Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ! ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟ «ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»!



ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ!
ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ..ΑΔΕΙΑ, ΤΟ «ΑΤΤΙΚΟ» ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Η Δημόσια Υγεία αλώνεται με τις εντολές των χαρτογιακάδων της τρόικας. Χωρίς να σκαμπάζουν γρι για το τι επικρατεί στο ΕΣΥ, τι κατάσταση βιώνουν τα Δημόσια νοσοκομεία, χωρίς καμία απολύτως μελέτη, ζητούν νέτα-σκέτα συγχωνεύσεις και λουκέτα! Δήθεν για εξορθολογισμό στην παροχή του κοινωνικού αγαθού της Δημόσιας υγείας αλλά που ουσιαστικά στοχεύουν στην απόλυτη διάλυσή της! Μετατρέπουν εν ψυχρώ σε Ουγκάντα ή Μπαγκλαντές την Ελλάδα, με τους υπουργούς να σκύβουν το κεφάλι υπακούοντας στις εντολές των τροϊκανών.   

Το Αττικό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του κ. Λαμπίρη, έχει πληρότητα 130%, έχει δηλαδή ξεπεράσει τα όριά του! Σε τέτοιο σημείο φαίνεται, που τα ιατρικά του αρχεία, αν και γι αυτά προβλέφθηκε ένας μικρός χώρος για τη  φύλαξή τους, μέχρι στιγμής καταλαμβάνουν ασφυκτικά  πάνω από 300 τ.μ.  και …έπεται συνέχεια! Τα αρχεία δε αυτά, είναι εκτεθειμένα στον κάθε περαστικό! Αν μάλιστα κάποιος θελήσει να αρπάξει τα γεμάτα προσωπικά δεδομένα αρχεία του νοσοκομείου, τα φορτώνει σπίτι του και… φεύγει!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Δηλωτικό της σχιζοφρενικής κατάστασης την οποία βιώνει και το ελλιπές βοηθητικό προσωπικό το οποίο διαθέτει το Αττικό νοσοκομείο και η Διοίκησή τους!

Δείτε τα παρακάτω αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα και βγάλτε συμπέρασμα για το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αττικό νοσοκομείο.
Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και πατώντας στο ασανσέρ «-1» (ή μπαίνοντας στο ισόγειο από την πίσω πόρτα του Αττικού) βρισκόμαστε σε μια αχανή έκταση πλέον των 300 τ.μ. γεμάτη φωριαμούς με εκατοντάδες συρτάρια.  Αρκετά όμως από αυτά ήταν ανοιχτά ενώ σε 2-3 υπήρχαν τα κλειδιά επάνω στις συρτατιέρες!

Ιδού λοιπόν τι κατάσταση επικρατεί στο Αττικό που μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας έχει μπουχτίσει από νοσηλευόμενους. 

Συρτάρια χρώματος φαιοπράσινου και άλλα σε χρώμα γκρι, όλα σε …παράταξη. Ανοίγεις αυτά που λένε ληξιαρχείο, άλλα που γράφουν ονόματα απόρων που νοσηλεύθηκαν τα περασμένα χρόνια στο Αττικό νοσοκομείο. Όλα, προσωπικά δεδομένα. Όποιος θέλει τα κάνει χάζι ή αν υπάρχει κάποιος που θέλει να τα πάρει σπίτι του τα φορτώνει στην πλάτη και φεύγει. 

Ανοίγουμε ένα συρτάρι που λέει «ΑΠΟΡΟΙ 5ος, 6ος, 7ος, 8ος 2011».
Ανοίγουμε τα κλασέρ και διαβάζουμε ό,τι θέλουμε. Ημερομηνία γεννήσεως, ημερομηνία εισαγωγής του απόρου! Όλα μπροστά μας, φάτσα-κάρτα. 

Ο χώρος όπου κρατούνται τα αρχεία του δημόσιου νοσοκομείου, συνεχίζεται αχανής και στη διπλανή αίθουσα.
Κι εδώ η ίδια κατάσταση. Επισημαίνουμε μάλιστα δυο συρτάρια όπου έχουν ξεχαστεί τα κλειδιά πάνω σε αυτά! 

Δίπλα από τις δύο αχανείς αίθουσες των συνολικά 300 περίπου τ. μ., υπάρχει το γραφείο του ιατρικού αρχείου! Φανταστείτε: έφτιαξαν το Αττικό νοσοκομείο αλλά τους προέκυψε… σχιζοφρένεια! 


Σε λίγο όπως πάνε, με τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες νοσηλευόμενους εβδομαδιαίως, θα χρειαστεί να χτίσουν ολόκληρο κτήριο για χωρέσουν το αρχείο τους! Εκτός και αν κάποιοι το… αρπάξουν και φύγουν!   


ΛΑΜΠΙΡΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»
 «ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ SECURITY ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ…ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ»
Χαρακτηριστικός για την κατάσταση που βιώνει το Αττικό νοσοκομείο, είναι ο διάλογος που είχαμε με τον διοικητή του κ. Ηλία Λαμπίρη.

Πώς πάει το νοσοκομείο σας από πλευράς λειτουργικότητας, διοίκησης εν γένει;


Λαμπίρης: Το πρόβλημα το δικό μας εντοπίζεται στις προσελεύσεις ασθενών. Το βάρος θα ‘λεγα είναι ασήκωτο. Για να καταλάβετε, ο αριθμός των προσελεύσεων κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1000 ανά εφημερία. Ο αριθμός των εισαγωγών κυμαίνεται από 170 μέχρι και 200 ανά εφημερία. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα γιατί η δύναμις του νοσοκομείου σε κλίνες δεν είναι τόσο μεγάλη που να δέχεται αυτό τον αριθμό. Το έχω συζητήσει και με τους υπουργούς μέχρι σήμερα ή να γίνει συνεφημερία με κάποιο άλλο νοσοκομείο, γιατί είμαστε το μοναδικό που εφημερεύει σε ολόκληρη τη Β΄ Υγειονομική Περιφέρεια ή να γίνει σύμπτυξη νοσοκομείων. Έτσι ώστε να ελαφρώσει σε περιστατικά. Το νοσοκομείο μας είναι σύγχρονο, εξοπλισμένο, έχει πολύ καλό επιστημονικό προσωπικό αλλά…


Δεν επαρκεί όμως;


Λαμπίρης:  Όχι. Το επιστημονικό προσωπικό μας είναι επαρκές με μικρές εξαιρέσεις, το μεγάλο μας πρόβλημα όμως είναι σε βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 


Πιστεύετε ότι  το πρόβλημα το συγχωνεύσεων θα αγγίξει και το Αττικό νοσοκομείο;


Λαμπίρης: Αυτά που διαβάζω στον Τύπο, τίποτε περισσότερο. Νομίζω ότι χρειάζεται μία μελέτη. Ποια είναι η πληρότητα των νοσοκομείων; Όταν το δικό μας νοσοκομείο έχει 130% πληρότητα και υπάρχουν άλλα νοσοκομεία που έχουν πληρότητα από 25% μέχρι 80%, αυτό χρειάζεται μελέτη ώστε οι συμπτύξεις να γίνουν ανάλογα με την πληρότητα, αλλαγή προσανατολισμού κάποιων νοσοκομείων , τα οποία πιστεύω να τα δει η πολιτική ηγεσία. 


Στο ισόγειο από την πίσω πλευρά του νοσοκομείου ή στο «-1» από την μπροστινή πλευρά, υπάρχει ένας τεράστιος χώρος με δεκάδες φωριαμούς, όπου διατηρείτε το αρχείο παλαιότερων νοσηλευόμενων του νοσοκομείου σας. Είναι προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι σε κοινή θέα και μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Μπορεί κάποιους να πάρει στοιχεία και να εξαφανιστεί…


Λαμπίρης: Υπάρχει security που περιοδεύει στο νοσοκομείο αλλά όπως λέτε, όταν υπάρχει πρόθεση, μπορεί να ξεφύγει. Θα κοιτάξω να το δω με μεγαλύτερη προσοχή. Υποτίθεται όμως ότι υπάρχει security που είναι διαρκώς στο χώρο και περιοδεύει στο «0 και-1».  Αλλά το ότι μπορεί να ξεφύγει οτιδήποτε, αυτό είναι γεγονός. Εμένα που πήραν προ ημερών το κινητό μου, δίπλα στο παρκινγκ.  

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου