Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ: Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 1-1 ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ!

Μετά από συγκλονιστικό δεύτερο τελικό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή (68-66) και ισοφάρισε σε 1-1! Με οκτώ δεύτερόλεπτα να απομένουν για την λήξη του δεύτερου τελικού ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε δώσει...

προβάδισμα στους «πράσινους» (66-65) σε έναν αγώνα που ήταν σκληρός και νευρικός, αλλά αποζημίωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση με το εκπληκτικό φινάλε με την υπογραφή των αρχηγών των δύο αντιπάλων. Επόμενο ραντεβού των δύο «αιωνίων αντιπάλων» την προσεχή Πέμπτη (26/5, 19:30) στο ΣΕΦ.
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στην πρώτη περίοδο από την πολύ καλή άμυνα του, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές λόγω της νευρικότητας του στην επίθεση και της αστοχίας του Τζέιμς Γκιστ μέσα από την ρακέτα. Με σουτ του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα από τα 6 μέτρα, οι «πράσινοι» προηγηθήκαν με 14-9 με 52’’ να απομένουν για τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου, το οποίο, ωστόσο, τελείωσε με τον Ολυμπιακό στο -3 (14-11) μετά από καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό στην εκπνοή της περιόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν επιθετικά και απέκτησαν ισορροπία στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Ντάνιελ Χάκετ, Ματ Λοτζέσκι, Δημήτρη Αγραβάνη και τον Γιώργο Πρίντεζη, που πέτυχε δύο σερί καλάθια στην έναρξη της περιόδου. Ακολούθησε ένα λέι απ του Χάκετ, ένα τρίποντο του Αγραβάνη και λέι απ του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό και ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 22-19, 6’ και 36’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ξέσπασμα: Γκολ φάουλ του Γκιστ, δύο βολές και τρίποντο στον αιφνιδιασμό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, και ξέφυγε 27-22 με 3’ και 30’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους.
Με τρία σερί καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στον πόντο (29-28) λίγο μετά το 18’ και με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό 2’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μπροστά στο σκορ (32-31) και με τον «Πριντ» να έχει φθάσει τους 14 πόντους.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πρίντεζης έφτασε τους 16 πόντους και το προβάδισμα του Ολυμπιακού στους 3 (34-31). Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την αστοχία του Βασίλη Σπανούλη και με τρίποντο του Αντώνη Φώτση προσπέρασαν με 40-39, 5’ και 30’’ πριν την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, κατάφεραν στην συνέχεια με την πολύ καλή άμυνα τους με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στην θέση «τέσσερα» να μπλοκάρουν την επίθεση του Παναθηναϊκού και με επιμέρους σκορ 11-4 με τέσσερις πόντους του Οθέλο Χάντερ, να ξεφύγουν με 50-44 με 12’’ να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου.
Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους «πράσινους» να μειώνουν στους 4 (50-46) με δύο βολές του Νίκου Παππά 3’’ πριν την λήξη.  Με δύο σερί καλάθια του Πρίντεζη, το δεύτερο στο τέλος του χρόνου της επίθεσης και λίγο μέσα από το τρίποντο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πάλι με 6 (54-48) στα πρώτα δυόμισι λεπτά της τέταρτης περιόδου. Το τρίποντο του Φώτση (54-51 λίγο πριν το 33’) έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό που με σερί 7-0 ανέκτησε το προβάδισμα (55-54) με 6’ και 23’’ να απομένουν για το τέλος του δεύτερου τελικού.
Με καλάθι του Χάντερ και λέι απ του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πάλι κεφάλι στο σκορ με 58-55, 5’ και 21’’ πριν την λήξη του ματς. Με τρίποντο ο Παππάς ισοφάρισε στο 35’ (58-58), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύση στο επιθετικό πρόβλημα του και με δύο βολές και γκολ φάουλ του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 63-59, με 2’ και 35’’ να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης. Ο Παππάς σχεδόν αμέσως μετά μείωσε με δύο βολές στο καλάθι (63-61). Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι 36’’ πριν την λήξη που ο Μάντζαρης βρέθηκε στην γραμμή των βολών μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Χάντερ ύστερα από άστοχο τρίποντο του Σπανούλη.
Ο 26χρονος γκαρντ των «ερυθρόλευκων» πέτυχε μόνο την μια βολή (64-61) και με 25’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης ο Διαμαντίδης με δύο βολές μείωσε στον πόντο (64-63). Ο Λοτζέσκι ευστόχησε και εκείνος σε μια βολή (65-63) 22’’ πριν την λήξη του αγώνα και με 8’’ να απομένουν για το τέλος ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (66-65)! Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει και ο Σπανούλης παρότι το τρίποντο του ήταν… σκοτωμένο έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό με την εκπνοή της αναμέτρησης (68-66)!
pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου