Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!

Μόνο ρίγη συγκίνησης και περηφάνια προκαλεί η παρακάτω είδηση!
Ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα στα αρχαία Στάγειρα αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο ευρύ κοινό, στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα στο πλαίσιο του συνεδρίου «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια», που γίνεται στη Θεσσαλονίκη αναμένονται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις...


Συγκεκριμένα, ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ότι έχει βρει τον τάφο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα της Χαλκιδικής.

«Δεν έχουμε αποδείξεις αλλά ισχυρότατες ενδείξεις - φθάνουν σχεδόν στη βεβαιότητα. Η θέση στην οποία κτίστηκε το πεταλωτό οικοδόμημα, μέσα στην πόλη και κοντά στην Αγορά (κατά παρέκκλιση των νενομισμένων), με πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εποχή της κατασκευής του στην αρχή-αρχή ακόμη της ελληνιστικής περιόδου. Το ασύμβατο για άλλες χρήσεις σχήμα του. Ο δημόσιος χαρακτήρας του και η μεγάλη βιασύνη που διακρίνεται στην κατασκευή του, με ποιοτικό, άλλα ετερόκλητο οικοδομικό υλικό σε δεύτερη χρήση. Η ύπαρξη βωμού σε τετραγωνισμένο δάπεδο. 

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σωζόμενο αψιδωτό κτίσμα ήταν ο τάφος-ηρώο του Αριστοτέλη» φέρεται να είπε ο γνωστός αρχαιολόγος στην Καθημερινή.

Πρώτες δηλώσεις του Κ.Σισμανίδη:


1-19 2-18 3-18
photo+31464209526 photo+51464209533 tafosekso

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου