Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ...ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!


Πριν από λίγο καιρό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατέβασε την ελληνική σημαία από τον Αρχιεπισκο­πικό Ναό τns Aγίαs Tpιάδοs στη Νέα Υόρκη! Η πράξη του Αρχιεπισκόπου είναι ανθελληνική και ίσως υποβολιμαία. Ο Μήτσος Φατούρος, ο Έλληνας μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον "Εθνικό Κήρυκα" δίνει τις πραγματικές διαστάσεις της ανθελληνικής ενέργειας του Αρχιεπισκόπου. Όσα λέει ο Μήτσος Φατούρος είναι εκπληκτικά. 
Διαβάστε τα:
"Κύριε Διευθυντά,


Αν και καλώς το άρθρο του Θεόδωρου Καλμούκου στις 17 Ιουνίου κάλυψε τ' ανεβοκατε­βάσματα τns ελληνικής σημαίαs στον Αρχιεπισκο­πικό Ναό τns Aγίαs Tpιάδοs στη Νέα Υόρκη, πα­ρέλειψε μια λεπτομέρεια: σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός νόμος που να επιβάλει την ανάρτηση σημαιών, ακόμη και τns αμερικανικής, σε θρησκευτικούς οργανισμούς.

Τέτοιοι νόμοι θα προσέκρουαν στον συνταγ­ματικό διαχωρισμό Kράτους και Εκκλησίας, ένα θεμέλιο των ΗΠΑ που οι Έλληνες λόγω τόσο πα­ραδόσεων όσο και άγνοιας αδυνατούν να εμπε­δώσουν.

Σε αντίθεση, άλλοι «οίκοι λατρείας», όπως τακτικά αναφέρονται, συνήθως δεν αναρτούν σημαίες. Άρα, επειδή δεν υπάρχει καμιά επιβολή για το ποια σημαία κυματίζει στην Αρχιεπισκοπή, η ευθύνη για το κατέβασμα της σημαίας της Ελλάδας πέφτει στον Αρχιεπίσκοπο! Το πιο παράδοξο βέβαια είναι ότι πως η αμερικανική σημαία που μόνιμα θα κυματίζει στην Αρχιεπισκοπή δεν περιέχει το σήμα του σταυρού όπως η ελληνική. 


 Γενικά, όπως έχω περιγράψει στο βιβλίο μου «Greek American Pimps, Charity Corrupted by Politics, Lobbies & Criminal Enterprises" από τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τns ψη­φοθηρίας του κυβερνήτη Ντιούη, με τον αντι­συνταγματικό πολιτειακό νόμο του 1943, μεθο­δεύεται προσπάθεια επιβολής μιας «Ομόσπον­δης» Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής.

Η στάση τns Αρχιεπισκοπής συμβαδίζει με τις τότε ψηφοθηρικές διαθέσεις του Ντιούη. Πλην όμως, οποιαδήποτε σκοπιμότητα πίσω από αυτή την επιλογή των σημαιών, σίγουρα δεν εί­ναι υπέρ ςns ανάδειξής μas σαν ενεργής εθνότητας εντόs ΗΠΑ. Άρα, αποτελεί και διάκριση εναντίον μας και μας ζημιώνει.

Στη μητροπολιτική Νέα Υόρκη υπάρχουν κιόλαs αναρτημένες πολλές αμερικανικές σημαίες, αλλά ελάχιστες ελληνικές.

Γιατί παραδίνουμε μια ακόμη ελληνική ση­μαία χωρίς να το επιβάλει κανένας νόμος;

Ευχαριστώ Mitch Fatouros Νέα Υόρκη, ΝΥ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου