Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AIR FRANCE!

Θρίλερ με την υπόθεση αναγκαστικής προσγείωσης στην Κένυα αεροσκάφους της Air France που εκτελούσε την πτήση 463, μεταφέροντας 473 επιβάτες από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, λόγω του...


εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού στις τουαλέτες, όπως ανακοινώθηκε αρχικά από τις αρχές της αφρικανικής χώρας. 

Λίγο αργότερα όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ δήλωσε ότι το εύρημα ήταν «εσφαλμένος συναγερμός», καθώς «ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του, αφού το αντίκειμενο δεν μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη».





Oι αρχές της αφρικανικής χώρας ανακρίνουν αυτή τη στιγμή δύο υπόπτους, οι οποίοι ήταν μεταξύ των επιβατών.


Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα το πρωί της Κυριακής, όταν εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο στις τουαλέτες. Οι 459 επιβάτες και το 13μελές πλήρωμα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ το κενυατικό ναυτικό απομάκρυνε το εύρημα προκειμένου να ελεγχθεί.



Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε ντόπιοι πυροτεχνουργοί ανέλαβαν την εξέταση του ύποπτου πακέτου, οι δε επιβάτες μεταφέρθηκαν σε κοντινά ξενοδοχεία.



Το αεροδρόμιο είναι αποκλεισμένο από τις δυνάμεις ασφαλείας και όλες οι πτήσεις έχουν αναβληθεί.

Επιβάτης της πτήσης AF463 μίλησε στην κάμερα με τα καλύτερα λόγια για το πλήρωμα, λέγοντας πως κατάφεραν να επικρατήσει η ψυχραιμία και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό, ώστε ο ίδιος θεώρησε αρχικά πως υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και όχι ζήτημα ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου