Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!



του
Γεωργίου Επιτήδειου  
Αντιστρατήγου ε.α. 


Στη συνέχεια των καταστροφών που έγιναν πριν μερικούς μήνες στο Άλσος Παπάγου, την προηγουμένη εβδομάδα, άγνωστοι έκαψαν κάδους ανακυκλώσεως σε διάφορα σημεία του Παπάγου και του Χολαργού. Προσωπικά είδα κατεστραμμένους τους κάδους στις διασταυρώσεις των οδών Μπλέσσα και Αργυροκάστρου και Μπλέσσα και Καρναβία.
Οι εκ του ασφαλούς βανδαλισμοί κοινοχρήστων υλικών, είναι προφανώς, ένα γεγονός απερίφραστα κατακριτέο, όχι μόνο γιατί δεν έχει κάποιο νόημα αλλά, κυρίως, γιατί εκφράζει μια νοοτροπία , που είναι εντελώς άγνωστη και ασύμβατη με το επίπεδο του πολιτισμού που χαρακτηρίζει τους δημότες του δήμου μας.
Η διαχείριση των ανακυκλωσίμων υλικών αποτελεί για το δήμο μας δραστηριότητα που, αφενός μεν μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων και της εργασίας που απαιτείται για την αποκομιδή τους, αφετέρου δε, δημιουργεί και μία επιπλέον πηγή εσόδων από την διάθεση των παραπάνω υλικών.
 Στον δήμο μας, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η λειτουργία της ανακυκλώσεως γίνεται με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτόν εκτιμάται πως η πυρπόληση των κάδων δεν θα διαταράξει ούτε την ομαλή λειτουργία της ανακύκλωσης, ούτε θα έχει επιπτώσεις επί της πολύ καλής αποδόσεώς της. Συνεπώς, αφού αντικατασταθούν εγκαίρως οι καταστραφέντες κάδοι, θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες του δήμου ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η απόδοση  της ανακυκλώσεως.
Παράλληλα, το προαναφερθέν κατακριτέο περιστατικό, επιβάλλει στον δήμο την υποχρέωση να αυξήσει και να συντονίσει τα μέτρα αστυνομεύσεως προκειμένου να αποφευχθούν, στο μέλλον, παρόμοιες ενέργειες και σε άλλες εγκαταστάσεις κοινωφελούς χαρακτήρα. Έχω την βεβαιότητα πως τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θα λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιτυχημένη προσπάθεια της ανακυκλώσεως.
                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου