Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ...

Ποινές κάθειρξης 15 και 16 ετών στους κατηγορουμένους για τις ληστείες στο Βελβεντό
 Σε ποινές κάθειρξης από 15 και 16 έτη καταδικάστηκαν τελικά οι έξι κατηγορούμενοι για τις ληστείες στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, κατά συγχώνευση επιβλήθηκαν οι εξής ποινές κάθειρξης:
Γ. Μιχαηλίδης: 16 έτη, τέσσερις μήνες και 10 ημέρες.
Ν. Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες
Δ. Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες
Α . Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες
Α. Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες
Φ. Χαρίσης: 15 χρόνια και 11 μήνες.
Επειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απήλλαξε τους έξι κατηγορουμένους για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κρίνοντας έτσι ότι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Ωστόσο και οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Τα όπλα τους όμως, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν τα είχαν για να εφοδιάσουν άλλες τρομοκρατικές ομάδες αλλά μόνο για τη ληστεία. Οι εφέτες δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, αν και είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα με το σκεπτικό ότι έκαναν δεν το έκαναν από απερισκεψία αλλά έχοντας πλήρη συνείδηση των πράξεών τους.
Ακόμη, οι δικαστές μετέτρεψαν το αδίκημα της αρπαγής που βάρυνε τους κατηγορούμενους με αυτό της παράνομης κατακράτησης και της αντίστασης.
«Ηταν η αντίδρασή τους όταν έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς»,  είπε το δικαστήριο κατά την ανάγνωση της απόφασης . Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ποινών που θα επιβάλλει στους κατηγορουμένους.

1 σχόλιο: