Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ SIEMENS-INTRACOM-OTE



*      ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!
 * ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ SIEMENS!


του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
O Αντώνης Σαμαράς ίσως τελικά ανακηρυχθεί σε Πρωθυπουργό ειδικού σκοπού για το κουκούλωμα του σκανδάλου της Siemens!

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να πέσει οριστική ταφόπλακα στο σκάνδαλο των προγραμματικών συμφωνιών Siemens-Intracom-OTE. Συγκεκριμένα,  επίκειται το κλείσιμο της υπόθεσης ΟΤΕ-Siemens που παραμένει ακόμη ανοικτό, ενώ διαρρέεται πως μέχρι τις 20 Ιουλίου «θα πέσουν» οι υπογραφές που θα σηματοδοτήσουν την αυλαία στο σκάνδαλο των προγραμματικών συμφωνιών Siemens-Intracom-OTE!

Οι αποκαλύψεις και τα συνεχή δημοσιεύματα της «Ελεύθερης Ώρας», επιβεβαιώνονται το ένα μετά το άλλο. Εδώ και καιρό επαναλαμβάνουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς με τις ενέργειές του ακύρωσε την ομόφωνη από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επιβολή προστίμου 2 δις ευρώ στη Siemens, αναφορικά με τη ζημιά που προκάλεσε η τελευταία στο Ελληνικό Δημόσιο! Ο Πρωθυπουργός, με συνοπτικές διαδικασίες συρρίκνωσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ζημιώνοντας τη χώρα με το «καλημέρα» της συμφωνίας.

Πριν από ένα μήνα, στις 5 Ιουνίου, σημειώναμε σε δημοσίευμά μας: «Όπως φαίνεται, η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη για το Ελληνικό Δημόσιο, μια και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν διεκδικεί ούτε καν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και δεν ασχολείται καν με την υλοποίηση των όρων της συμφωνίας. Αντ’ αυτού, επιδίδεται σε επιχείρηση «κουκούλωμα της υπόθεσης»!

Αυτό ακριβώς πράττει και προβλέπεται να ολοκληρώσει ο Πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες: ετοιμάζει κυβερνητική παρέμβαση για το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης ΟΤΕ-Siemens, γεγονός που θα αποτελέσει τον προπομπό για την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τη διεκδίκηση ακόμη και αυτών των 200 εκατομμυρίων από τη γερμανική εταιρεία. Με απλά λόγια, το ελληνικό Δημόσιο δεν θα πάρει δεκάρα τσακιστή από τη Siemens!

Προφανώς όλα ήταν μια μπλόφα, ένα σικέ παιχνίδι σε βάρος του λαού και της χώρας, μια επιπλέον κοροϊδία της Siemens, που φέρει σφραγίδα πολιτική! H γερμανική εταιρεία, που με το μαύρο χρήμα και τις μίζες της διέλυσε την πολιτικοοικονομική ζωή του τόπου, κατέστρεψε τον ελληνικό λαό και τον έσυρε στη σημερινή κατάσταση, θα φύγει αλώβητη και ατσαλάκωτη από το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο που ίδια προκάλεσε στη χώρα! Την ώρα που Έλληνες πολίτες σύρονται αλυσοδεμένοι στις φυλακές για χρέη 500 €- 1.000 ευρώ, το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά στο σβήσιμο του σκανδάλου Siemens αποσύροντας τις διεκδικήσεις του από τη γερμανική εταιρεία!

ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΠΕΡ SIEMENS. Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΣΠΟΥΔΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ...ΑΚΥΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
 Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της «Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής» της 31ης Μαρτίου, στο οποίο σημειώναμε τον ύποπτο ρόλο Σαμαρά: «Ενώ οι προηγηθέντες της κυβέρνησης Σαμαρά υπουργοί, απέφευγαν να υπογράψουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ήρθε ο υπουργός οικονομικών της τρικομματικής, Γιάννης Στουρνάρας και στις 23 Αυγούστου 2012 υπογράφει τον συμβιβασμό! Γιατί άραγε προέβη σε αυτή την παράτυπη ενέργεια ο κ. Στουρνάρας; Τι μεσολάβησε και από πού προήλθε η εντολή; Από τον Σαμαρά ή από τη Γερμανία και τη Siemens; Καλά καταλάβατε: Η συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου-Siemens υπεγράφη από τον πρώτο συμβαλλόμενο στις 23 Αυγούστου 2012, την παραμονή της επίσημης συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο! (24/8/2012).

Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός, είχε αποφασίσει να “κάτσει στα τέσσερα” κατά δήλωση του ιδίου (στον Ν. Νικολόπουλο). Η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, επισημοποίησε τη νέα... παντρειά του Μεσσήνιου πολιτικού με τη γερμανική εταιρεία!

…Ο κ. Σαμαράς μία μέρα πριν μεταβεί στο Βερολίνο για να ...υποταχθεί στις εντολές της Μέρκελ, κουκούλωσε σε βάρος του Δημοσίου τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. Αν και η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής είχε επιβάλει πρόστιμο 2 δις ευρώ στην SIEMENS ως χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς διά του Στουρνάρα, «κούρεψε» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!!! …Τα πράγματα όμως, φαίνεται ότι εξελίσσονται ακόμη χειρότερα. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν διεκδικεί ούτε καν αυτά τα 200 εκατομμύρια ευρώ».

Σήμερα λοιπόν,  προφανώς μέσα στα πλαίσια των συμφωνηθέντων με την Μέρκελ,  η κυβέρνηση επιχειρεί το σβήσιμο και των 200 εκατομμυρίων πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον συρρικνωμένο εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο ΜΠΟΜΠ ΣΙΚΕΛΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-«ΣΚΟΥΠΑ» ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 Ο Ρόμπερτ Σικέλης, υπήρξε ο άνθρωπος «σκούπα», που ως υπεύθυνος διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, ανέλαβε να διευθετήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της γερμανικής εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, πετυχαίνοντας άριστα στο στόχο του. Υπηρέτησε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Siemens, μια και πέτυχε να συρρικνώσει το πρόστιμο από τα 2 δις στα 200 εκατομμύρια ευρώ! Ο κ. Σικέλης, έχει πλέον αποσπασθεί στην Κίνα μετά την επιτυχή παράδοση της …καθαρής πλέον, Siemens στην ελληνική κοινωνία! Αυτές όμως τις μέρες, ο Ρόμπερτ Σικέλης βρίσκεται στην Αθήνα ως εκπρόσωπος της Κίνας. Λέτε να είναι τυχαία η εδώ παρουσία του; Μάλλον όχι. Φαίνεται πως ακόμη ένα ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνεται και συγκεκριμένα αυτό της 31ης Μαρτίου, όπου αναφέραμε πως «κάποιοι πλέον υποπτεύονται (δικαίως) ότι στα πλαίσια της... διαφάνειας της Siemens, ο κ. Σικέλης κανόνισε να σβηστεί από το καντράν και το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ»!

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η SIEMENS. H ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Δυστυχώς, τα ρεπορτάζ  της «Ε.Ω»  επιβεβαιώνονται, μερικές φορές με τον πιο επώδυνο τρόπο. Στις 23 Απριλίου, δημοσίευμά μας με τίτλο: «ΒΟΜΒΑ! ΦΡΑΓΚΟ ΤΣΑΚΙΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η SIEMENS ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», σημειώναμε μεταξύ άλλων ότι η γερμανική εταιρεία δεν πληρώνει φράγκο για το σκάνδαλο Siemens που προκάλεσε η ίδια! Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και η καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύνδεσμος Προσωπικού της Siemens ΑΕ στην οποία κατήγγειλε αθρόες απολύσεις των εργαζομένων της Siemens παρά το ότι η υποχρέωση που είχε αναλάβει η γερμανική εταιρεία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ήταν να διασφαλίσει τις θέσεις των 600 εργαζομένων!  Αέρας κοπανιστός από τη Siemens!


Σε αντίστοιχη καταγγελία προς τη διοίκηση της Siemens ΑΕ προέβη και το σωματείο εργαζομένων της BSH, με επιστολή που έφερε τον τίτλο «η Siemens κοροϊδεύει». Στην επιστολή που εστάλη τον περασμένο Οκτώβριο, καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους σημεία και τέρατα, όπως επίσης ότι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο «είναι το μεγαλύτερο Πολιτικό και Οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης».
Η DEUTSCHE TELECOM ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ …ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στην υπόθεση του ΟΤΕ οι Γερμανοί μέσω της Deutsche Telecom η οποία διαθέτει το ψηφιακό πακέτο του ΟΤΕ, πιέζει να κλείσει άμεσα και πριν από τις γερμανικές εκλογές το μεγαλύτερο από τα αγκάθια, αυτό του ΟΤΕ.

Πρόκειται για σκάνδαλο που ξεκινάει από το 1981, με την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου  στην εξουσία, την τοποθέτηση του Θεοφάνη Τόμπρα ως Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ αλλά και την τοποθέτηση τη δεκαετία εκείνη, των Σήφη Βαλυράκη (μετέπειτα Προέδρου  της Εξεταστικής για το σκάνδαλο Siemens), Τάσου Μαντέλη, ως αρμοδίων υπουργών επικοινωνιών, κ.α.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΑΠΟ SIEMENS-INTRACOM

 
Το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, τις συνέπειες του οποίου πληρώνει η χώρα και ο ελληνικός λαός,  έθετε τις βάσεις του στα 1981. Την προηγούμενη ακριβώς χρονιά επί κυβερνήσεως Γεωργίου Ράλλη, ο ΟΤΕ προέβη στη σύναψη σύμβασης με τη Siemens AG και την αμερικάνικη εταιρεία AT&Τ μετά από διεθνή διαγωνισμό. Η σύμβαση είχε προϋπολογιστικό τίμημα, περίπου 20 εκ. γερμανικά μάρκα, η οποία όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε. Γιατί άραγε; Η απάντηση στο ερώτημα, βρίσκεται στο ότι τη Siemens δεν την εξυπηρετούσε στρατηγικά να έχει ως αντίπαλο δέος και ανταγωνιστή μια άλλη ισχυρή την εποχή εκείνη εταιρεία, την αμερικάνικη  AT&Τ. Γι’ αυτό και σε συνεννόηση με την τότε νέα διοίκηση του ΟΤΕ, που προέκυψε από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, με πρωτεργάτες τον υπουργό Συγκοινωνιών κ. Σήφη Βαλυράκη (κρατήστε το όνομά του Βαλυράκη)  και τον Διοικητή του ΟΤΕ Θεοφάνη Τόμπρα, κατάφερε να «παγώσει» την υλοποίησή της, μέχρις ότου βρέθηκε ως από μηχανής θεός, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο άνθρωπος που μέχρι τότε προμήθευε τον ΟΤΕ με αμφιβόλου ποιότητας τηλεφωνικές συσκευές και υλικά από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Από το 1988 μέχρι το1992,  την αποκλειστικότητα των εσωτερικών διαγωνισμών του ΟΤΕ αναλαμβάνουν… εργολαβικά η Siemens και η Intracom, μετά μάλιστα την ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΥΜ, υπό την πρωτοκαθεδρία της Βάσως Παπανδρέου. Από τότε, Siemens και Intracom  ξεκίνησαν ένα πολύχρονο βαλς, ή αλλιώς διαπλεκόμενη σχέση!  Με τις  ευλογίες της Siemens AG δίνεται στον Σωκράτη Κόκκαλη η αντιπροσωπία της Ericson και ευθύς αμέσως αρχίζει το πάρτι στον ΟΤΕ,  αρχικά με τις …ευλογίες του ΠΑΣΟΚ, ακολούθως δε της Οικουμενικής και στη συνέχεια της ΝΔ, μέχρι της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά το 1993.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚH ABANTA SIEMENS ΣΤΗΝ INTRACOM
Η Siemens έπαιξε παιχνίδια-σικέ υπέρ της Intracom, ενώ έχασε σκοπίμως διαγωνισμό υπέρ της εταιρείας του Κόκκαλη αλλάζοντας προς τα πάνω την προσφορά της, λίγο πριν το άνοιγμα των φακέλων, ώστε να κερδίσει η Intracom!

Το 1992, πριν από τη διενέργεια του μεγάλου διεθνούς διαγωνισμού 7753/92  (που  κατέληξε σε σύμβαση το 1994, μετά την πτώση Μητσοτάκη-7430 Siemens– 7440 Intracom), διενεργήθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος, διαγωνισμός για την ψηφιακοποίηση τον νομού Αττικής (Αττικός Δακτύλιος). Το διαγωνισμό κέρδισε (!!!) η Intracom με δεύτερο μειοδότη τη Siemens (το γνωστό ζευγάρι που… χόρευε βάλς). Το έργο ήταν προϋπολογισθείσας αξίας περί τα 65 δις δρχ, από τα οποία τα 29 δις δρχ. ανέλαβε να υλοποιήσει η Siemens με σύμβαση υπεργολάβου. Σχετικό με την υπόθεση είναι το βιβλίο του δημοσιογράφου Τ. Τέλογλου, όπου αναφέρονται σημαντικές λεπτομέρειες.  

H Siemens ενώ ήταν βέβαιο ότι θα κέρδιζε το διαγωνισμό, τελικά επέλεξε (!!!) να βγει δεύτερη, ανεβάζοντας κατά 0,5% την τιμή στις 6.00 το πρωί, λίγο πριν από το άνοιγμα των προσφορών. Η Siemens έχασε τον διαγωνισμό για χάρη του Κόκκαλη, κατόπιν εντολής από τη Γερμανία. Ο Καραβέλας ανέλαβε να προωθήσει την εντολή στους υφισταμένους του ώστε να αλλάξει η τιμή προς τα πάνω, τόσο όσο χρειαζόταν για να βγει πρώτη η Intracom. Η Siemens, ουσιαστικά ήταν σαν να κέρδισε… πέναλτι και το έριξε επίτηδες άουτ για να βγει νικητής στο ματς η Intracom του Κόκκαλη, προκειμένου να μπορεί να πληρώνεται απευθείας από τον ΟΤΕ. Ερχόμενη δεύτερη η Siemens, πήρε το 30% των προμηθειών και μετά χρηματοδότησε τον Κόκκαλη.

Οι συμφωνίες για όλα αυτά, γίνονταν στο γραφείο του Τσουκαλίδη (δεξί χέρι του Κόκκαλη) στο Παλαιό Ψυχικό. Να σημειωθεί ότι ο Τσουκαλίδης ταυτόχρονα ήταν κι επίτιμος πρόξενος της Μολδαβίας.

Καταδεικνύεται λοιπόν η μεγάλη διαπλοκή Siemens-Intracom. Όπως φαίνεται, η Siemens ήθελε και προωθούσε τον Κόκκαλη ως εγχώριο εταίρο, για να μπορεί να τον ελέγχει, να καθορίζει το παιχνίδι των τιμών στον ΟΤΕ και στη συνέχεια να χρηματοδοτεί τα κόμματα της διαπλοκής. Αποτέλεσμα αυτής της σχέσης Siemens-Intracom ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια και με την παρουσία Μητσοτάκη θίγονταν τα συμφέροντά τους. Ενισχυτικό αυτής της στενότατης σχέσης Siemens -  Intracom, ήταν η απόφαση της κεντρικής διοίκησης της Siemens AG να αποσυρθεί από τον κλάδο επικοινωνιών, λίγο μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας και την επιμήκυνση των προγραμματικών συμφωνιών από 4 σε 6 χρόνια. Με την αποχώρηση της Siemens, κατέρρευσε αμέσως και το μοντέλο- πρότυπο της εγχώριας ελληνικής Βιομηχανίας της Intracom. Ο χορός - βαλς είχε λάβει τέλος.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
Ελεύθερος ο Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», ελεύθερος είναι ο Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens και μετέπειτα μέλος της Intracom, ο οποίος μπορεί πλέον να ταξιδέψει χωρίς κανένα περιορισμό. Έτσι, υποθέσεις όπως αυτές των Patriot και της Armentel (ΟΤΕ Αρμενίας) 100% θυγατρική του ΟΤΕ, οδηγούνται οριστικά στο αρχείο. Αντίστοιχη τύχη (αρχείο) θα έχει και η υπόθεση του ΟΤΕ με τους 70 και πλέον κατηγορούμενους. Να σημειώσουμε ότι διευθύνων σύμβουλος της Armentel το επίμαχο διάστημα, ήταν ο διορισμένος από τον ΟΤΕ Ελλάδος κ. Γεωργούλης, κουμπάρος του τότε διευθύνοντος συμβούλου τηλεπικοινωνιών της Siemens και σήμερα υπόδικου, Πρόδρομου Μαυρίδη.

Αναρωτιόμαστε: η αρμόδια ανακριτής του σκανδάλου Siemens κ Νικολακέα, άραγε γνωρίζει πως στην Αρμενία, κατά την περίοδο που ο ΟΤΕ κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο της Armentel τα κεντρικά γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας υπέστησαν κατ’ επανάληψη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιές; Τυχαίες ήταν αυτές;

Και τελειώνοντας, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά το ερώτημα στην κ. Νικολάκέα. Πότε επιτέλους θα καλέσετε τον κ. Ευάγγελο Σέκερη, τον αξιόπιστο μάρτυρα που θα διαφωτίσει την έρευνά σας για την Siemens. Γιατί τον αποφεύγετε επί 3 χρόνια κυρία ανακριτής; Δεν πιστεύουμε να έχει σχέση το γεγονός ότι είναι μπατζανάκης του κ. Σαμαρά!

  
"Eλεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου