Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΛΗΜΗ ΖΩΚΑΡΗ ΣΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ": ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ 80 ΕΤΩΝ.

Έμπλεος συγκίνησης και με διδακτικά μηνύματα προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας, ο πατήρ Κλήμης Ζώκαρης απηύθυνε σήμερα το τελευταίο του κήρυγμα από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Χολαργού. 
80 ετών πια, υποβάλλει την παραίτησή του και αποχωρεί από τον ιερό ναό μετά από επτάμισι χρόνια όπου διακόνησε στην ενορία της Αγίας Τριάδος. 
"Είμαι πλέον 80 ετών και έχω κουραστεί" είπε ο πατήρ Κλήμης ενώ οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί τον καταχειροκρότησαν φωνάζοντας: "Αξιος, άξιος. 
Ο πατήρ Κλήμης, αποχωρώντας από τον άμβωνα είπε: "Δεν μας λείπει το ευρώ από την ζωή μας. Ο Θεός μας λείπει. Ας έρθουμε κοντά του και να μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες είναι ευλογημένος λαός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θεός ανάμεσα στις εκατοντάδες ξένες γλώσσες επέλεξε την ελληνική γλώσσα για την διάδοση του Λόγου Του". 
Τέλος, όπως είπε ο πατήρ Κλήμης θα βρίσκεται πιο κοντά στα μοναστήρια, όπως ως γνωστόν αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του. Όσοι επιθυμούν να ακούν κηρύγματα του πατρός Κλήμη θα τον βρίσκουν, κατά πάσα πιθανότητα, στην Μονή Νταού Πεντέλης.  

31 σχόλια:

  1. Πόσες ψυχές δεν αναπαύτηκαν κοντά του; Ας έχουμε την ευχή του όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ο άνθρωπος που "εξαιτίας" του γνώρισα το Χριστό. Τυχαία χωρίς να έχω καμία σχέση με την εκκλησία, μια συνάντηση μαζί του, ήταν αρκετή να με τραβήξει στο δρόμο του Χριστού. Και δε μου είπε κουβέντα για την εκκλησία. Η αγάπη όμως που μου έδειξε αυτός ο άνθρωπος του Θεού, χωρίς να με ξέρει, με έσωσε. Δεν έχω ξανανιώσει τόση αγάπη. Του χρωστάω τεράστια ευγνωμοσύνη..Ποιος ξέρει πού θα ήμουν τώρα..Σ' ευχαριστώ παπούλη μου μέσα από την ψυχή μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνώρισα οικογενειακώς πρό ετών τόν πατέρα Κλήμη από ένα σοβαρό πρόβλημα μέ συγγενικά πρόσωπα. Είχε τό χάρισμα να "βλέπει" καταστάσεις καί περιστατικά ακόμη καί μέσα από φωτογραφίες προσώπων. Διάβαζε ευχές πρός τήν Παναγία Τριάδα καί τόν Ιησού Χριστό μέ πολύ αμεσότητα επικοινωνίας μαζί Τους, καί ήταν σάν να συνομιλούσε μέ τόν ίδιο τον Θεό...Τό καταλάβαινες αυτό ! Τού έδειχνες πρόσωπα από φωτογραφία καί σού έλεγε " αυτό το πρόσωπο είναι επικίνδυνο γιά μαγείες, φυλάξου" ή ακόμη "αυτή είναι καθηγήτρια φιλόλογος...""αυτός είναι καλός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης...". "αυτός είναι αδιάφορος...", κλπ-κλπ. Έχει πολύ αγάπη μέσα του αλλά κάποιοι άνθρωποι μέ την Εξουσία πού είχαν, πολύ τόν ταλαιπώρησαν στήν ζωή του. Έδειξε υπομονή καί ο Θεός τού έδωσε το χάρισμα αυτό γιά να βοηθάει άλλους ανθρώπους από προβλήματα πού είχαν. Τόν ευχαριστώ γιά όλα, καί ο Χριστός να τού δώσει τον Παράδεισο...
    a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω τον θεο που τον γνωρισα!ο θεος ας του δωσει πολλα χρονια ακομη για να τον εχουμε κοντα μας!ειναι ενας σπανιος και πολυτιμος θησαυρος.η αγαπη του προς τους αλλους ειναι συγκινητικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω τον θεο που τον γνωρισα!ο θεος ας του δωσει πολλα χρονια ακομη για να τον εχουμε κοντα μας!ειναι ενας σπανιος και πολυτιμος θησαυρος.η αγαπη του προς τους αλλους ειναι συγκινητικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΠΑΤΕΡ ΚΛΗΜΗ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο ο Θεός να τον έχει καλά να βοηθάει τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που βρίσκεται τώρα? Μόλις χτες μου μίλησαν για αυτόν και θέλω να τον συνάντησω! Ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2106529198 αυτο ειναι τ τηλεφωνο αλλα πρεπει να τον παρεις πολλες φορες για να τον πετυχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειμαι πολυ τυχερός που τον γνώρισα. ηρέμησε η ψυχή μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για το γέροντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μαθαίνω νέα Γενικός για τον παππούλη Κλημη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα,που μπορώ να επισκεφθώ τον πάτερ.γνωριζει κάποιος;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σας ! Ο γέροντας δέχεται ακόμη ; Που θα μπορούσα να τον βρω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pragmatika AGIOS epi tis gis. MAS BOHTHAI POLI ME THN HREMIA TOU KAI TIS SIMBOULES TOU. GNORIZEI POIOS EISAI APO THI PROTI STIGMI.
    O THEOS NA TON FILAEI.


    ASTIPALAIS 15, XOLARGOS THLEFONO 210 6529198

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλο παραδεισο παππουλη μου θα μας λειψεις πολυ να εχουμε την ευχη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό παράδεισο αγαπημένε μας,θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας,σε ευχαριστούμε για όλα και σε αγαπάμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΠΑΤΈΡΑ ΚΛΗΜΗ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΌΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΗΣ. ΚΑΛΉ ΑΝΤΆΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΆΝΩ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΤΕΡ Μ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλό παράδεισο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που που έδωσες θα μας λείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποση αγαπη εδωσες..σε τοοσο κοσμο!Ξεκουρασου παπππουλη μου.Κοντα στον Κυριο, που τοσο αγαπησες!Η απουσια σου κατι παραπανω απο αισθητη!Ευτυχως που προλαβαμε να σου εκφρασουμε την αγαπη μας.Καλο παραδεισο γεροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο πάτερ Κλήμης είναι Άγιος εδιωξε μεταθανάτια τα μάγια 30 χρόνων από τα παιδιά μου τα παιδιά ειχαν πρόβλημα με την ομιλία και τώρα είναι μία χαρά τον ήξερα 5 χρόνια πριν κοιμηθεί είμαι από την Κύπρο και αν κάποιος γράψει βιβλίο για τον πάτερ Κλήμης να με πάρει στο τηλ 99105260

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο πάτερ Κλήμης είναι Άγιος εδιωξε μεταθανάτια τα μάγια 30 χρόνων από τα παιδιά μου τα παιδιά ειχαν πρόβλημα με την ομιλία και τώρα είναι μία χαρά είμαστε από την Κύπρο αν κάποιος γράψει για τα θαύματα του πάτερ Κλήμης θέλω και εγώ να μιλήσω τηλ 99105260

    ΑπάντησηΔιαγραφή