Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟ "ΤΑΚΑΚΙΑ" ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ;

Τα όμορφα λόγια και οι δηλώσεις στήριξης που θα ακουστούν σήμερα για την Πολεμική Αεροπορία θα είναι πολλά, με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Αρχάγγελου Μιχαήλ. Αν οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν ένα πραγματικό δώρο στους αεροπόρους μας ας καταργήσουν σήμερα το νόμο Βενιζέλου περί προμηθειών! Έτσι θα μπορέσουν να ξαναπετάξουν σύντομα πολλά αεροσκάφη μας που έχουν καθηλωθεί...από “τακάκια”!!! Αξία ανταλλακτικού; 800 ευρώ ανά αεροσκάφος!

Το να κρυβόμαστε όλοι πίσω απο το δάχτυλό μας δεν οδηγεί πλέον πουθενά. Η κατάσταση έχει φθασει στο μη περαιτέρω και όχι δεν είναι υπεύθυνη γι΄ αυτό η οικονομική στενότητα. Τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα.

Θα αποφύγουμε να αναφέρουμε αριθμούς και τύπους αεροσκαφών . Μαχητικά αεροσκάφη είναι καθηλωμένα επειδή δεν μπορεί να “ξεμπλοκαριστεί” από τις διατάξεις του νόμου-γόρδιου δεσμού Βενιζέλου το φοβερό κονδύλι των 13.600 ευρώ!!! Τα χρήματα ασφαλώς και υπάρχουν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Το πρόβλημα είναι ότι για να γίνει η φοβερή προμήθεια σε ... “τακάκια” υπάρχει μια σειρά διαδικασιών χρονοβόρων και άχρηστων που μπορεί να εξασφαλίζει την “διαφάνεια”, αλλά αφήνει “γυμνές” τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε άλλα αεροσκάφη λείπουν ανταλλακτικά για το εκτινασσόμενο κάθισμα το οποίο κατασκευάζεται από μία εταιρεία σ΄ όλο το ...πλανήτη. Παρόλα αυτά απαιτείται να γίνει...διαγωνισμός!
Σε άλλα αεροσκάφη λείπουν ανταλλακτικά για το εκτινασσόμενο κάθισμα το οποίο κατασκευάζεται από μία εταιρεία σ΄ όλο το ...πλανήτη. Παρόλα αυτά απαιτείται να γίνει...διαγωνισμός!
Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα μπορούσαμε να γεμισουμε πολλές σελίδες με τα απίστευτα και παράλογα που καλούνται να διαχειριστούν οι αεροπόροι μας για να βγάζουν κάθε μέρα το βαρύ πτητικό έργο .
Είναι ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν να είναι πάρα πολύ αργά. Η σιωπή και η επίκληση του απορρήτου είναι πασιφανές ότι λειτούργησαν για το σύστημα ως πέπλο κάλυψης για όσους θα έπρεπε εγκαίρως να πάρουν αποφάσεις και να διορθώσουν λάθη.

Για το νόμο Βενιζέλου και τις αγκυλώσεις που προκαλεί έκανε λόγο και ο ΥΦΕΘΑ Αθανάσιος Δαβάκης στην συνέντευξή του στο Onalert. Όπως έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν και ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος . Το θέμα όμως είναι ότι οι διαπιστώσεις πρέπει κάπου εδώ να σταματήσουν και να γίνουν πράξεις. Ας είναι αυτό το πρώτο “δώρο” στην ΠΑ.

ΥΓ: Για τα τραγικά στο ΠΝ θα τα πούμε στη δική του εορτή του Αγίου Νικολάου. 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου