Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΟΙ ΑΦΜ, ΚΛΠ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ & ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΤΑΜΕΙΩΝ!!!

Στα «μανταλάκια» του διαδικτύου έχουν κρεμαστεί από τις αρχές...


Μαρτίου τα προσωπικά δεδομένα δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Από τις 4 Μαΐου 2016 ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας δημοσιεύσεων αποσπασμάτων των κατασχετήριων εκθέσεων και των περιλήψεων των επικείμενων πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. Οι αναζητήσεις των κατασχετήριων εκθέσεων και των πράξεων θα γίνονται από την Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων – Τομέας Ασφάλισης Νομικών, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε.

Πρόσβαση
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχει σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση και ενημέρωση πολιτών γύρω από τους μελλοντικούς πλειστηριασμούς.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα μίας απλής περιήγησης στην επίμαχη ιστοσελίδα προκαλούν σοκ, καθώς όποιος θέλει μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα πολιτών – ακόμη και στο ΑΦΜ τους.
Με μια απλή ανάγνωση της κατασχετήριας έκθεσης, όποιος θέλει να ενημερώνεται για τις οφειλές του δανειολήπτη που οδήγησαν στον πλειστηριασμό αλλά και για πλήρη στοιχεία του ακινήτου ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου