Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΟΛΕΣ ΜΕ ...ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ!

 Όταν εμείς φωνάζαμε στο δήμο και στις φιλοζωικές οργανώσεις ότι υπάρχουν πολίτες οι οποιοι αγανακτούν από επιθετικά αδέσποτα και ότι μπορεί να απειλήσουν για φόλες, ξεσηκώθηκαν φιλόζωοι και οργανώσεις, μας μήνυσε κιόλας μια φιλοζωική οργάνωση επειδή, λέει, προτρέπαμε τον κόσμο να ρίξει φόλες στους αδέσποτους σκύλους!!!
Αν δεν ξέρουν να διαβάζουν, στο τέλος θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήρθε φρικτή. Όπως δημοσιεύει το myxolargos, άγνωστος που υπογράφει ως χάρος έχει μοιράσει απειλητικά ραβασάκια σαν και το παραπάνω: "Πάρτε τα γατιά στα κρεβάτια σας, μαζέψτε τα γατόσκατα γιατί θα τα φάει το μαύρο σκοτάδι. ο χάρος".
Βεβαίως και η εφημερίδα μας δεν εγκρίνει τέτοιες πρακτικές. Τις καταδικάζει. Και εκτός των άλλων γιατί υπογράφει ως ...κουκουλοφόρος κι εμείς με τους κουκουλοφόρους παθαίνουμε αλεργία! 
Ωστόσο εμείς τα προβλέπαμε γι' αυτό φωνάζαμε και προς τον Δήμο και προς τις φιλοζωικές να αναχαιτίσουν το πρόβλημα: είτε αδέσποτα επικίνδυνα είτε ιδιοκτήτες σκύλων-γατιών που δεν τα φροντίζουν επιμελώς, ενοχλούν τους περαστικούς. Παρουσιάσαμε και σχετικό θέμα με σκατά σκύλων. Βέβαια, ο "χάρος" μιλάει για γατόσκατα την ώρα που ειναι γνωστόν ότι οι γάτες από την φύση τους φροντίζουν να θάβουν τις ακαθαρσίες τους. Μπορεί ο συγκεκριμένος...κουκουλοφόρος να είναι προβληματικός. Τι κάνει όμως ο Δήμος και τι κάνουν οι φιλοζωικές για την ρίζα του προβλήματος που είναι υπαρκτή; 
Οι υπεύθυνοι της σελίδας Αδέσποτα Χολαργού ευχαριστούν τους περιοίκους για την ενημέρωση και την άμεση κινητοποίηση τους. Όπως αναφέρεται στη σελίδα τους, σκοπός είναι να γίνει κατανοητό πως η ΣΙΩΠΗ και ο ΦΟΒΟΣ, είναι συνένοχοι των ατόμων που διαπράττουν αυτές τις πράξεις, και τους δίνουν θάρρος να συνεχίσουν.
Γι' αυτό υπενθυμίζουν και τονίζουν πως:
Η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή ΕΓΚΛΗΜΑ, το οποίο τιμωρείται με ΦΥΛΑΚΙΣΗ 1 ΕΤΟΥΣ και ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 30.000 ΕΥΡΩ, σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Μέχρις εδώ εξαντλείται ο ρόλος σας για τα "αδεσποτα του Χολαργού" κύριοι; Αυτά που επισημαίνουμε εμείς αναφορικά με την επιθετικότητα κάποιων αδέσποτων (που παίρνουν στο κυνήγι περιπατητές ή ποδηλάτες)  και τις αφοδεύσεις των σκύλων καταμεσής του πεζοδρομίου, δεν σας απασχολούν; Δεν είδαμε καμία συνεργασία σας με τον δήμο, να φτιάξετε, ας πούμε, ένα ενημερωτικό φυλάδιο και να μοιραστεί στο δήμο που να δίνει οδηγίες σωστής συμπεριφοράς στους κατόχους σκύλων αλλά και να τους προειδοποιεί για τις δικές τους ευθύνες. Εσείς μιλάτε μόνο για τις ευθύνες όσων ρίχνουν φόλες. Ναι, αλλά μόνον εκεί υπάρχουν ευθύνες; Πουθενά αλλού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου