Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΟ GREXIT ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Βρέθηκε η «χρυσή τομή» και το Ελληνικό ποδόσφαιρο... λυτρώνεται από το καταστροφικό ενδεχόμενο του «Grexit».
Όπως ανέφερε ο Κώστας Κουτσοκούμνης ΕΠΟ και Υφυπουργός δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την ...

επανεκκίνηση του Κυπέλλου! Ο κ. Κουτσοκούμνης κατά την έξοδο του από το Υπουργείο ανέφερε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέχρι την Παρασκευή θα αιτηθεί στο ΣτΕ να μην γίνει η προσφυγή και παράλληλα θα ζητήσει από τον κ. Κοντονή να συνεχιστεί ξανά το Κύπελλο Ελλάδος!
Ο Υφυπουργός από την μεριά του δεσμεύτηκε να κάνει δεκτή αυτή την αίτηση, αφού πρώτα θα έχει μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, μεταφέροντάς του τον τρόπο που θα εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων.
Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση για επιστροφή των ανθρώπων της FIFA και της UEFA από την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να σχηματιστεί επιτροπή ελέγχου για ότι αφορά την ΕΠΟ, ενώ σε βάθος χρόνου, από την 1η Ιουλίου και έπειτα, να υπάρξει νέα επιτροπή δεοντολογίας, αλλά και νέοι κανονισμοί. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, θα γίνει έλεγχος και για όλα τα πρόσωπα που διώκονται και έχουν νομικές εκκρεμότητες.
Είχε... φανεί από νωρίς το θετικό κλίμα!
Όπως προέκυψε από το πρώτο μέρος της συζήτησης, που έλαβε χώρα στο Γουδί, ΕΠΟ / FIFA / UEFA ήταν έτοιμοι για αμοιβαίες παραχωρήσεις προκειμένου να μπουν σε νέο διάλογο με τον Υφυπουργό και να αποφευχθεί το «Grexit».
Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που έδειξε ότι έχει... μαλακώσει την στάση της. Συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι έτοιμη να κάνει βήματα πίσω, με όρο, βέβαια, να υπάρξουν και από τις άλλες πλευρές υποχωρήσεις, με στόχο την «χρυσή λύση» που θα αποτρέψει το καταστροφικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο «Grexit».
Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που δείχνει ότι έχει... μαλακώσει την στάση της. Συγκεκριμένα, τονίζει πως είναι έτοιμη να κάνει βήματα πίσω, με όρο, βέβαια, να υπάρξουν και από τις άλλες πλευρές υποχωρήσεις, με στόχο την «χρυσή λύση» που θα αποτρέψει το καταστροφικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο «Grexit».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μποροβήλος είχε... καλά μαντάτα κατά την άφιξή του στο υπουργείο, αφού δήλωσε πως όλες οι πλευρές κάνουν υποχωρήσεις και είμαστε κοντά σε συμφωνία. Όσο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, σχολίασε πως πρώτο μέλημα είναι να παίζεται ποδόσφαιρο και πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε να μην υπάρχουν πάλι ανάλογα θέματα.
Στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία στο Γουδί έφτασε ο Κώστας Κουτσοκούμνης, μαζί με τον Ελβετό Πρίμο Κορβάρο, αλλά και τον ειδικό σε νομικά θέματα, Ελληνοϊταλό Άντζελο Ριγόπουλο. Από την πλευρά της ΕΠΟ, πέρα από τον πρόεδρο αυτής, Γιώργο Γκιρτζίκη, το παρών έδωσε και ο Παυσανίας Παπανικολάου, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος.
Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ήταν κάτι που θα γινόταν έτσι κι αλλιώς - κάθε χρόνο πραγματοποιείται - όμως φέτος, που συμπίπτει με όλα αυτά που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία και θεωρείται τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.
Κουτσοκούμνης: Σε άλλες χώρες, θέματα σαν το «koriopolis» λύθηκαν άμεσα!
Μεταξύ άλλων ο Κουτσοκούμνης είπε πως: «Έχουμε δύο ζητήματα, το ένα αφορά την βία και το άλλο στην εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πω πως και σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες ομοσπονδίες είχαμε ανάλογα «koriopolis», εκεί όμως υπήρχαν ταχύτατες διαδικασίες από την δικαιοσύνη και λύθηκε το πρόβλημα. Εγώ είμαι εδώ όμως, για να δούμε τι θα κάνουμε στο σήμερα, για το Κύπελλο και όχι μόνο».
Χαμένοι στην μετάφραση UEFA / FIFA
Την παραδοχή πως... δεν είχαν καταλάβει σωστά, φέρεται να έκαναν οι άνθρωποι των UEFA / FIFA σχετικά με τον νόμο, πάνω στον οποίο «πάτησε» ο Υφυπουργός για την διακοπή του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν, έχει όντος το δικαίωμα να το κάνει βάσει αυτού, αλλά δεν θα είχαν συμφωνήσει αν δεν είχαν χαθεί στην μετάφραση. Όπως είπαν, αυτό που είχαν καταλάβει, ήταν πως έπρεπε να πάρει έγκριση από ΕΠΟ και ΔΕΑΒ, όμως ο νόμος που ψηφίστηκε, τους δίνει μόνο «συμβουλευτικό» ρόλο, άρα ο Υφυπουργός μπορεί να ενεργήσει αυτόνομα. Όπως τονίζουν, μάλιστα, δεν εστάλη ποτέ από το Υπουργείο το τελικό σχέδιο νόμου και έτσι δημιουργήθηκε όλο αυτό το θέμα. Παράλληλα, ο Κουτσοκούμνης είπε πως οι δηλώσεις του σχετικά με τους ξένους διαιτητές παρερμηνευθηκαν. Όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως: «Είπα ότι, αν θέλετε ουδέτερη έδρα, κεκλεισμένων των θυρών, ακόμα και με ξένους διαιτητές, εμείς δεν έχουμε θέμα, αρκεί να ξεκινήσει το Κύπελλο».
Η ατάκα Μποροβήλου... για την γυναίκα του!
Μπορεί οι ώρες να είναι κρίσιμες, όμως το χιούμορ δεν χάθηκε. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μποροβήλος αναφερόμενος στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει, φέρεται να είπε «Πέντε χρόνια περιμένω να δικαστώ. Αν είχα κάνει κάτι στην γυναίκα μου, μετά από τόσο καιρό θα είχε προλάβει να με χωρίσει, να βρει άλλον και... να κάνει μαζί του και παιδιά»!
Η επίσημη ανακοίνωση-ενημέρωση από το Υπουργείο Αθλητισμού
«Κατ’ αρχάς η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσης της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο.
Άμεσα κάνει αίτηση θεραπείας (αυτός είναι ο νομικός όρος) στον κ. Κοντονή για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Εντός 48 ωρών, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, η ΦΙΦΑ θα αποστείλει γραπτώς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση τα οποία είναι:
1. Να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία επιτροπή της ΦΙΦΑ, η οποία θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.
2. Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων της εγκληματικής οργάνωσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα πριν από το 2014.
Αφού ο κ. Κοντονής λάβει στα χέρια του την επιστολή της ΦΙΦΑ με τις δεσμεύσεις της, τότε θα προχωρήσει στην επανέναρξη του Κυπέλλου, είτε με κεκλεισμένων των θυρών είτε παρουσία μαθητών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ, έχει πέσει ο τελικός της διοργάνωσης να διεξαχθεί με ξένο διαιτητή».
koolnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Περιμένουμε και άλλα να γίνουν και ένα απ΄ αυτά δεν έχει γίνει ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή