Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ!



ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΚΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΟΜΩΣ:  ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ; 
Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ηλιούπολης συναλλάσσεται με το κοινό χωρίς να εκδίδει αποδείξεις ταμειακής μηχανής! Και όμως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ εφορμά και βάζει αμέσως λουκέτο όπως το τελευταίο διάστημα είδαμε να συμβαίνει σε μεγάλα κοσμικά κέντρα με δημοφιλείς τραγουδιστές (βλέπε Κιάμο, Πανταζή κ.λ.π.) στην  περίπτωση του Δήμου Ηλιούπολης δεν εφαρμόζει το νόμο! Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί και λειτουργεί επί 3 συναπτά χρόνια την επιχείρηση, χωρίς να… τρέχει τίποτε! Βέβαια, το ΣΔΟΕ έχει επιβάλει πρόστιμα στη Δημοτική Αρχή επειδή αν και έχει εμπορική δραστηριότητα δεν εκδίδει αποδείξεις ταμειακής μηχανής, αλλά μέχρις εκεί! Ούτε λόγος για λουκέτο! Έτσι, τα πρόστιμα μοιάζουν για τα μάτια του κόσμου! Ο δε  Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος αδιαφορεί για το ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφανθεί ότι η δημοτική επιχείρηση έπρεπε ήδη να κόβει αποδείξεις ταμειακής και λειτουργεί την επιχείρηση του Δήμου, ισχυριζόμενος ότι συντάσσεται με το Υπουργείο Εσωτερικών!  Επιμένει δηλαδή ότι δεν ασκεί εμπορική δραστηριότητα αλλά προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες με χαμηλό κόστος στους δημότες!

Αναρωτιόμαστε, οι υπεύθυνοι των κοσμικών κέντρων στα οποία το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις ταμειακής, εάν χρησιμοποιούσαν το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή παρέχουν κοινωνικό έργο με χαμηλό κόστος, θα τη γλίτωναν; Ή μήπως τελικά το κράτος χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δυο σταθμά; Λουκέτο δηλαδή στους ιδιώτες επαγγελματίες αλλά προστασία του πολιτικού συστήματος και της κομματικής διαπλοκής; Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος Δήμαρχος προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τότε σε πολλούς πολίτες δημιουργούνται εύλογοι συνειρμοί ότι ισχύει το δεύτερο: το κράτος χρησιμοποιεί τους νόμους κατά το δοκούν!  

Ο λόγος,  για το κυλικείο του Δήμου Ηλιούπολης που λειτουργεί επί 3 συναπτά χρόνια μέσα στο κοιμητήριο της πόλης. Όσοι λοιπόν κάνουν μνημόσυνα και κηδείες πληρώνουν το ποσό που αναλογεί στους καφέδες και τα παξιμάδια αλλά δεν παραλαμβάνουν απόδειξη ταμειακής μηχανής!!! Ο Δήμος τους χορηγεί απλή βεβαίωση και κατόπιν πηγαίνουν στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου για να παραλάβουν από εκεί… άλλη απόδειξη! Όχι πάντως της εφορίας!

Δείτε πώς ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν κόβει αποδείξεις ταμειακής μηχανής (!) και πώς έχει επιλέξει να μην συμμορφωθεί με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αλλά με το Υπουργείο Εσωτερικών!!!
Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι κάνουμε οικονομικές συναλλαγές, το Υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι είναι ανταποδοτικό. Εμείς συντασσόμαστε με το δεύτερο»!
Τα χαρτιά που έχουμε στα χέρια μας, κυρίως το πρόστιμο που σας έχει επιβάλει το ΣΔΟΕ δείχνουν ότι το δημοτικό κυλικείο που διατηρείτε εντός του κοιμητηρίου του δήμου σας, είναι παράνομο.

Δήμαρχος: Κύριε Βραχιολίδη αυτά τα θέματα τα έχουμε λύσει. Το δημοτικό μας κυλικείο λειτουργεί μέσα στο χώρο του νεκροταφείου, το οποίο νεκροταφείο στηρίζεται σε προεδρικό διάταγμα που αναφέρει πως ό,τι υπηρεσίες παρέχονται είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και γι’ αυτό εμείς το λειτουργούμε ως Δήμος με ανταποδοτικό τέλος ενός ευρώ για τον καφέ μας. Το διαχειρίζεται ο Δήμος και είναι το καλύτερο και φτηνότερο κυλικείο που υπάρχει στην Ελλάδα γιατί ασκούμε και κοινωνική πολιτική. Δεν έχετε παρά να κάνετε μία έρευνα και θα διαπιστώσετε ότι σε όλα τα άλλα κυλικεία των κοιμητηρίων είτε είναι ιδιωτικά είτε δημοτικά ο καφές στοιχίζει από 2-4 ευρώ. Όλα τα έσοδα του δημοτικού μας κυλικείου κόβονται ως εντάλματα πληρωμών από τη διεύθυνση οικονομικών των ιδίων εσόδων και ό,τι εισπράττεται κατατίθεται στο ταμείο του δήμου με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζουμε ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου βάσει «Καλλικρατικού» νόμου δεν έχουν δικαίωμα εμπορικής συναλλαγής.

Δήμαρχος:  Οι ανώνυμες εταιρείες δεν έχουν καταργηθεί, έχουν καταργηθεί μόνο οι αμιγείς και κατασκευαστικές. Οι ΑΕ λειτουργούν κανονικά και οι περισσότεροι δήμοι τις κράτησαν για να διαχειρίζονται και τα κυλικεία με τεράστια κόστη και μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση και χρέη. Εμείς θέσαμε όλες τις επιχειρήσεις και αυτές που κατάργησε ο «Καλλικράτης» και την ΑΕ που μας άφησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρέη στο ΙΚΑ και στην εφορία, υπό εκκαθάριση και αναλάβαμε να διαχειριζόμαστε εμείς ως δήμος Ηλιούπολης το κυλικείο, με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Έχετε την έγκριση του ΣΔΟΕ; Αφού σας έβαλε πρόστιμο.

Δήμαρχος:  Έχουμε την έγκριση της Περιφέρειας  ως προς την απόφαση του Δ.Σ. για το ένα ευρώ. (!)

Τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Δήμαρχος: Ο Δήμος Ηλιούπολης προσφέρει μόνο καφέ, παξιμάδι και κονιάκ.

Γι’ αυτές τις υπηρεσίες που παρέχετε δεν οφείλετε να κόψετε απόδειξη ταμειακής μηχανής;

Δήμαρχος: Βεβαίως και δίνουμε απόδειξη. Έρχεται ο υπεύθυνος που κάνει το μνημόσυνο ή την κηδεία στο τμήμα των ιδίων εσόδων του Δήμου, πληρώνει το 1 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή 200 ευρώ εάν είναι 200 άτομα και παίρνει την απόδειξη από το τμήμα οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης. (!)

Δηλαδή κάποιος ο οποίος θέλει μόνος του να πιει καφέ, δεν του δίνετε;

Δήμαρχος: Αγαπητέ μου, τι είναι αυτά που λες; Είναι δυνατόν κάποιος να πάει στο κοιμητήριο να πιει καφέ;

Ναι, Δήμαρχε. Ένας που έκανε τρισάγιο, μπορεί μετά να θέλει να πιει καφέ και κονιάκ. Δεν του δίνετε; Απόδειξη δεν δίνετε σε αυτόν;

Δήμαρχος: Πάλι τα ίδια. Όχι κύριε, εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Μόνο σε κηδεία και σε μνημόσυνα.

Άρα μου λέτε ότι η βεβαίωση την οποία δίνει το κοιμητήριο σε αυτόν που έκανε κηδεία ή μνημόσυνο, είναι για να πάει στο τμήμα ιδίων εσόδων του Δήμου και να πάρει από’ κει την νόμιμη απόδειξη. 

Δήμαρχος:  Στηριζόμαστε στο νόμο που λέει: ό,τι δραστηριότητες γίνονται εντός νεκροταφείου είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Αφού στηρίζεστε στο νόμο, τότε γιατί το ΣΔΟΕ σας επέβαλε πρόστιμο;


Δήμαρχος:  Διότι το Υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί με το Υπουργείο Εσωτερικών ως προς την ανταποδοτικότητα του χαρακτήρα του κυλικείου. Το Υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι είναι ανταποδοτικό, το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι υπάρχουν οικονομικές δραστηριότητες. Έχουμε προτείνει στην Επιτροπή Οικονομικών της ΚΕΔΕ και μας ειδοποίησαν ότι θα φέρουν κοινή τροπολογία ειδικά μόνο για τα κυλικεία των κοιμητηρίων, ότι έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Εμείς πήγαμε και βρήκαμε το ΣΔΟΕ και συζητήσαμε με τον υπεύθυνο.

Δηλαδή η κατάσταση είναι εκκρεμής και σεις περιμένετε πότε θα έρθει η τροπολογία.

Δήμαρχος:  Είναι εκκρεμής αλλά στηριζόμαστε στην απόφαση της Περιφέρειας (για το 1 ευρώ) αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η δράση μας στο νεκροταφείο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. 


Ο Δήμαρχος δηλαδή μας είπε ότι …γράφει στα παλαιά του υποδήματα το ΣΔΟΕ και τα πρόστιμά του, αδιαφορεί για το ότι το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι συναλλάσσεται οικονομικά με το κοινό και συνεχίζει να λειτουργεί τη δημοτική επιχείρηση περιμένοντας να ψηφιστεί τροπολογία που θα συντάσσεται με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο  αποφαίνεται ότι το κυλικείο που πουλάει καφέδες και παξιμάδια είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα! Και τα τελευταία 3 χρόνια που υπάρχει η φορολογική παρανομία (σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών); Η αδιαφάνεια για την οποία ψέγουν τη Δημοτική Αρχή; Δεν θα τιμωρηθεί κανείς; Την ίδια ώρα κλείνουν επιχειρήσεις με την άμεση επέμβαση της εφορίας, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν εφαρμόζουν το νόμο! Γιατί όμως η εφορία δεν εφαρμόζει το νόμο και στην περίπτωση του Δήμου Ηλιούπολης; 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ»
O πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης και επικεφαλής σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο, είναι απόλυτα σαφής: «Ο δήμος λειτουργεί παράνομα το κυλικείο». 


Αναγνώστου: Πράγματι, είναι παράνομη η λειτουργία του κυλικείου η οποία βεβαίως δημιουργεί κι ερωτηματικά πώς συνεχίζει  και λειτουργεί και το ΣΔΟΕ το αφήνει!

Έχετε κάνει κάποιες ενέργειες για να διαπιστώσετε γιατί το ΣΔΟΕ εξακολουθεί και το αφήνει να λειτουργεί;

Αναγνώστου: Κάναμε ενέργειες και προς την Περιφέρεια και προς την εφορία και προς το ΣΔΟΕ βεβαίως όπου έχουν σταλθεί καταγγελίες, έχουν μπει κάποια πρόστιμα αλλά κάνοντας μια έφεση ο Δήμαρχος, πλήρωσε το 1/15 του προστίμου και από ΄κει και πέρα δεν έγινε τίποτε άλλο.

Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν το ΣΔΟΕ να μην διστάζει να βάλει λουκέτο σε κέντρα όπου παίζουν δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο Κιάμος και ο Πανταζής, επειδή δεν κόβουν απόδειξη, αλλά δεν κάνει το ίδιο στην περίπτωση του δημοτικού κυλικείου Ηλιούπολης;

Αναγνώστου: Το ΣΔΟΕ δεν λυπάται να βάλει λουκέτο σε μαγαζάκια φτωχών βιοπαλαιστών, τι μου λέτε τώρα; Το δημοτικό κυλικείο όμως μένει ανέγγιχτο και λειτουργεί!! Τι να σας πω;

Ο Δήμαρχος με τον οποίο συνομιλήσαμε,  μας είπε ότι ακολουθεί την απόφανση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας που τον δικαιώνουν. Και με αυτό τον τρόπο αγνοεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναγνώστου: Η Περιφέρεια δεν δικαιώνει τον κ. Βαλασόπουλο στο θέμα της νομιμότητας ή μη του κυλικείου! Η Περιφέρεια έχει πάρει μια απόφαση γι’ αυτό που έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής του καφέ στο 1 ευρώ. Κατ αρχάς, η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει άδεια να λειτουργήσει μια επιχείρηση και δεν έχει αρμοδιότητα  γι’ αυτό. Το μαγαζί είναι παράνομο από φορολογική άποψη. Και αρμόδιο για να αποφασίσει για το αν πρέπει να λειτουργεί ή όχι είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Το οποίο ουσιαστικά έχει κρίνει ότι είναι παράνομο διότι έχει επιβάλει πρόστιμα.

Αναγνώστου: Ναι, έχει βάλει πρόστιμα. Και υποτίθεται ότι η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να συμμορφωθεί  με την απόφαση που πάρθηκε από την εφορία. Ότι αυτό είναι παράνομο. Και πρέπει να το κλείσει ή να το νομιμοποιήσει. 

Λέτε να παίζει ρόλο η κομματικός εναγκαλισμός του Δημάρχου με το ΠΑΣΟΚ και την ενδεχόμενη σχέση που μπορεί να έχει αυτός με την εξουσία;

Αναγνώστου: Όλα παίζουνε ρόλο…

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ;
Ο Βασίλης Βαλασόπουλος είναι ο Δήμαρχος Ηλιούπολης που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, λέγεται ότι είναι άνθρωπος που έλκει την πολιτική καταγωγή του από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ότι ενδεχομένως η κομματική διαπλοκή είναι αυτή που επί 3 χρόνια του έχει δώσει σανίδα σωτηρίας ώστε να διατηρεί την επιχείρηση του δημοτικού κυλικείου εντός του κοιμητηρίου. Να συναλλάσσεται δηλαδή με το κοινό χωρίς να έχει δηλώσει την επιχείρηση στη ΔΟΥ, χωρίς να έχει ταμειακή μηχανή και αποδείξεις της εφορίας! Άλλωστε, χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του  πρώην Δημάρχου κ. Αναγνώστου για το κατά πόσο η κομματική διαπλοκή μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στο να μην επιβάλλεται ο νόμος σε βάρος του Δήμου Ηλιούπολης, που παρανομεί: «Όλα παίζουνε ρόλο»! Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θεωρείται άνθρωπος του Σημίτη!  
ΒΟΥΪΞΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ …ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!
Ο Tοπικός Τύπος ακόμη και η τηλεόραση ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση του Δήμου Ηλιούπολης. Άπαντες καυτηρίαζαν την υφιστάμενη παρανομία παρ’ όλα αυτά όμως το δημοτικό κυλικείο ζει και βασιλεύει οδηγώντας μάλιστα στον οικονομικό αφανισμό και το λουκέτο επαγγελματία που διατηρεί αντίστοιχο κατάστημα έξω από το κοιμητήριο.

Ιδού ένα δημοσίευμα της εφημερίδας της Ηλιούπολης, τα «Μαζί Στα Νότια».




«ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η εφημερίδα (Ν.Π) Αποκαλύπτει και Καταγγέλλει τον δήμαρχο Β. Βαλασόπουλο και τους αντίστοι­χους Αντιδημάρχους για παράνομη λειτουργία εμπορικής συναλλαγής στο δημοτικό κυλικείο του Κοιμητηρίου Ηλιούπολης. Υπάρχουν δικαιολογη­μένοι φόβοι και ανησυχίες ότι μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, Τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Ηλιού­πολης, με ευθύνη του Δημάρχου κ. Β. Βαλασόπουλου, των αρμόδιων αντιδημάρχων, των αντίστοι­χων νομικών του προσώπων, του ταμείου εσόδων του Δήμου και την ανοχή των προεδρείων και των επιτροπών, έχει επιβληθεί εδώ και δύο χρόνια ένα καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας και συγκάλυ­ψης που αγγίζει τα όρια μεγάλου σκανδάλου, ως προς την παράνομη λειτουργία του κυλικείου και ως προς την χρηστή διαχείριση των οικονομικών στοιχείων του δημοτικού κυλικείου στο Κοιμητή­ριο της Ηλιούπολης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ:

Παράνομη λειτουργία και χρήση εμπορικής συναλ­λαγής του δημοτικού κυλικείου, μη έναρξη εργασι­ών στην εφορία, Για πολιτική κατάχρηση εξουσίας. Για αδιαφανής διαχείριση των οικονομικών στοι­χείων εφόσον δεν έγινε ποτέ κανένας έλεγχος. Για παραπλάνηση του Ηλιουπολίτικου λαού περί χρη­στής διοίκησης και διαφάνειας των οικονομικών στοιχείων».


Επίσης, και το τηλεοπτικό κανάλι EXTRA και ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος αφιέρωσαν ολόκληρη εκπομπή για τα κατορθώματα του Δήμου Ηλιούπολης. 


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ: ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ;
 Η Κατερίνα Χαϊδεμένου, είναι η επαγγελματίας που διατηρεί νόμιμο κυλικείο έξω από το κοιμητήριο Ηλιούπολης αλλά που οδηγείται σε οικονομικό αφανισμό και λουκέτο εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού και των φορολογικών παρανομιών του Δήμου. Η ίδια μας λέει: «Από το Νοέμβριο του 2011 έως και σήμερα η επιχείρησή μου δέχτηκε σοβαρό οικονομικό πλήγμα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τις παράνομες πρακτικές, τις απειλές και φυσικά την στήριξη της κομματικής εξουσίας που εξυπηρετεί ο σημερινός δήμαρχος. Σε όποιον ελεγκτικό μηχανισμό και αν κατήγγειλα την παράνομη δραστηριότητα του κυλικείου του κοιμητηρίου που λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς ταμειακή μηχανή, εισπράττοντας επί 3 χρόνια χιλιάδες ευρώ, κανείς δεν μου απάντησε μέχρι σήμερα γιατί ένας νόμιμος επαγγελματίας να βρίσκεται σήμερα στη δεινή κατάσταση των εξώσεων και από το μαγαζί του και από το σπίτι του και οι παράνομοι του συστήματος να συνεχίζουν να εισπράττουν! Η διαφάνεια και η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί κοινωνική δικαιοσύνη για εμάς τους αδύνατους πολίτες».
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!
Πρόστιμο από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Δήμο Ηλιούπολης. Ο Δήμαρχος ερμήνευσε τον νόμο κατά το δοκούν. Μας είπε ότι συντάσσεται με το Υπουργείο Εσωτερικών κι όσα λέει περί ανταποδοτικών τελών! Ο κ. Βαλασόπουλος υποστηρίζει ότι επιτελεί κοινωνικό έργο ανταποδοτικού χαρακτήρα και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιεί ούτε ταμειακή μηχανή ούτε εκδίδει αποδείξεις εφορίας!  Κοινώς, γράφει στα παλιά του υποδήματα το Υπουργείο Οικονομικών και άρα…όλα μέλι γάλα!  Σε απλό πολίτη-επαγγελματία θα συνέβαινε αυτό; Όχι βεβαίως. Το κράτος στους απλούς πολίτες ρίχνει βαρύ τον πέλεκυ της τιμωρίας με

άμεσο λουκέτο!


Αυτά είναι τα απλά χαρτάκια-βεβαιώσεις που δίνει ο δήμος Ηλιούπολης ως… απόδειξη για τους καφέδες, τα παξιμάδια και τα κονιάκ  που προσφέρει στα μνημόσυνα και τις κηδείες το δημοτικό κυλικείο! Εμπορική συναλλαγή χωρίς αποδείξεις εφορίας!!!

Ζήτω αθάνατη Ελλάς!!!











 Μία από τις πολλές καταγγελίες της κ. Χαϊδεμένου προς τα αρμόδια όργανα οι οποίες προφανώς πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων!













"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου