Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ 5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Κάποτε ρώτησαν τον Ωνάση γιατί έδωσε ένα πολύ μικρό πουρμπουάρ σε ένα σερβιτόρο. Είπε, λοιπόν, ότι ένα κατοστάρικο στα χέρια του...

σερβιτόρου, αύριο δεν θα υπάρχει, ενώ στα χέρια τα δικά του, θα γίνει ένα χιλιάρικο. 
Αυτή ακριβώς η συλλογιστική ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της θεόσταλτης κληρονομιάς των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που περιήλθε στα χέρια της δημοτικής μας αρχής από την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Άλλη η αξία των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ σε μια δημοτική αρχή που έχει συνολικό σχέδιο και ένα όραμα για να αλλάξει τη φυσιογνωμία στην πόλη της και που γνωρίζει τα εργαλεία για τον πολλαπλασιασμό αυτών των χρημάτων και άλλη η αξία σε μια δημοτική αρχή σαν την δική μας.

Η συλλογιστική αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που αιφνιδιαστικά έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή χωρίς την παραμικρή επίσημη διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία, χωρίς τεκμηρίωση και ιεράρχηση των αναγκών αλλά και των ευκαιριών και των δυσκολιών που υπάρχουν για την αξιοποίηση του ποσού.

Η δημοτική αρχή μη γνωρίζοντας τι να τα κάνει τα χρήματα, μας ανακοίνωσε ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ θα τα χρησιμοποιήσει σε συντήρηση πλατειών και αθλητικών εγκαταστάσεων!

Μας ανακοίνωσε επίσης ότι θα σπαταλήσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το κτήριο ΚΑΠΗ – Ιατρείων τη στιγμή που στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής και στα Τομεακά Υγείας και Εργασίας η χρηματοδότηση δομών πρόνοιας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, αρκεί να έχεις συνολική πολιτική και να τεκμηριώσεις την ένταξή τους.

Στον προϋπολογισμό μπήκαν και η αγορά ενός παντελώς άχρηστου, μη αξιοποιήσιμου, μικρού μέρους του οικοπέδου των οδών Πίνδου και Αργυροκάστρου, και αορίστως 800.000 ευρώ για την αγορά ενός άλλου οικοπέδου που δεν γνωρίζει η δημοτική αρχή ούτε ποιο θα είναι, ούτε τι τιμή θα έχει.

Την κατασπατάληση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, έρχεται να ολοκληρώσει μισό εκατομμύριο ευρώ που η δημοτική αρχή θα αφιερώσει σε λειτουργικές δαπάνες.

Με λίγα λόγια, σε πέντε με οκτώ χρόνια από σήμερα, όταν όλα αυτά θα απαιτούν εκ νέου συντήρηση, δεν θα έχει μείνει ούτε φράγκο τσακιστό και μια τεράστια κληρονομιά θα έχει γίνει φύλλο και φτερό.

Η Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις τονίζει κατηγορηματικά εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου:
Η κληρονομιά των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για το δήμο μας να αυξήσει την περιουσία του σε υποδομές και να αλλάξει την αξία και τη φυσιογνωμία της πόλης μας.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα με εκλογικό ορίζοντα τετραετίας, να σπαταλάει την ακίνητη περιουσία των επόμενων γενεών.

Πρώτη προτεραιότητα πρέπει είναι η επένδυση σε υποδομές σχολείων, καθώς η αξία μιας πόλης εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό από τη μορφή και την κατάσταση των σχολείων της και εμείς σήμερα ζούμε την απόλυτη υποβάθμιση με μαθητές να κάνουν μάθημα σε αποθήκες, δώματα, υπόγεια και αίθουσες προκάτ. Η αγορά επαρκών σε έκταση οικοπέδων θα δώσει την δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης για την κατασκευή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Το 1,4 εκ ευρώ δεν πρέπει να δοθεί για τα ΚΑΠΗ – Ιατρεία από τον προϋπολογισμό του δήμου, αφού μπορούν πολύ εύκολα να αντληθούν από το ΠΕΠ Αττικής.

Χρειάζεται ένα σοβαρό ποσό να πάει σε μελέτες έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη ωρίμανση έργων και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων και των Ευρωπαϊκών Ταμείων να γίνουν 20 εκ. ευρώ σε υπερδομές.

Αποτελεί πάγιο αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας και πολύ έξυπνη επένδυση, η αγορά του "Αλέξανδρου". Ένα πολιτιστικό κέντρο που θα πολλαπλασιάσει την περιουσία του δήμου, θα φέρει τεράστια έσοδα, θα δώσει ζωή και αναμνήσεις στην τοπική μας κοινωνία, ενώ παράλληλα μπορεί να αντλήσει αξιόλογα ποσά από προγράμματα όπως το Creative Europe που χρηματοδοτεί ανάλογες δράσεις.

Πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλων των παρατάξεων αποτελεί η κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου τη στιγμή μάλιστα που και τις μελέτες και τους διαγωνισμούς τους έχει κληρονομήσει επίσης η Δημοτική Αρχή και όλα είναι έτοιμα για την κατασκευή. Ένα έργο που θα δώσει αξία στην πόλη μας και στις περιουσίες των κατοίκων.

Η παράταξη Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις επιμένει κατηγορηματικά. Τα λεφτά που προέρχονται από απώλεια περιουσίας του δήμου (αναγκαστική απαλλοτρίωση) θα πρέπει να αφιερωθούν στην απόκτηση ανάλογης ή και πολυτιμότερης περιουσίας.


Και σύμφωνα με το αρθ.178 παρ. 1 & 4 του Ν.3463/06 οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία, με τρόπο επιμελή και αποδοτικό.

1 σχόλιο:

  1. 1.500.000 ευρώ για την κατασκευή κτιρίου ΚΑΠΗ ;;; Τι λέτε ρε ;; Δώστε τα στους ηλικιωμένους να αγοράσουν από ένα δυάρι ο καθένας !!! Πω πω ρεμούλα μυρίζει από χιλιόμετρα !!Κι άλλο προεκλογικό γραμμάτιο ξοφλάει ο δήμαρχος !! Λίγο τσιμπημένο αλλά ποιός το ψάχνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή