Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ!

Ένταση και αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα στο Μαρούσι, καθώς λίγο πριν τις 20.00 δεκάδες άτομα, που σύμφωνα αυτόπτες μάρτυρες φορούσαν μπλούζες και άλλα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν στην κατάληψη «Παύλου Κουβέλου» στην οδό Διονύσου. Από την επίθεση σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Περίπου 90 δικάβαλα με επιβαίνοντες μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία από το Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Η πορεία έγινε χωρίς αστυνομική εποπτεία.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια και φορούσαν κράνη. Όταν έφτασαν στην κατάληψη στο Μαρούσι, πέταξαν καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Μέσα στο κτίριο υπήρχαν περίπου 30 άτομα και σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έσπευσαν στο Μαρούσι μετά την αναφορά της επίθεσης και παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από την κατάληψη. Αρκετοί αλληλέγγυοι στην κατάληψη έφτασαν έξω από το κτίριο και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δυο προσαγωγές από την αστυνομία. 

Η μηχανοκίνητη πορεία των Χρυσαυγιτών έφτασε μέχρι τα Σπάτα. Στην ευρύτερη περιοχή έγιναν δέκα προσαγωγές. 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου