Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ"! ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Μπορεί ο πολιτικός απατεώνας Καμμένος, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο να δήλωσε με ύφος καρδιναλίου ότι η πρόσφατη συμφωνία...

αποτελεί έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και απαλλαγή της απο τους δανειστές, αλλά η κυβέρνηση της συμφοράς, όχι μόνο δεν πέτυχε κάτι τέτοιο, αλλά προσέδεσε τη χώρα για τα επόμενα 50-70 χρόνια στο άρμα των δανειστών. Και το κυριότερο, δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις Σόιμπλε. 
Το σχετικό ρεπορτάζ από το cnn.gr:
Αποκλείει το ενδεχόμενο εγγύησης επιτοκίων για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αν τα επιτόκια των αγορών ανεβούν στο 4%, το ύψος της αποπληρωμής ενός δανείου με 30 χρόνια ωρίμανση σχεδόν θα διπλασιαστεί, σημειώνει και καταλήγει τονίζοντας ότι «ο Σόιμπλε είναι μεν πρόθυμος να συζητήσει για μεγαλύτερους χρόνους ωρίμανσης, χαμηλότερα επιτόκια και αναβολή πληρωμών για την Ελλάδα, αλλά το νωρίτερο το 2018, όταν το πρόγραμμα βοήθειας θα ολοκληρωθεί».«Αυτό δεν θα υπάρξει με μας», λέγεται στο υπουργείο του, όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) πρότεινε στις αρχές της εβδομάδας την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω παγώματος των επιτοκίων μέχρι το 2% ως το 2050, ανεξαρτήτως της εξέλιξης των επιτοκίων των αγορών.
Αν ανεβούν τα επιτόκια κλιμακωθούν πάνω από το όριο του 2%, θα πρέπει, σύμφωνα με το σκεπτικό του ESM, να δοθεί παράταση προθεσμίας πληρωμής, ενώ αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει έτσι, μετά την εκπνοή των δανείων, να τα αποπληρώσει μονομιάς προκειμένου να αποτραπεί η ανάληψη χρέους από τους πιστωτές.
«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί αυτή τη δομή εφικτή», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι στο υπουργείο κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει στο τέλος τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τους τόκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου