Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΠΝΠ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ & ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΠΡΟΣ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΤΑ ΕΛΛ. ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Σε τελική συμφωνία για τη διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, κατέληξαν οι δύο κυβερνητικοί συνέταιροι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, καθώς αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα στο Κοινοβούλιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η πραξικοπηματική διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, για τη διάλυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ,αποτελεί άλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη του πραγματικού, αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού, ολοκληρωτικού χαρακτήρα της συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης της συγκυβέρνησης. Ο πραξικοπηματικός, κυβερνητικός κατήφορος, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο κοινωνικό, οικονομικό και παραγωγικό νεκροταφείο με μια βιομηχανία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας τη Βουλή και εξευτελίζοντας και «ποδοπατώντας» κάθε έννοια δημοκρατίας δεν έχει τέλος!
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να προωθήσουν άμεσα την δική τους πρόταση στη συγκεκριμένη υπόθεση,  δηλαδή της λεγόμενης "εκκαθάρισης" εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, προσπαθώντας να εμφανιστούν ως αντιτιθέμενοι με την πρόταση της τρόικας, η οποία απαιτούσε να βάλουν "λουκέτο" άμεσα οι αμυντικές βιομηχανίες.
Το αποτέλεσμα των σχεδιασμών τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της τρόικας είναι το ίδιο, αφού αμφότεροι οδηγούν στην εκποίηση του ενεργητικού των αμυντικών βιομηχανιών και την άμεση απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, από την οποία προέκυψε ότι την ερχόμενη Τετάρτη (13/11) εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ"».
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη των συνεταίρων συνιστούν, ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά, αντιπαραγωγικά και αντεργατικά εγκλήματα που έγιναν σε αυτόν τον τόπο.
Η συγκυβέρνηση ,επιπλέον, δίνει συγχωροχάρτι στις διοικήσεις που διορίζονταν από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στην κακοδιαχείριση που υπήρχε σε αυτές.
Αυτοί που ωφελούνται από το έγκλημα είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, γερμανικές, γαλλικές και αμερικάνικες, που δεσπόζουν στις προμήθειες εξοπλιστικών, αμυντικών και άλλων συστημάτων τέτοιου είδους και τέτοιου χαρακτήρα που αγοράζει και η χώρα μας. Επομένως, ωφελούνται αυτές, ωφελούνται οι μεσάζοντες και, κατ' επέκταση, ορισμένοι θύλακες του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, με ιδιοτέλεια και με μίζες, γιατί αυτές οι προμήθειες δεν γίνονται κατά τεκμήριο για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ καθώς και για ιδιοτελείς σκοπούς και μίζες, οι οποίες διακινούνται όχι μόνο στο πολιτικό προσωπικό αλλά και σε άλλους διεφθαρμένους θύλακες του δημόσιου τομέα.
Αυτοί που ζημιώνονται στον αντίποδα είναι ο παραγωγικός ιστός της χώρας, οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν, η δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων να μπορούν να προμηθεύονται άμεσα και να καλύπτουν τις ανάγκες τους από εγχώριες δημόσιες επιχειρήσεις και, κατ'επέκταση, αυτό που ζημιώνεται είναι η εθνική άμυνα και η εθνική κυριαρχία της χώρας.
ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ «ΜΗ ΜΕΤΡΩΝ» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΑΣ
Με ειρωνικά και καυστικά σχόλια υποδέχονται τις πληροφορίες για τη "διαπραγμάτευση"  της κυβέρνησης με την τρόικα. Πίσω από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν μόνο «στοχευμένα-διαρθρωτικά μέτρα» διαβάζουν νέες περικοπές.
Στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ, που θέλουν να τα κλείσουν κατά το πρότυπο της ΕΡΤ, λέει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για σχέδιο εκκαθάρισης με διαδικασίες εξπρές που συμφωνεί με εκείνο της τρόικας το οποίο ζητεί το κλείσιμό τους. Για λαοκτόνα μέτρα μιλούν οι ΑΝ.ΕΛ..
ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
«Μετά τη λήξη της "διαπραγμάτευσης" οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς – Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα 'στοχευόμενα – διαρθρωτικά', αυτά που δεν είναι νέα, αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την «υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα».
«Φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως» προσθέτει χαρακτηριστικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
«Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΑΣ
Την διαφωνία του αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για σχέδιο εκκαθάρισης με διαδικασίες εξπρές που συμφωνεί με εκείνο της τρόικας το οποίο ζητεί το κλείσιμό τους.
Συγκλίνουν, αναφέρει το ΚΚΕ, στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων και της συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, πάντα με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο της πολεμικής βιομηχανίας και τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΑΝΕΛ: ΛΑΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΡΑ
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Σαμαρά, προκειμένου να τον ευχαριστήσει ακόμη μια φορά για την ασυλία που του παρέχει, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψηφίζει τα λαοκτόνα μέτρα, τα οποία επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο Πάνος Καμμένος σχολιάζει και την απόφαση για έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τα ΕΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Τέλος, επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της κατάργησης του Συντάγματος, με την υποκατάσταση της νομοθετικής εργασίας της Βουλής με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου