Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ; ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ "ΣΕΛΗΝΗ" ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ...

Ρεπορτάζ - Συνέντευξη: Ευαγγελία Τσιορλίδα
Αν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι στην οδό Τσακάλωφ, εκτός από τις καφετέριες και τα φαγάδικα του πεζόδρομου, θα δεις και ένα νέο μαγαζί που έχει στηθεί και στη βιτρίνα υπάρχουν από κουβάδες, απλώστρες, ποδήλατα, ψηστιέρες, βάζα, κασετίνες, μπλοκ, γυαλικά, είδη σπιτιού μέχρι και κοσμήματα… Ο,ΤΙ μπορεί κανείς να φανταστεί, καθώς το μαγαζί έχει τα πάντα.
Ο φωτογραφικός φακός του FTHIS.GR βρέθηκε στο Κολωνάκι και ανακάλυψε ότι το κατάστημα δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματία, αλλά στη γνωστή ηθοποιό, βουλευτή και πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ελένη Κούρκουλα.
Η Ελένη Κούρκουλα συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες στο θέατρο και την τηλεόραση. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή με το ρόλο της «Σελήνης» στη Λάμψη, του Νίκου Φώσκολου. Δημιούργησε δικό της θίασο το 1992 και ανέβασε έργα κλασσικού ρεπερτορίου όπως: «Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, «Καληνύχτα Μαργαρίτα» με τον Κ. Ρηγόπουλο, «Ψηλά από τη γέφυρα» με τον Νίκο Κούρκουλο κ.ά. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής Β΄Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αρμοδιότητα το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία» καθώς και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Όταν επανεξέλεγη, διετέλεσε μέλος των επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παραιτήθηκε από το αξίωμά της στις 17 Απριλίου 2007, γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει ενεργά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η Ελένη Κούρκουλα μιλώντας αποκλειστικά στο FTHIS.GR, αφήνει πίσω της όλα όσα έκανε στο παρελθόν στην πολιτική, δηλώνοντας μάλιστα ότι μετάνιωσε που ασχολήθηκε καθώς ήταν ένας χώρος άγριος. Όπως λέει,θα έπρεπε να τον έχει αφήσει νωρίτερα.
Το μαγαζί της Ελένης Κούρκουλα, βρίσκεται στην κάρδια της Τσακάλωφ και έχει μέσα ΟΤΙ μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό είναι άλλωστε και το όνομά του. Η ίδια είναι ενθουσιασμένη όσο ποτέ και περνάει αρκετές ώρες στο μαγαζί της. Υποδέχεται τους πελάτες με το ζεστό της χαμόγελο και είναι εκεί για να τους εξυπηρετήσει.
Χαζεύοντας τη μεγάλη βιτρίνα, θα τη δεις να ταχτοποιεί πράγματα ή να μιλάει στο τηλέφωνο ή να σε κοιτάζει με τα μεγάλα μάτια της και το ζεστό της χαμόγελο που είναι σαν να σε προσκαλεί να μπεις στο χώρο της και να χαζέψεις!
Η Ελένη Κούρκουλα μιλά αποκλειστικά στο FTHIS.GR για το νέο της εγχείρημα: "Η ιδέα ξεκίνησε γιατί μου αρέσει να κάνω διάφορα πράγματα και κυρίως να είμαι παραγωγική. Σε αυτό το μαγαζί μπορεί να βρει κανείς ο,τιδήποτε θελήσει, από ποδήλατο μέχρι κολιέ και κυρίως σε πολύ χαμηλές τιμές. Το εμπόρευμα κατά καιρούς αλλάζει δεν είναι το ίδιο. Ο πελάτης μπορεί να βρει τα πάντα. Κόσμος μπαίνει στο μαγαζί και κίνηση υπάρχει. Δε μας έχει ακουμπήσει η κρίση γιατί οι τιμές είναι πολύ χαμηλές».
Πράγματι, από την περιπλάνηση μας στο χώρο ο πελάτης μπορεί να βρει Ο,ΤΙδήποτε, από μια απλώστρα και έναν κουβά μέχρι μαχαίρια και κολιέ! Οι τιμές ξεκινούν από το 1 ευρώ και δε θα ξεπεράσουν τα 30.
Η Ελένη Κούρκουλα εδώ και ένα χρόνο εργάζεται για το μαγαζί της που πηγαίνει πολύ καλά και περνάει όμορφες στιγμές στο πλευρό του συζύγου της, παραγωγού τηλεοπτικών προγραμμάτων, Διονύση Παναγιωτάκη. Τα απογεύματα θα την βρείτε σίγουρα στο μαγαζί της να εξυπηρετεί κόσμο και να υποδέχεται τους πελάτες της με θετική ενέργεια και όρεξη για να τους δείξει κάθε γωνιά του χώρου της.
Τα ενδιαφέροντα της είναι πολλά και δεν αποκλείεται σε δυο χρόνια να τη δούμε να κάνει κάτι άλλο, όπως λέει και η ίδια στο FTHIS.GR.
"Άφησα την πολιτική και άργησα να την αφήσω. Είναι ένας χώρος άγριος. Οργή έχω, ναι. Αλλά όχι με εσάς τους νέους, εσείς δε φταίτε", απαντάει η Ελένη Κούρκουλα πολύ ήρεμη και με διάθεση για χαλαρή κουβεντούλα ενώ ο κόσμος μπαίνει στο μαγαζί της για να ψωνίσει και να χαζέψει.
"Ο κόσμος μπαίνει μέσα μου μιλάει, με χαιρετάει και με θυμάται κυρίως σαν ηθοποιό", συνεχίζει ενώ παράλληλα ενημερώνει για τις τιμές και τους πελάτες που περιπλανιούνται στο χώρο της.
Η ιδέα του να μπορεί κανείς να μπει σε ένα μαγαζί και να βρει ότι μπορεί να φανταστεί και να ζητήσει ένας άνθρωπος ήταν και αυτό που την έκανε να πάρει την απόφαση και ανοίξει το μαγαζί της, όπως λέει και η ίδια.
Την γεμίζει την κάνει ευτυχισμένη και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να σκαρφιστεί την επόμενη ιδέα και να την υλοποιήσει, καθώς η ίδια επιθυμεί να είναι παραγωγική και να κάνει πολλά πράγματα όπως τονίζει με το πλατύ της χαμόγελο και την ανεβασμένη διάθεση!
 fthis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου