Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ..."

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

Συνέντευξη παραχώρησε σε εφημερίδα της Πελοποννήσου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του ΧΡΙ.ΚΕ. Νίκος Νικολόπουλος.

Διαβάστε....
Οι αντίπαλοί σας, σας κατηγορούν, και μάλιστα χλευαστικώς, ότι χαλάσατε τον κόσμο σε βάρος του μνημονίου, και εν τέλει αποδεχθήκατε μνημόνιο ίδιο και χειρότερο. Σημασία έχει η «σκληρή διαπραγμάτευση» ή το αποτέλεσμα;
Νικολόπουλος: Θα σας απαντήσω ως εξής: Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ανήκουν σε δύο «στρατόπεδα». Στο πρώτο ανήκουν οι… πρόθυμοι. Δηλαδή, όσοι υπηρέτησαν τις κυβερνήσεις που δέχονταν αδιαμαρτύρητα όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και ποτέ δεν....
τόλμησαν να χτυπήσουν τη διαφθορά, την διαπλοκή, την γραφειοκρατία, την φοροδιαφυγή. Με λίγα λόγια, εκείνοι που έριξαν την χώρα στην «κόλαση» των μνημονίων και επί πέντε χρόνια την άφησαν να  σαρώνεται χωρίς ελπίδα ανάκαμψης.
Στο δεύτερο «στρατόπεδο» είναι οι… δραχμιστές. Όσοι δεν πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ιδέα και πολεμούν την 60 χρονη εθνική στρατηγική. Και οι οποίοι αποδείχτηκε πως εκ των πραγμάτων ταυτίζονται με τα σχέδια του Σόϊμπλε και τους πιο ακραίους αντιευρωπαϊκούς κύκλους.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο «στρατόπεδα» βρίσκεται το δικό μου. Ένα «στρατόπεδο» που προφανώς δεν λέει «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω», αλλά ούτε και θα επέτρεπε να σαρωθεί η χώρα από τους νέους μαυραγορίτες, επιστρέφοντας σε εθνικό νόμισμα χωρίς να συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Νικολόπουλος: Οι αντίπαλοί μου λοιπόν, ας δώσουν τη δική τους απολογία στον λαό για όσα έκαναν ή θέλουν να κάνουν και εγώ θα δώσω την δική μου απολογία. Μία απολογία διαπραγμάτευσης που έφτασε σε πρωτόγνωρα όρια και δεν σταμάτησε παρά μόνο μπροστά στον εθνικό κίνδυνο. Και η οποία τελικά οδήγησε σε μία συμφωνία που περιέχει πολλές υποχωρήσεις και δυσβάστακτα μέτρα, αλλά περιέχει και συγκεκριμένη ελπίδα: Τον επόμενο μήνα θα έχουμε αναδιάρθρωση του χρέους και σε τρία χρόνια, το τέλος της κρίσης και των μνημονίων.
Προφανώς, όμως, οι αντίπαλοί μου δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό το ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αλλιώς έχουν συνηθίσει…

Ο κ. Κατσανιώτης, πάντως, είπε ότι θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον κ. Νταβλούρο. Συμβάλατε στη μη εκλογή του, με την πολεμική σας, ενώ κι εσείς υποχώρηση κάνατε.

Νικολόπουλος: Και που να σκεφθεί ο κ. Κατσανιώτης πόσες συγνώμες οφείλω… στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο ή και τον Γιώργο Παπανδρέου… Πάντως, εξ όσων είχα διαβάσει στον τοπικό Τύπο, άλλου είδους ενστάσεις είχε εκφράσει ο κ. Νταβλούρος σχετικά με την μη εκλογή του…

Ποιά ανάγκη υπηρετούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα;

Νικολόπουλος: Το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με τον περασμένο Γενάρη είναι πως μεσολάβησε ένα οκτάμηνο, πανθομολογούμενα καλής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρά τις ιδεολογικές διαφορές τους.  Και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο το επιχείρημά μας για την ανάγκη ενός νέου κύκλου συνεργασίας, με σταθερότητα στη κυβέρνηση και με στόχο το τέλος των μνημονίων σε τρία χρόνια από σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη φυγή των δραχμιστών και των άλλων ιδεοληπτικών τάσεων θα είναι ένα κόμμα πιο ώριμο και «συμπαγές». Και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δίπλα του, θα εγγυούνται την ομαλή πορεία της χώρας προς την έξοδο από τη κρίση, αλλά και όλα όσα εκφράζουν και υποστηρίζουν για το έθνος και την ορθοδοξία.
Με άλλα λόγια, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα εκφράζουν και μετά τις εκλογές την εθνική συμμαχία, όπου δύο πολιτικές δυνάμεις διαφορετικές αφετηρίες  θα συνεργαστούν για να επιτευχθεί ο στόχος που εξαρχής είτε τεθεί για μία νέα και λεύτερη Ελλάδα. Η πορεία ανεκόπη από μία μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να δεσμεύονται για το τέλος της κρίσης σε τρία χρόνια.

Θα κρατηθεί η έδρα της Αχαΐας; Αν ναι, κοντεύετε να γίνετε ρέκορντμαν. Εκλέγεστε από το 1989, Νοέμβριος, αν καλά θυμόμαστε. Όμως, αυτό δεν σας κάνει κομμάτι «του παλιού» που έχει ενοχοποιήσει ο λαός για την κρίση;
Νικολόπουλος: Γνωρίζετε ότι πολλά εξαρτώνται από τον εκλογικό νόμο και τις κατανομές των εδρών. Αλλά, ναι, πιστεύω ότι η έδρα της Αχαΐας θα κρατηθεί. Αυτό δείχνει και η «προϊστορία»…
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό ρεκόρ, ναι μεν σημαίνει πολλά για μένα αλλά και για τους πολίτες που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημασία τα προσωπικά ρεκόρ, αλλά τα… εθνικά ρεκόρ. Πρέπει να μπουν στη Βουλή άνθρωποι αποφασισμένοι να δουλέψουν και να παλέψουν με θεούς και δαίμονες. Αυτός ο τόπος πρέπει να χτιστεί από την αρχή και σε τρία χρόνια να είναι νέος και λεύτερος!
Τέλος, για να απαντήσω και στο ερώτημά σας περί «παλιού», ο λαός έχει ενοχοποιήσει το φθαρμένο και διεφθαρμένο σύστημα. Και καλά κάνει! Όλοι ξέρουν πως, παρά την λάσπη που έχω δεχτεί, ποτέ δεν υπήρξα μέρος αυτού του συστήματος. Και επίσης, μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν «παλιοί που δεν παλιώνουν ποτέ και νέοι που παλιώνουν αμέσως». Αν σκεφτείτε, θα βρείτε αμέσως αρκετά παραδείγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου