Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εικόνες ντροπής στο 3ο δημοτικό σχολείο λίγες ώρες πριν το κουδούνι

Την παρακάτω επιστολή έστειλε ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου περιγράφοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον προαύλειο χώρο του σχολείου. Διαβάζοντας την επιστολή και παρατηρώντας τις φωτογραφίες αναρωτιέται κανείς, κανένας από το δήμο δεν έκανε τον κόπο να πετάγεται μέσα στις γιορτές και να βλέπει την πορεία των εργασιών; Διότι αν το έκανε και αυτό είναι το αποτέλεσμα, τότε από το αυτί και στην τρόικα με τον Κυριάκο. Τι θα συμβεί αν χτυπήσει κάποιο παιδί; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αγία Παρασκευή, 07.01.2014
Αρ. Πρωτ.: ΣΓ/01-14
ΠΡΟΣ: 1. κ. Β. Ζορμπά, Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής
2. κ. Στ. Τάτσιο, Διευθυντή 3ου Δημοτικού
Σχολείου Αγίας Παρασκευής
Κοιν.: 1. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, κ. Κ. Τσιαμπά
2. Δ/ντή Π.Ε. Β’ Αθήνας, κ. Π. Βεντήρη
3. Σχολικό Σύμβουλο, κ. Π. Γαλάνη
4. Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής
5. Σύλλογο διδασκόντων 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής
6. Δημοτικούς Συμβούλους

Τη Δευτέρα 06.01.2014, επισκεφθήκαμε το σχολείο για να δούμε που βρίσκεται η διαμόρφωση του αύλειου χώρου, καθώς το σχολείο παρέμεινε κλειστό για 14 ημέρες και θεωρήσαμε ότι στο διάστημα των χριστουγεννιάτικων διακοπών θα είχε ολοκληρωθεί το κομμάτι αυτό της εργολαβίας. Το χρονικό περιθώριο που υπήρχε για την ολοκλήρωση του έργου ήταν ικανό και ο καιρός αρκετά ήπιος ώστε να επιτρέπει τις εργασίες.Το θέαμα που αντικρίσαμε, ήταν απογοητευτικό.
Τριάντα έξι σχεδόν ώρες πριν ανοίξει το σχολείο και η αυλή γεμίσει πάλι με τα 350 παιδιά που φιλοξενεί καθημερινά, ο αύλειος χώρος ήταν σκαμμένος και με μεγάλα χαντάκια όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται. Με άμεση κινητοποίηση φροντίσαμε ώστε να ενημερωθούν για την παρούσα κατάσταση, η Ένωση Γονέων, ο Σχολικός Σύμβουλος κος Π. Γαλάνης και φυσικά ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Β. Ζορμπάς. Λόγω της αργίας των Θεοφανίων, αλλά και των διακοπών των Χριστουγέννων δεν καταφέραμε να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Επίσης παρόλη την επιμονή μας δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον εργολάβο του έργου κ. Κουγιουμτζόγλου.
Ως ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής δηλώνουμε ότι θεωρούμε εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τον αύλειο χώρο που αντικρίσαμε και αποτυπώσαμε το απόγευμα της Δευτέρας 06.01.14 και σας καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά μας εάν το σχολείο ανοίξει την Τετάρτη 08.01.14 ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση.
Παρακαλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στην οποιαδήποτε ενέργεια θα διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών μας κατά την παραμονή τους στο σχολείο.
Τέλος όπως μπορείτε να δείτε στις 2 τελευταίες φωτογραφίες, θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον μέριμνα ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση των παιδιών που χρησιμοποιούν την είσοδο της οδού Κυκλάδων καθώς πριν και μετά την είσοδο, πραγματοποιούνται εργασίες στα φρεάτια. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά για να μπορέσουν να διασχίσουν τα συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να κατέβουν στο δρόμο, έναν δρόμο που όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν είναι άκρως επικίνδυνος λόγω των ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί.
Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλέκτρα Σωτηράκου                                Κυριακή Ηρωδιάδου

3o-dimotiko (1)
3o-dimotiko (2)
3o-dimotiko (3)
3o-dimotiko (4)
3o-dimotiko (5)
3o-dimotiko (6)
3o-dimotiko (7)
3o-dimotiko (8)
3o-dimotiko (9)
3o-dimotiko (10)
3o-dimotiko (11)
3o-dimotiko (12)
3o-dimotiko (13)
agiaparaskevi-guide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου