Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ, ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ...ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ!

Το θέμα είναι παλαιό. Ξεκινά από τις αποκαλύψεις του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» το 2007, με συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Χρήστος Μαυρίκης ο οποίος και διεκδικούσε μεγάλες εκτάσεις στον Υμηττό, πάνω από τον δήμο Παπάγου-Χολαργού, για λογαριασμό φερόμενων ιδιοκτητών!

Ο τότε δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Μαυρίκη και το δημόσιο παρενέβη αυτεπάγγελτα. Οδήγησε τον Μαυρίκη στο εδώλιο για κακούργημα για απόπειρα καταπάτησης δημόσια δασικής έκτασης και μετά από 2 δικαστήρια (στο πρώτο ο Μαυρίκης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση δείτε εδώ την πρωτόδικη απόφαση, και σε δεύτερο βαθμό  12 χρόνια φυλάκιση. Δείτε και τη δεύτερη απόφαση εδώ).
Το θέμα είναι ότι για όλα αυτά ο δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν έχει ιδέα. Ο Υμηττός δηλ. σώθηκε από το Δημόσιο και η δημοτική αρχή δεν γνωίζει τίποτε.
Πριν από λίγο διάστημα ζητήσαμε από τον δήμαρχο να μας ενημερώσει για την τύχη του Μαυρίκη αλλά δεν γνώριζε τίποτε! Περιμένουμε λοιπόν σήμερα, μετά από δυόμισι μήνες να μάθουμε επιτέλους ποια είναι η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες της δικαστικής απόφασης, πώς κατοχυρώνει τον Υμηττό και δη τα συγκεκριμένα τμήματα που θα καταπατούντο; Ποια είναι η τύχη των υπόλοιπων φερόμενων ως ιδιοκτητών; Ο Μαυρίκης ήταν πληρεξούσιός τους, οι καθ’ αυτό φερόμενοι ως ιδιοκτήτες τιμωρήθηκαν, συντάχθηκε σε βάρος τους κατηγορητήριο, θα υπάρξει νέα δίκη στην υπόθεση;
Επιτέλους, υπάρχει νομική υπηρεσία στον Δήμο ν΄ασχοληθεί με αυτό το καυτό για τον Υμηττό μας θέμα ή θα συνεχίσει να βρίσκεται σε θολό τοπίο σαν το χθεσινό που κάλυψε όλη την Αττική;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου