Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! AFP: "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ"!

Πυροβολισμοί και ομηρία στο Παρίσι- AFP: «Τουλάχιστον δύο νεκροί»
Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς, αυτή την φορά σε εβραϊκό κατάστημα τροφίμων κοντά στο σταθμό Πορτ ντε Βενσέν του μετρό στο ανατολικό Παρίσι, σημειώθηκε γύρω...

στις 13.00 (τοπική ώρα). Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός που δίνει το γαλλικό πρακτορείο AFP, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο δράστης ο οποίος φέρεται να είναι ο ίδιος τζιχαντιστής που σκότωσε χθες την αστυνομικό στο προάστιο Μονρούζ, ταμπουρώθηκε στο κατάστημα και κρατά τουλάχιστον πέντε ομήρους.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας την οποία επικαλείται η Figaro, ο οπλισμένος με καλάσνικοφ τρομοκράτης που κρατά τους ομήρους-μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- είναι το ίδιο άτομο που χθες πυροβόλησε θανάσιμα την αστυνομικό στο Μονρούζ και διέφυγε της σύλληψης.
«Είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Είναι οπλισμένος με δυο αυτόματα» λέει η πηγή. Μάλιστα όπως γράφει η εφημερίδα, ο δράστης, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς που τον περικύκλωσαν φέρεται να δήλωσε: Ξέρετε καλά ποιος είμαι!».

Η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ σχεδόν όλα τα κοντινά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας που συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν την μετάβαση στο σημείο και να μην προσπαθούν να παραβιάσουν την περίμετρο ασφαλείας για να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και εμποδίζουν την δουλειά των αρχών.

Πυροβολισμοί και ομηρία στο Παρίσι- AFP: «Τουλάχιστον δύο νεκροί»
Έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Ηλύσια, με την συμμετοχή του πρωθυπουργού και των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Ο δράστης που σκότωσε την αστυνομικό και κρατά τους ομήρους είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση τον Δεκέμβριο του 2013 για τρομοκρατική δράση. Καταζητείται επίσης η 26χρονη σύντροφός του, Χαγιάτ Μπουμεντιέ. Ο 32χρονος φαίνεται επίσης να σχετίζεται με τους δυο τζιχαντιστές που καταδιώκονται από τις αρχές μετά το μακελειό στην «Charlie Hebdo».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου