Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ

Πλημμελής η εξυπηρέτηση των δημοτών με το νέο ωράριο λειτουργίας (0800-1400) 
Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Αναμφισβήτητα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) είναι η καλύτερη και πιο επιτυχημένη δομή που έχει συστήσει η κεντρική διοίκηση τα τελευταία χρόνια.
Στα Κ.Ε.Π., οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για όλα τα  ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης και να προωθήσουν προς διεκπεραίωση υποθέσεις που σχετίζονται με φορείς του Δημοσίου. Έτσι αποφεύγουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως περιορίζουν τις μετακινήσεις τους σε ένα μόνο σημείο (΄΄one stop shop΄΄).
Το Κ.Ε.Π. Χολαργού από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε τους συνδημότες μας: Δευτέρα – Παρασκευή (0800 – 2000) & το Σάββατο (0800-1400), τόσον επί διοίκησης κ. Σκούρτη, όσον και αυτής του κ. Νικολάου.
Με απόφαση του κ. Δημάρχου και μία απλή ανακοίνωση στο site του Δήμου το ωράριο λειτουργίας τόσο για το Κ.Ε.Π. Χολαργού, όσον και για το αντίστοιχο του Παπάγου ορίστηκε: Δευτέρα –  Σάββατο (0800 1400).
Επειδή το συγκεκριμένο ωράριο σαφέστατα δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, ειδικά αυτούς που εργάζονται και αδυνατούν να επισκεφτούν το Κ.Ε.Π. τις πρωϊνές ώρες και για να διεκπεραιώσουν επείγουσες υποθέσεις τους υποχρεώνονται να πάνε σε άλλους Δήμους ή και στο κέντρο της Αθήνας. 
Υποθέτω πως ο κ. Δήμαρχος αναγκάστηκε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω έλλειψης προσωπικού.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών επιβάλλεται να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη απόφασή και να βρεθούν οπωσδήποτε δύο υπαλλήλοι από άλλες υπηρεσίες  που δεν εμπλέκονται άμεσα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν και το απογευματινό ωράριο, τουλάχιστον του Κ.Ε.Π. Χολαργού.  
Αν αυτό είναι εντελώς αδύνατον προτείνω να επιμηκυνθεί το ωράριο (Δευτέρα – Παρασκευή) για τρείς ώρες, δηλ. μέχρι 1700 και να καλυφθεί υπερωριακά με δύο υπαλλήλους.
Εκτιμώ πως η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα κοστίσει ελάχιστα στο Δήμο μας, σαφέστατα εμπίπτει στις εξαιρέσεις για χορήγηση των νόμιμων προβλεπομένων υπερωριών για την κάλυψη των απολύτως επειγουσών περίπτώσεων που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου