Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η ΑΡΓΕΝΤIΝΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ! ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ! ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Στο χθεσινό άρθρο με τίτλο "ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ", αναλύσαμε το μύθο της δεύτερης χρεοκοπίας της Αργεντινής, αναφέροντας ειδικά ότιη Αργεντινή ούτε χρεοκόπησε, ούτε πρόκειται να χρεοκοπήσει, αφού τα δημοσιονομικά της μεγέθη είναι καλλίτερα ακόμη και από αυτά της Γερμανίας.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_47.html



Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι το χθεσινό Selective Default της Αργεντινής δεν συνιστά χρεοκοπία του δημοσίου ή του τραπεζικού της συστήματος, ας δούμε σήμερα, συγκρίνοντας την 1η Χρεοκοπία της Αργεντινής με την 1η Διάσωση της Ελλάδος, ποιος πραγματικά χρεοκόπησε.

Στο γράφημα που ακολουθεί απεικονίζεται η εξέλιξη του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Αργεντινής, από την 1η χρεοκοπία της μέχρι και σήμερα.
Το συμπέρασμα είναι προφανές.
Η 1η χρεοκοπία της Αργεντινής ήταν σωτήρια για την εθνική της οικονομία και για τους πολίτες της χώρας, αφού το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο διάστημα της χρεοκοπίας της αυξήθηκε κατά 80% περίπου και, επιπλέον, ήδη από το 2006, ξεπέρασε κατά 50% τα προ της χρεοκοπίας της χώρας επίπεδα.
Δηλαδή η χρεοκοπία του δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος της Αργεντινής οδήγησε στην αύξηση της ευημερίας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.





Ας δούμε τώρα το αντίστοιχο γράφημα της Ελλάδος, που σε αντίθεση με την Αργεντινή, δεν χρεοκόπησε, αλλά δήθεν ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ !!!
Το συμπέρασμα είναι και εδώ προφανές.
Η 1η διάσωση της Ελλάδος ήταν καταστροφική για την εθνική της οικονομία και για τους πολίτες της χώρας, αφού το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο διάστημα μετά τη διάσωση μειώθηκε κατά 30%περίπου και συνεχίζει να διατηρεί τον ίδιο μεσοπρόθεσμο ρυθμό μείωσης.  
Δηλαδή, η διάσωση του δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος, οδήγησε στη μείωση της ευημερίας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων Πολιτών.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Στην Αργεντινή χρεοκόπησαν οι τράπεζες και το δημόσιο για να διασωθούν οι πολίτες της χώρας, ενώ στην Ελλάδα χρεοκόπησαν οι πολίτες για να διασωθεί το κρατικοδίαιτο, εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που οδηγεί μαθηματικά στην χρεοκοπία και το Ελληνικό Δημόσιο, με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις και τις κρατικές ενισχύσεις των εγγυήσεων των δανείων του, με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους.

Τελικά, ποιος χρεοκόπησε ρε πατριώτες;

kinima-ypervasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου