Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΑ PLAY OFF: 1-1 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 20'

Ο ΠΑΟΚ από το 20′ έπαιζε με 10 (κόκκινη Τζιόλης), Ζάιρο και Ροντρίγκες αποχώρησαν τραυματίες, αλλά ήταν επτάψυχος και πήρε με την γκολάρα του «βιονικού» Χάρη Χαρίση πολύτιμο βαθμό (1-1) από τον προβλέψιμο Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν τον Αντρέα Στραματσόνι...

για την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.
«Δεν προσαρμοστήκαμε», είπε ο Ιταλός.
Ένα ντέρμπι, ένα ημίχρονο, τρεις πρωταγωνιστές και δύο σούπερ καθοριστικές φάσεις για την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, μπήκε πιο δυνατά και στο 9′ είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή. Ο Μπεργκ, όμως, αυτή την φορά δεν έκανε το… σύνηθες, ο Γλύκος απόκρουσε καταπληκτικά το τετ-α-τετ και κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ. Σε αυτούς τους δύο γρήγορους πρωταγωνιστές ήρθε να προστεθεί στο 20′ και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Με ένα μαρκάρισμα αχρείαστο στην μεσαία γραμμή και… too much για την ποδοσφαιρική του ιδιοσυγκρασία είδε την κόκκινη κάρτα, άφησε τον «δικέφαλο» με δέκα και έδωσε από το… πουθενά το αριθμητικό πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό.
Έναν Παναθηναϊκό που θα περίμενε κανείς να κυριαρχήσει πάνω στο χορτάρι, να πιέσει τον αντίπαλο, να δημιουργήσει, να δείξει ότι έχει τον τρόπο να πάρει το «δώρο» των φιλοξενούμενων. Καμία σχέση. Το «τριφύλλι» εμφάνισε ξανά προχειρότητα στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου, δεν είχε λύσεις, δεν είχε φαντασία, δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από τους παίκτες του άξονα στο δημιουργικό κομμάτι και ο ΠΑΟΚ που έκανε απλά τα απαραίτητα και με αυτοσυγκέντρωση, αλληλοκαλύψεις και συνοχή κράτησε εύκολα το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για τον Παναθηναϊκό! Με τον… κλασσικό τρόπο των τελευταίων παιχνιδιών, δηλαδή με μια συνεργασία του Λέτο με τον Μπεργκ, το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο 46′ με τον Σουηδό στράικερ και έδειχνε να κάνει την ζωή του πιο εύκολη ενόψει της συνέχειας του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ, όμως, τιμώρησε την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων και τρία λεπτά αργότερα μια φοβερή σουτάρα του Χαρίση έφερε το παιχνίδι στα ίσια! Το ματς και πάλι από την… αρχή, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και να πιέζει.
Ο Στραματσόνι έριξε στο ματς Μπουμάλ και Καλτσά, μετά το 78′ έπαιξε με τον Ζέκα μοναδικό χαφ, τρεις εξτρέμ μπροστά του(Μπουμάλ, Καλτσάς, Βιγιαφάνιες) και δύο επιθετικούς(Λέτο, Μπεργκ) σε μια διάταξη 4-1-3-2 αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν… μονόπατος και προσπαθούσε να απειλήσει μοναχά με σέντρες! Η άμυνα του ΠΑΟΚ «καθάριζε» χωρίς δυσκολία και είναι ενδεικτικό της επιθετικής γύμνιας του Παναθηναϊκού, το γεγονός πως η μοναδική καλή στιγμή για το 2-1 ήρθε με τον Μπεργκ στο 77′.
Ο Ιταλός τεχνικός… ξέχασε την τρίτη αλλαγή, ο Ίβιτς έβλεπε τους δέκα παίκτες του να λειτουργούν σαν «στρατιωτάκια» και ο ΠΑΟΚ κράτησε μέχρι τέλους έναν βαθμό που όπως ήρθε του κάνει για νίκη!
AIXMI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου