Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΑΙΣΧΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ! ΠΡΙΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΕΙΔΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΥΡΤΩ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ;

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
manamirtous
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας της 16χρονης Μυρτώς, μετά την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί από αλλοδαπό το περασμένο καλοκαίρι στην Πάρο. Η αισιοδοξία των γιατρών αφήνει ανοιχτό παράθυρο ελπίδας. Τι δηλώνει η μητέρα της
Αγώνα ζωής μα φανερά σημάδια βελτίωσης συνεχίζει μα δίνει η 16χρονη Μυρτώ στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι σε παραλία της Πάρο.
Όπως λέει η μητέρα της στα Νέα, ''το μυαλό του παιδιού μου λειτουργεί, κουνάει το χέρι απαντώντας στις ερωτήσεις μου. Μηχανικά, αλλά το κουνάει, ανταποκρίνεται. Είδα για πρώτη φορά φως στο τούνελ''.
Σε λίγες ημέρες η Μυρτώ θα ταξιδεύσει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις.
Η Μυρτώ ήταν για περίπου πέντε μήνες σε κώμα. Διασωληνωμένη, χωρίς να δίνει σημάδια ότι ακούει ή ότι αισθάνεται, καθώς από την επίθεση υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κρανίο.
Οι κακώσεις της αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ''Υγεία'' για μία διορθωτική επέμβαση. Από την ημέρα που διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό η κοπέλα έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη βελτίωση.
Στην αρχή δεν αντιδρούσε καθόλου αλλά με την πάροδο του χρόνου οι ειδικοί μπόρεσαν να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει εγκεφαλική δραστηριότητα.
Η Μυρτώ επικοινωνεί ικανοποιητικά, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς. Μπορεί να έχει επικοινωνία και με τη μητέρα της, γεγονός που αποδεικνύει πως έχει μνήμη όσον αφορά το παρελθόν και μπορεί να κατανοήσει σύνθετα νοήματα.
Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί είναι μία μέθοδος στην οποία την εκπαίδευσαν οι γιατροί. Όταν θέλει να πει κάτι σφίγγει το χέρι ή κουνάει κάποια δάχτυλα του αριστερού χεριού της προς τα επάνω ή προς τα κάτω. Έτσι δείχνει αν συμφωνεί ή διαφωνεί.
''Με αυτού του είδους την κωδικοποιημένη επικοινωνία μπορούμε να καταλάβουμε αν κάτι της αρέσει ή συμφωνεί ή όχι. Ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει διότι έχει την τραχειοστομία, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα απεξαρτηθεί από αυτή και με την κατάλληλη εκπαίδευση το πιο πιθανό είναι να επανέρχεται και η εκφορά του λόγου'' δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σακάς, καθηγητής νευροχειρουργός.
Η 16χρονη έχει επανέλθει σε αυτό που ονομάζεται ''πρόσφορες συναισθηματικές αντιδράσεις'', δηλαδή έχει την αναμενόμενη σε γενικές γραμμές συναισθηματική αντίδραση σε κάποιο ερέθισμα ή γεγονός.
Όταν υπάρχουν δίπλα της αγαπημένα της πρόσωπα, όπως η μητέρα της, τη βλέπεις να αλλάζει, να γλυκαίνει το πρόσωπό της. Αισθάνεται πιο όμορφα, είναι ικανοποιημένη και το αναζητεί αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου