Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

"ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΔΑΒΑΚΗ ΜΕ ΧΙΟ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ 10.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΖΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑ

Μακελειό” του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

Ο δεύτερος στην εκπομπή που έχει στο Extra παρουσίασε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Kestrel -ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει κατονομαστεί από τον Κάντα ως ένας απ΄ αυτούς που του έδωσαν χρήματα- είχε κερδίσει σύμβαση από το ΥΠΕΘΑ ,λίγες μέρες πριν γίνουν οι αποκαλύψεις Κάντα.

Από την πλευρά του ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης με ανακοίνωση του επισημαίνει:


Με αφορμή την κακοήθη επίθεση που δέχθηκε ο ΥΦΕΘΑ κ. Θανάσης Δαβάκης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμούς EXTRA «Αποκαλυπτικό Δελτίο» από τον δημοσιογράφο κ. Χίο σχετικά με τον ψευδεύστατο ισχυρισμό ότι ο υφυπουργός υπέγραψε σύμβαση έργου με την εταιρία Kestrel, από το Γραφείο 
Τύπου του ΥΦΕΘΑ και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζονται τα εξής:

1. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία κοινοπραξία δύο εταιριών, η «Baron Services Inc. & Kestrel – Information Systems SA».

2. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΟΣΥ), εισηγήθηκαν την αποδοχή της προσφοράς της συγκεκριμένης κοινοπραξίας ως «έγκυρης, πλήρους, τεχνικά τεκμηριωμένης και υπερκαλύπτουσας τους όρους της διακήρυξης». Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ενώ αξίζει να τονιστεί πως δεν υπήρξε ουδεμία προσφυγή ή καταγγελία από οιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον κατά της προσφοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας διαδικασίας.

3. Ο ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκης δεν κατακύρωσε τον διαγωνισμό ούτε υπέγραψε σύμβαση, αλλά απλώς απεδέχθη την τεχνική προσφορά, που αποτελεί μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας. Για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός απαιτείται επιπλέον αποδοχή της οικονομικής προσφοράς και έκδοση κατακυρωτικής απόφασης, τα οποία δεν έχουν γίνει.
 
Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είχε την πρόθεση να αποκαλύψει κάποιο σκάνδαλο, αλλά να λασπολογήσει προς δημιουργία εντυπώσεων .Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Κατόπιν των εξελίξεων, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Όλοι σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε καλά και η πορεία του καθενός μας είναι γνωστή». 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου