Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ.

Με καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας προσγειώθηκε το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα - Επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο όπου κατευθύνθηκε αμέσως μετά - Πούτιν σε Παυλόπουλο και Τσίπρα: Βαθιές οι σχέσεις με την Ελλάδα. Να μεταμορφώσουμε τα καλά...

συναισθήματα σε απτά οικονομικά αποτελέσματα - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό - «Φρούριο» η Αθήνα - Δείτε LIVE εικόνα, βίντεο και φωτογραφίες
O Ρώσος Πρόεδρος ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα έπειτα από δέκα χρόνια, έφτασε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ειδική πτήση στις 16:54.
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη Πούτιν από το Νewsbomb.gr:
18:35 Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Η ατζέντα των συνομιλιών
Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου αναμένεται να επικεντρωθεί:
α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων και της προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό
β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας
γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.
Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντριμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα ΜΜΕ.
putin tsipras
18:33 Πούτιν σε Τσίπρα: Να μεταμορφώσουμε τις σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα
Στην αντιφώνησή του ο κ. Πούτιν υπογράμμισε πως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες, αλλά υπάρχουν προοπτικές.
Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση και επισήμανε ότι συνεχίζουν τη σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο υψηλότατο επίπεδο, με φόντο το Αφιερωματικό Έτος Πολιτισμού Ρωσίας-Ελλάδας.
Ο κ. Πούτιν τόνισε μάλιστα ότι «και στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη έχουμε αναλυτικά συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία.
Πρόσθεσε, δε, ότι «βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες είναι δύσκολες», για να υπογραμμίσει: «Αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές προοπτικές». «Και βεβαίως», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος «πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα».
Αναφερόμενος ειδικότερα, κατέληξε ότι «δεν είναι μόνο ενέργεια, είναι και υψηλές τεχνολογίες και υποδομές, αμοιβαίες επενδύσεις», τα οποία «ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα».
18:28 Τσίπρας σε Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας
«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα, η επίσκεψη σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μας σε διμερές επίπεδο και τη βούλησή μας να αναβαθμιστούν αυτές οι σχέσεις», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεων μας αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν τόσο οι ιστορικά στενοί, πολιτισμικοί και πολιτικοί δεσμοί, όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας και οι δυνατότητες ενίσχυσης της σταθερότητας στην περιοχή», είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας:
«Έρχεστε σε μια ιδιαίτερη στιγμή όπου γυρίζουμε σελίδα, σταματάει η αβεβαιότητα και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και όλα αυτά μπορεί να συμβάλλουν να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας σε περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής».
Και κατέληξε: «Σας καλωσορίζω και πάλι και θέλω να σας διαβεβαιώσω για τα ισχυρά αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης που τρέφει ο ελληνικός λαός, αισθήματα που μας επιβάλλουν να προωθήσουμε τις σχέσεις των χωρών μας με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο».
Δείτε τις δηλώσεις Τσίπρα - Πούτιν:

18:24 Τον υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και μπήκαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
18:23 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μεταβαίνει πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδεία της αντιπροσωπείας του. Δίπλα του βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και λίγο πιο πίσω ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.
18:20 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν – Παυλόπουλου. Στο Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνεται ο Ρώσος Πρόεδρος
17:50 Μακριά από τις... κάμερες συνεχίζεται πλέον η συνάντηση Παυλόπουλου - Πούτιν
Δείτε τις δηλώσεις Πούτιν - Παυλόπουλου:
17:45 Πούτιν: Βαθιές και διαχρονικές σχέσεις με την Ελλάδα
«Διανύουμε δύσκολους καιρούς και για την οικονομία και για την ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αυτήν την ευκαιρία στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που στηρίζετε την επίσκεψή μας στο Άγιο Όρος», ανέφερε από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος, για να συμπληρώσει: 
«Να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων, κάτι που θα γίνει αργότερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά και κάτι που εντυπωσιάζει. Τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 523% η άφιξη Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν  ευχαρίστησε επίσης την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.
pavlopoulos poutin2
17:40 «Με εξαιρετική χαρά σάς υποδέχομαι στην προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε αρχικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, συμπληρώνοντας: «Η επίσκεψη σας στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκύρια για όλη την Ευρώπη... Η Ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες».
«Πρέπει να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Συρία. Η επίσκεψή σας είναι η κορύφωση της ειλικρινούς φιλίας των λαών μας», είπε επίσης μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας», ανέφερε ακόμα ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Παρόντες στη συνάντηση Παυλόπουλου – Πούτιν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ
17:33 Ο Πούτιν έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ακολούθησε η επίσημη τελετή υποδοχής του Ρώσου Προέδρου
17:05 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο
Capture copy
17:00 Σε εξέλιξη η ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής του Πούτιν 
Capture
3453453534
6756756756
Η επίσκεψη του Πούτιν σηματοδοτεί τη στρατηγική επιδίωξη της Μόσχας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την επιθυμία της να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στη χώρα μας παρά τις δυσκολίες που έχει ως τώρα δημιουργήσει η Ε.Ε. στις σχέσεις των δύο χωρών.
Δείτε LIVE εικόνα από την επίσκεψη Πούτιν
Αναλυτικά, το επίσημο πρόγραμμα του κ. Πούτιν:
Παρασκευή 27 Μαΐου
- Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.
Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής. Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος.
- Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.
- Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.
- Κατ’ ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα. Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες.
- Υπογραφή Συμφωνιών.
- Δηλώσεις στον Τύπο.
- Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
- Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.
- Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο «Divani Apollon».
Σάββατο 28 Μαΐου 2016
20.45
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.
Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP).
Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.
Άφιξη.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος για Καρυές.
Άφιξη.
Επίσημη υποδοχή.
Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος
Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.
Άφιξη.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».
Άφιξη.
Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής.
Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου