Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

"Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ"



του
Στάθη Κίντζιου
 Τοπικού Συμβούλου Παπάγου
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
Με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

        Η αλήθεια είναι πως έχει χυθεί πολύ μελάνι γύρω από την καθαριότητα γενικότερα και ιδιαίτερα στον νεοσύστατο Καλλικρατικό δήμο μας. Πολλά παράπονα υπάρχουν αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από τους αρμόδιους φορείς. Tα περισσότερα από αυτά δικαιολογημένα και εύλογα.
        Θα πρέπει όμως, πάντα να θυμόμαστε τις αναγκαίες περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες έχουν αναγκάσει τους αρμοδίους να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, όπως άλλωστε και σε όλες τις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες.
        Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο και οι αρμόδιοι πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν, να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να εστιάσουν στις διαμαρτυρίες των δημοτών. Άλλωστε είναι γνωστό πως όλοι κρινόμεθα εκ του αποτελέσματος.
        Η σημερινή επικοινωνία μου μαζί σας, δεν έχει σκοπό να καταδείξει τις αδυναμίες του συστήματος, αλλά τις δυνατότητες που έχουμε ως δημότες να διατηρήσουμε την γειτονιά μας και επομένως και το δήμο μας καθαρό. Η ευθύνη είναι τόσο του δήμου, όσο και δική μας. Διότι αν κατόπιν της διέλευσης του απορριμματοφόρου, βγάζουμε καινούργια σκουπίδια αφήνοντας αυτά εκτός κάδων ή αφήνουμε τους κάδους ανοιχτούς κι ευάλωτους στις νυκτερινές επιδρομές των γατών, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε το προσδοκώμενο.
        Έχω πολλές φορές βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας σε πολυτελέστατο και αριστοκρατικό προάστιο να αφήνουν τους κάδους ανοικτούς και να τους σημαδεύουν από τα μπαλκόνια τους με τις σακούλες των σκουπιδιών...όχι πάντοτε επιτυχώς! Σκεφτείτε ακόμη, αν βγαίνοντας από το σπίτι μας αμέσως μετά τον καθαρισμό του δρόμου από τον οδοκαθαριστή, πετάξουμε ένα πακέτο τσιγάρα, το χρησιμοποιημένο εισιτήριο μας, τον φάκελο από το γράμμα που μόλις ανοίξαμε, ο δρόμος μας δεν θα μπορέσει να είναι ποτέ καθαρός.
         Εάν αφήνουμε μικρά κλαδιά και φύλλα στο πεζοδρόμιό μας χωρίς να έχουμε φροντίσει να τα συλλέξουμε σε μία σακούλα, αυτά σκορπίζουν με αποτέλεσμα να δυσκολεύουμε ακόμα περισσότερο το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας.
          Με ένα επικρατούν πολιτικό σύστημα που κατά κανόνα πλέον παράγει λιγότερο έργο και περισσότερους καβγάδες, είναι καθήκον μας αγαπητοί φίλοι και συνδημότες να προσπαθήσουμε και μόνοι μας. Δεν ξέρω αν τα λεγόμενά μου σας βρίσκουν σύμφωνους, όμως στη ζωή μου πάντα οδηγούμαι από την σκέψη πως, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Και η καθαριότητα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου