερίδας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»

Κύριο Μάκη Βραχιολίδη



Κύριε Βραχιολίδη,


Όποιος ασκεί δημοσιογραφία, πρέπει να το κάνει με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης. Δεν είναι δυνατόν να παραπλανεί τους αναγνώστες του με επικοινωνιακές κορώνες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Πρόσφατο δημοσίευμά σας αναφέρει: «ΣΟΚ! ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΚΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ…ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΣΤΟ ALEX PAK ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ! ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ κ.κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΤΕ…». Μάλιστα, κύριε Βραχιολίδη, στήριξα στις εκλογές τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι όμως σωστό να ταυτίζομαι με τον κύριο Ξύδη. Το γεγονός ότι οι συνδυασμοί μας  πρόσκεινται στον ίδιο πολιτικό φορέα, δεν σημαίνει ότι είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, ότι έχουμε τις ίδιες ικανότητες, ότι έχουμε την ίδια πορεία ή ότι έχουμε να παρουσιάσουμε το ίδιο έργο. Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Σήμερα, όμως, δεν είμαι Δήμαρχος και δυστυχώς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιορίζεται σε έναν άχαρο ρόλο, με μηδενικές δυνατότητες παρέμβασης σε πρακτικό επίπεδο. Μπορούμε μόνο να εκφράζουμε τις απόψεις και τις ιδέες μας ή να θυμίζουμε το τι πράξαμε εμείς ως Διοίκηση και αυτό μόνο επικοινωνιακά ή όταν μας δίνεται η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν μέσω χάβρας, χλεύης και απαξίωσης.
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και απορώ γιατί δεν το λαμβάνετε υπόψη σας την ώρα που γράφετε, ότι σήμερα δεν έχω απολύτως καμία δυνατότητα να αντιδράσω όπως εγώ ήξερα και αποδεδειγμένα μπορούσα, ως Δήμαρχος. Να σας θυμίσω ότι, με αγώνες προσωπικούς επί Δημαρχίας  μου, με κόπο και πλείστα όσα εμπόδια και δυσκολίες, κατόρθωσα να δημιουργηθεί το ΙΚΑ Χολαργού και να αποκτήσει ιδιόκτητο κτίριο η Εφορία πού σήμερα «εν ριπή οφθαλμού πάνε περίπατο».
 Προς ενημέρωσή σας, αναφέρω τμήμα της πρόσφατης επιστολής μου προς τον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά, στις 18-4-2013 για το ΙΚΑ  Χολαργού:
«Kύριε  Πρόεδρε,

 Γνωρίζετε προσωπικά τη διαχρονική παρουσία και προσφορά μου στην Νέα Δημοκρατία, για αυτό και θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Στο Δήμο Χολαργού, μετά από τεράστια προσπάθεια επί Δημαρχίας μου, λειτούργησε το ΙΚΑ Χολαργού που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί τους Δήμους Παπάγου-Χολαργού, Νέου Ψυχικού και την περιοχή των Ελληνορώσων, εξυπηρετώντας περίπου 120.000 κατοίκους.

Η απόφαση να καταργηθεί το ΙΚΑ αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα στην τοπική μας κοινωνία, πιστέψτε με κύριε Πρόεδρε, περισσότερο ακόμη και από τα οικονομικά μέτρα της Τρόικας.
Η ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων από την άστοχη ενέργεια του Υπουργείου Εργασίας, με τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά μας, θα φέρει απόγνωση και οργή και θα βλάψει την εικόνα της Κυβέρνησης και την παράταξη σε ολόκληρη την περιοχή.

Όλοι εμείς που μοχθούμε καθημερινά, υπερασπιζόμενοι το ιστορικό σας έργο, κόντρα στους ψευδολόγους και τους  λαϊκιστές, θα εγκλωβιστούμε και θα αδρανοποιηθούμε εξαιτίας μιας άστοχης ενέργειας της Κεντρικής Διοίκησης».
Επίσης, κύριε Βραχιολίδη, μη ξεχνάτε πως αντέδρασα απέναντι στον Υπουργό Εργασίας, κο Βρούτση, όταν ακόμη υπήρχε χρόνος και περιθώριο αντίδρασης, πώς τον απεκάλεσα και πόσο λοιδορήθηκα για αυτό από τον κο Ξύδη. Τέλος, να σας θυμίσω τις προτάσεις των Ενεργών Δημοτών, τόσο να μεταφερθεί το ΙΚΑ στο κτίριο της οδού Αγαμέμνονος, όσο και να  αναλάβει ο Δήμος τα έξοδα στέγασης του ΙΚΑ στο σημείο που βρισκόταν μέχρι σήμερα (από τα υποτιθέμενα τεράστια ταμειακά υπόλοιπα του κου Ξύδη), τις οποίες ΟΥΔΕΙΣ από τη Διοίκηση του Δήμου, ούτε καν μπήκε στον κόπο να επεξεργαστεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επικεφαλής Ενεργών Δημοτών Παπάγου-Χολαργού

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Κύριε Νικολάου, δείτε τι έχουμε υπογραμμίσει στην επιστολή σας; Από την μια μεριά λέτε ότι με όσα γράφουμε "παραπλανούμε αναγνώστες του με επικοινωνιακές κορώνες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και από την άλλη στην επιστολή σας ότι "δεν είναι σωστό να σας ταυτίζουμαι με τον κ. Ξύδη"! Τελικά διαλέξτε: όσα γράψαμε στο άρθρο ήταν παραπλανητικά για τους αναγνώστες ή απλά δεν ήταν σωστά;
Για να σοβαρευτούμε: Η άποψή μας παραμένει σταθερεί: θεωρούμε ότι διαπράξατε μέγα λάθος κι εσείς και ο κ. Ξύδης όταν δημοσίως παρασύρατε-παρακινήσατε τους πολίτες του Παπάγου-Χολαργού να ψηφίσουν τον Σαμαρά, ο οποίος τώρα διαλύει την Ελλάδα και τον ίδιο τον δήμο Παπάγου-Χολαργού. 
Κατά συνέπεια εμείς δεν παρασύραμε αλλά μάλλον εσείς. 
Το ότι καταλάβατε το λάθος σας και εδώ και καιρό αντιστέκεστε  σε όσα διαπράττουν οι κ.κ. Σαμαράς-Βρούτσης, είναι γεγονό που σας τιμά, αλλά έτερον εκάτερον. Απλά, λειτούργησε εκ των υστέρων αυτό που λένε: "Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου