Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η ΕΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KONTRANEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ!



Προς την εφημερίδα Κontra news
Υπόψη του εκδότη- διευθυντή κ. Γεωργίου Τσιρογιάννη

Αξιότιμε κ. Τσιρογιάννη,
  
αναφέρομαι στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, φύλλο 502 της 7-7-2015, (σελ. 1 και 7) με τίτλο: « Απίστευτη αχαριστία. Παρακαλούνται οι Κύπριοι να σταματήσουν τις ατιμίες σε βάρος της χώρας μας, ή να μας στείλουν πίσω τα …. μισά από αυτά που έχουμε ξοδέψει για χάρη τους…».
     Εκφράζω την βαθύτατη απογοήτευση και λύπη μου διότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν εκφράζει την πραγματικότητα, είναι ανακριβές, προφανώς άδικο παραπλανητικό και υβριστικό.
    Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το δημοσίευμα ταυτίζει τους Κύπριους, δηλαδή τον κυπριακό λαό «με κάποια τράπεζά τους».
    Φτάνει μάλιστα στην απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά να...

αποκαλεί  το σύνολο των Κυπρίων άτιμους, με τον ανωτέρω τίτλο.
    Ο τρόπος αντιμετώπισης του μείζονος εθνικού προβλήματος, δηλαδή του Κυπριακού, ξενίζει τον μέσο συνετό Έλληνα, που αντιλαμβάνεται ότι οι δαπάνες που γίνονται από την Ελλάδα για την Κύπρο, εξυπηρετούν όχι μόνο την ασφάλεια της Κυπριακής  Δημοκρατίας, αλλά και τους εθνικούς στρατηγικούς στόχους της Ελλάδας- μητέρας πατρίδας.
   Συνεπώς, δεν έχει κανένα δικαίωμα ο υβριστής συντάκτης του κειμένου να εκστομίζει με τόσο ανεύθυνο και κακόβουλο τρόπο:
 «ΘΥΜΑΣΤΕ φίλοι αναγνώστες πόσες φορές βγάλαμε την μπουκιά από το στόμα για να βοηθήσουμε τους Κύπριους για να μην τους φάνε όλους οι Τούρκοι;».
   Οι τοποθετήσεις αυτού του τύπου και επιπέδου είναι προφανές ότι δεν εξυπηρετούν την ιστορική, κοινωνική, πολιτική και εθνική αναγκαιότητα για ενότητα του ελλαδικού και του απανταχού ελληνισμού. Ως εκ τούτου,  είναι αχρείαστες, απαράδεκτες καταδικαστέες και αντιστρατεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα.
   Είναι περιττό επίσης να επισημανθεί ότι για την τραγωδία της Κύπρου ευθύνεται αποκλειστικά η τότε  ελληνική κυβέρνηση   του 1974, που ήταν η Χούντα και ασφαλώς είναι αδιανόητο  να την ταυτίσει κανείς με τον ελληνικό λαό και τα ελληνόπουλα που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενα την ελευθερία της Κύπρου, πολεμώντας τον τουρκικό στρατό εισβολής.
     Οι Έλληνες της Κύπρου υποκλινόμαστε στις θυσίες του ελληνικού λαού και τιμούμε με ευλάβεια τους πεσόντες Ελλαδίτες αδελφούς μας στην Κύπρο.
   Αξιότιμε κύριε διευθυντά, σε απάντηση και αντίκρουση  του εν λόγω δημοσιεύματος, που δεν φέρει το ονοματεπώνυμο του συντάκτη,  παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε το παρόν στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας και στις ίδιες σελίδες και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

                                                            Αθήνα, 7-7-2015          

                                                                 Με εκτίμηση
                                                            Γεώργιος Συλλούρης
                                  Πρόεδρος της ΕΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου