Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΑΣΤΙΚ: "ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ'!!!

του Γιώργου Δελαστίκ

Το τελεσίγραφο του προέδρου της Κομισιόν λήγει σήμερα το πρωί στις 8.30 ώρα Βρυξελλών. Μέχρι τότε οι προτάσεις της ελληνικής...

κυβέρνησης για το νέο δάνειο και το τρίτο Μνημόνιο πρέπει να έχουν υποβληθεί. Θα έχουν, όπως όλα δείχνουν. Νικητής θα είναι φυσικά ο Σόιμπλε. Μόνο αφού δούμε τις αποφάσεις της Ευρωομάδας θα έχουμε εικόνα τι αποφάσισε η Γερμανία για τη μοίρα των Ελλήνων. Δεν αρκούν οι προτάσεις που θα έχει υποβάλει στους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί θα τους επιβαρύνουν κι άλλο. Όσο θέλουν.

Οι Γερμανοί αρνήθηκαν επιδεικτικά να αναγνωρίσουν το 61,3% του «ΟΧΙ» στους όρους που ήθελαν να επιβάλουν στην πατρίδα μας. Αδιαφορούν, αν η στάση τους διογκώνει τον αντιγερμανισμό σε ευρέα κοινωνικά στρώματα της Ευρώπης. Όσο το αυξανόμενο μίσος, η απέχθεια ή η απλή αντιπάθεια κατά της Γερμανίας δεν παράγουν πολιτικά γεγονότα, το Βερολίνο θα αγνοεί αυτά τα συναισθήματα των «κατώτερων» από τους Γερμανούς λαών της Νότιας Ευρώπης.Έπιασαν έτσι τον Τσίπρα από τον λαιμό μέσω της οικονομικής ασφυξίας που έχουν μεθοδεύσει και τον εξαναγκάζουν σε πράξεις πολιτικής ταπείνωσης.

Μία από αυτές τις πράξεις είναι η παρουσίαση των προτάσεων των δανειστών ως δήθεν... ελληνικού αιτήματος! «Το ευρώ σταμάτησε να φέρνει την Ευρώπη «όλο και πιο κοντά»» τιτλοφορούσαν χθεσινό άρθρο τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», στο οποίο τόνιζαν ότι «το κοινό νόμισμα έγινε... ρόπαλο» που χρησιμοποιούν οι δανειστές εναντίον της χώρας μας και η Ελλάδα εναντίον των δανειστών. «Το κοινό νόμισμα της Ευρώπης πέρασε μια γραμμή που θα μπορούσε να το στιγματίσει για πάντα» έγραφε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα. «Δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα κάποια από τα σημαντικά ιδανικά που βρίσκονται πίσω από το ευρώ» υπογραμμίζουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδειχθεί ότι «έσπασε» κάτω από την επίδραση της γερμανικής «φάλαγγας» στην ελληνική οικονομία και υποκύψει άνευ όρων στις απαιτήσεις του Βερολίνου, δεν πρόκειται να ελπίζει ότι θα διατηρήσει το πρωθυπουργικό αξίωμα. Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν τον ανατρέψουν. Προς παραδειγματισμό όλων των λαών της Ευρωζώνης, ώστε να μην τολμήσει κανένας να παρακούσει στο μέλλον τις εντολές τους! Το γερμανικό περιοδικό «Φόκους» στο τεύχος αυτής της εβδομάδας (τεύχος 28/2015, σελίδα 30) είναι άκρως αποκαλυπτικό ακόμη και στο θέμα με ποιον θα ήθελαν να τον αντικαταστήσουν. «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει - Ο πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης θεωρείται από πολλούς Ευρωπαίους ως ελπίδα» γράφει το γερμανικό περιοδικό και συνεχίζει στο ρεπορτάζ του: «Τώρα λέει ο Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας έβαλε την καριέρα του πάνω από την τύχη της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει»»! Δεν αρκείται όμως το απωθητικά δεξιό «Φόκους» να... διώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεχίζει γράφοντας επί λέξει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «είναι ένας Ελληνας τον οποίο πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί θα έβλεπαν ως πρωθυπουργό με μεγάλη χαρά σε περίπτωση νέων εκλογών ή ανανεωμένου σχηματισμού κυβέρνησης στην Αθήνα - ως πραγματιστή φιλικά διακείμενου προς μεταρρυθμίσεις, αποφασισμένου φίλου και σωτήρα του ευρώ»!!!

Δεν γνωρίζουμε αν τα σχέδια των Γερμανών θα ευδοκιμήσουν, αν θα κατορθώσουν να μετατρέψουν όλες τις επιθυμίες τους σε πραγματικότητα. Αυτό θα το δούμε. Μας έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας με επικεφαλής τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει καγκελάριος μετά την Ανγκελα Μέρκελ, επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μας έχει προκαλέσει κατάπληξη το γεγονός ότι ο Μάρτιν Σουλτς, από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, προβαίνει συνεχώς σε δημόσιες δηλώσεις απαιτώντας να διώξει ο πρωθυπουργός τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και να προσλάβει στη θέση του το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη! Ούτε που νοιάζει τον Γερμανό Σουλτς ότι με αυτήν τη στάση του κατεξευτελίζεται το κύρος του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Δρα μόνο ως Γερμανός!

Εντύπωση μας έκανε και το πάντα υψηλής πολιτικής αισθητικής εξώφυλλο του πιο φιλελεύθερου γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». Με φωτομοντάζ έχει τη Μέρκελ να κάθεται πάνω σε άτακτα ριγμένα κομμάτια αρχαιοελληνικών κιόνων. «Η κυρία των ερειπίων (!)» είναι ο τίτλος του εξωφύλλου. Ο υπότιτλος είναι προειδοποίηση: «Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η καγκελαρία της Μέρκελ». Τελεία και παύλα.

*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου