Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: "ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡA ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ..."

Προς την Αντιδήμαρχο Εργών
Κα Τζίνα Αρβανίτη
 Δήμος Παπάγου Χολαργού 29/9/14
 Θέμα: Έλεγχος ποιότητας υλικών και έργων που παραλαμβάνονται και εκτελούνται
Κα Αρβανίτη
Είναι πολύ θετική η ενέργεια σας, ότι ήδη έχετε αρχίσει έλεγχο ποιότητας υλικών των διαμορφώσεων που παραλαμβάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπως μας πληροφορήσατε στη συνάντηση που είχατε με τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Στάππα την 22-9-2014.
Σας ενημερώνουμε για  συναφείς καλές πρακτικές που έπεσαν στην αντίληψη μας και σας καλούμε να τις αξιολογήσετε και να τις εφαρμόσετε, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει,  με αφορμή τα έργα ΟΤΕ.
Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης μας, σε σχέση με τα έργα που πραγματοποιούνται κυρίως από τον ΟΤΕ όπου δεν τηρείται σχεδόν κανένας κανόνας εργασιών ή τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από το νόμο.
Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αρχιτέκτων Μηχανικός, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη όταν ήρθε αντιμέτωπη με αυτά ταπροβλήματα,  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  ενεργοποίησε μια διαδικασία η οποία στην ουσία ήταν ανενεργή  εδώ και πολλά χρόνια: δηλαδή να λαμβάνει δείγματα από τα έργα και να ελέγχει το κατά πόσον σ΄ αυτά τηρείτο η προβλεπόμενη ποιότητα των υλικών που τοποθετούνται από τις εταιρείες στο τέλος των εργασιών τους. Έτσι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μαζί με τους αρμόδιους τεχνικούς του ΟΤΕ πήραν δείγματα από 15 σημεία των έργων, με  αποτελέσματα να αποδειχτεί ότι τα υλικά ήταν κακής ποιότητας, γεγονός που οδήγησε την αντιδήμαρχο στην απαίτηση της ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ  ποιοτικότερων υλικών από τις εταιρείες, ακόμα για στα σημεία που ήδη είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες! Αυτό όπως ήταν  φυσικό δεν ήταν αποδεχτό εξαρχής από τις εταιρείες αλλά υπό την απειλή μη έκδοσης περαιτέρω «άδειας τομής» από την κ. Πετσατώδη (που νομικά χρειάζονται οι εταιρείες για να κάνουν τις εργασίες) κι άλλες κυρώσεις που πιθανόν μπορούσαν να εκμαιευθούν από την ισχύουσα νομοθεσία, οι ανάδοχοι των έργων υποχώρησαν.
 Έχοντας σε γνώση της αυτές τις παρατυπίες η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, υποχρέωσε τις εταιρείες σε πλήρη ενημέρωση (ακόμα και με φωτογραφίες) των επαναληπτικών τοποθετήσεων των σωστών υλικών και να «λογοδοτούν» καθημερινά για το «που» και «πως» εξελίσσονται οι εργασίες. Στο θέμα της αντικατάστασης των ΚΑΦΑΟ από τον ΟΤΕ, η κ. Πετσατώδη έλαβε υπόψιν της το συγκριτικά μεγαλύτερο μέγεθος αυτών σε σχέση με τα αντικατασταθέντα και δρομολόγησε σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία, την διαπλάτυνση των στενών πεζοδρομίων. 
Στον Χολαργό τα εν λόγω συνεργεία παρανόμως αφήνουν τρύπες, καλύπτουν πεζοδρόμια μη αφήνοντας ελεύθερη διέλευση πεζών  και εγκαταλείπουν τη νύχτα βαριά εργαλεία και μηχανήματα (γερανούς κλπ) στα πεζοδρόμια, αποκλείουν μαγαζιά,  με αποτέλεσμα να βάζουν σε σοβαρότατους κινδύνους, τους κατοίκους, άτομα με αναπηρία, μαθητές κλπ αν και σχετικές υποχρεώσεις και μέτρα επιβάλλονται στην απόφαση 6952 στο ΦΕΚ 420Β/16-3-2011.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι εκατοντάδες τηλέφωνα στην περιοχή κόβονται ξαφνικά ή συνδέονται λανθασμένα, πράγμα το οποίο οδηγεί στη υποψία ότι δεν τηρούνται με την απαιτούμενη σειρά οι αποσυνδέσεις και οι νέες συνδέσεις των γραμμών δικτύου. Σας καλούμε λοιπόν να ελέγξετε τις σχετικές συμβάσεις με τον ΟΤΕ.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα παραπάνω και για τις σχετικές ενέργειές σας σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 61 του νόμου 3852/10

Ευχαριστούμε
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Νίκος Στάππας
Για την δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις

1 σχόλιο: