Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΞΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Επιχείρηση εντοπισμού του Χριστόδουλου Ξηρού έχει στήσει η Αστυνομία στη Χαλκιδική προκειμένου να εντοπίσει τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» που πήρε 9ημερη άδεια από τις φυλακές αλλά δεν εμφανίστηκε όπως όφειλε στον αστυνομικό τμήμα Νέας Καλλικράτειας. Σε συναγερμό έχει τεθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ο Ξηρός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάρει άδεια από τις φυλακές με τον όρο να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Και ενώ καθημερινά, από την 1η Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η 9ημερη άδειά του, εμφανιζόταν κανονικά στο Α.Τ., χθες, ήταν άφαντος.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να λαμβάνει άδειες από τις φυλακές. Συγκεκριμένα είχε λάβει επτά άδειες, με την τελευταία να είναι αυτή κατά την οποία και παραβίασε τους όρους.
Έκτοτε έχει εκδοθεί ένταλμα και έχει κινητοποιηθεί η αστυνομία, κάνοντας έρευνες ειδικά σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Η άδεια του λήγει αύριο και θα πρέπει να γυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού.
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύεται εκτός φυλακής ο αδελφός του, επίσης καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17Ν, Σάββας Ξηρός.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένα από τα μέλη της λεγόμενης "δεύτερης γενιάς" της 17Ν φαίνεται ότι στρατολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80.
Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ. Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι. Γεωργακόπουλου (26/11/85).
Συμμετείχε επίσης στη δολοφονία του βιομήχανου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91).
Οι άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό, όπως και η παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον ίδιο έγιναν σε μία περίοδο που η τρομοκρατική δράση στη χώρα αυξάνεται με τελευταία την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή.
Οι τρομοκράτες «γάζωσαν» με ΑΚ-47 την οικεία του Γερμανού πρεσβευτή, επιχειρούμενοι, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές να μιμηθούν τον τρόπο που δρούσε η 17Ν. Στην ίδια οργάνωση αποδίδεται και το «χτύπημα» στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.
Σε μία περίοδο λοιπόν που τα τρομοκρατικά χτυπήματα αυξάνονται, δίδονται αφειδώς άδειες σε καθ’ ομολογίας τρομοκράτες.
Η κυβέρνηση βλέπει ως μόνη «εγκληματική οργάνωση» τη Χρυσή Αυγή και κρατά την ηγεσία του Κοινοβουλευτικού Κόμματος στη φυλακή με ένα απολύτως σαθρό κατηγορητήριο.
Η πολιτική της διάσωση είναι σημαντικότερη από την ασφάλεια των πολιτών και την αποτροπή «χτυπημάτων», σαν και αυτό που στέρησε τη ζωή των δύο παλικαριών, μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
defencenet.gr

1 σχόλιο: